پوکی استخوان بیماری خاموشی که کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار می دهد
- بازدید: 107
عضو هیأت علمی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پوکی استخوان بیماری خاموشی است که معمولا درد یا علامتی ندارد اما با عوارض بد و ناتوانی های ثانویه کیفیت زندگی افراد را در سنین بالاتر کاهش می دهد.
دکتر علیرضا موسویان ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه تشخیص به موقع و پیشگیری بهترین راه کنترل و درمان، قبل از ایجاد عوارض برای ارتقا زندگی این بیماران است، خاطر نشان کرد: همه افراد به دلیل کمبود اشعه مستقیم آفتاب در محیط کار و کاهش فعالیت فیزیکی در معرض کمبود ویتامین دی قرار دارند.
وی با بیان اینکه هر فرد بالای ۴۰ سال بدون علامت میتواند این بیماری را داشته باشد، گفت: افراد بالای 40 سال که مبتلا به بیماریهای خاص هستند و یا داروهای کورتون و تشنج و... مصرف می کنند بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند.
دکتر موسویان با اشاره به اینکه بهبود فعالیت فیزیکی ومصرف منظم مکمل های ویتامین دی ، استفاده از لباس های روشن و بهره گیری از آفتاب مستقیم می تواند از جمله راهکارهای پیشگیری کننده این اتفاق باشد، تصریح کرد: این بیماری بویژه در بانوان بیش از آقایان شیوع دارد از همین رو تغذیه، سبک زندگی، فعالیتهای بدنی در کاهش خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان مؤثر است.
وی با اشاره به اینکه در سنین بالای ۳۵ سال در بانوان شدت کاهش توده استخوانی بیشتر می شود، گفت: هر فردی که به دنبال زمین خوردن دچار شکستگی مچ دست یا لگن شده باید بیمار پوکی استخوان در نظر گرفته شود و اقدامات کامل تشخیصی درمانی برای وی صورت گیرد.
عضو هیأت علمی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: مصرف ویتامین دی با توجه به کمبود فراگیر ویتامین دی در همه افراد البته با مقادیر حداقلی توصیه می شود.