غربالگری‌ سرطان روده بزرگ پس از سن 50 سالگی  باید جدی گرفته شود

444.jpg - 16.13 kBفلوشیپ جراحی روده بزرگ و عضو هیئت علمی گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما هیچگاه نباید از اهمیت غربالگری‌های منظم سرطان روده بزرگ پس از سن 50 سالگی غافل شویم و در این خصوص باید بگوییم که کولونوسکوپی بهترین روش غربالگری این نوع از سرطان‌ها است.

دکتر عباس عبداللهی در گفتگو با وب دا ، اظهار کرد: سرطان‌ روده از جمله سرطان‌های قابل درمان است که اگر به‌موقع تشخیص داده شوند، افراد گرفتار این بیماری می‌توانند از آن رها یابند.

وی اضافه کرد: ما باید با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها مردم را نسبت به ضرورت و اهمیت غربالگری‌های مختلف از جمله غربالگری سرطان واقف کنیم و باید بدانیم که اگر این غربالگری انجام نشود و منتظر بروز علائم ناشی از آن باشیم مسیر درمان بیماری سخت و حتی ناممکن خواهد بود.

عضو هیئت علمی گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که خونریزی‌های گوارشی و مقعدی را باید کاملاً جدی گرفت، تأکید کرد: ما نباید خونریزی‌های مقعدی را به حساب بواسیر و هموروئید بگذاریم و باید ضمن عدم هرنوع خود درمانی‌ای، با مشاهده کوچکترین علائم بلافاصه به پزشک مراجعه کنیم تا اقدام لازم صورت پذیرد و مشکل به‌وجود آمده به دلیل سهل‌انگاری تشدید نشود.

دکتر عبداللهی با بیان اینکه افراد باید با مشاهده نخستین علامت به‌موقع و بدون تأخیر به پزشک مراجعه کنند و از انجام کولونوسکوپی طفره نروند، خاطرنشان کرد: ما متأسفانه شاهد هستیم که بیماران بعد از 6 ماه تا یک سال پس از علامت دار شدن و خوددرمانی به پزشک مراجعه می‌کند و در آنجا به دلیل سهل‌انگاری صورت گرفته و خوددرمانی نادرست صورت گرفته کار درمان آن فرد سخت و پیچیده شده است.

وی با اشاره به اینکه در سرطان‌های روده موضوع وراثت اهمیت دارد، بیان کرد: با توجه به شرایط وراثتی و ژنتیکی، سبک زندگی و تغذیه فرد و سایر فاکتورها و ویژگی‌های بیمار، روش درمانی و حتی پروتکل غربالگری را توصیه می‌کنیم و به طور مثال در فردی که سابقه سرطان روده در خانواده دارد سن غربالگری‌ها و فاصله‌ آن باید کاهش پیدا کند و اقدامات پیشگیرانه نیز در نظر گرفته شود.

فلوشیپ جراحی روده بزرگ ادامه داد: همچنین ممکن است روده‌ یک بیماری که دچار پولیپ بوده و در خانواده خود سابقه ابتلا به سرطان روده دارد کاملاً برداشته شود، در حالیکه در یک بیمار سرطانی دیگر ممکن است که به برداشتن بخشی از روده بسنده شود، لذا پروتکل درمان برای تمام بیماران مبتلا به سرطان روده ثابت و یکسان نیست و وضعیت هر فرد به نسبت به فرد دیگر و حتی با علائم کاملاً مشابه، متفاوت بوده و هست و ما در تجویز دارویی این افراد هم تجویزهای متفاوتی را با وجود علائم مشابه آنها داریم و نوع، میزان و دُز داروهای مصرفی بسته به شرایط بیمار متفاوت است.

دکتر عبداللهی گفت: انجام کولونوسکوپی به صورت عادی از 50 سالگی به بعد توصیه می‌شود و به عبارتی دیگر افراد دارای سلامت خوب باید غربالگری منظم سرطان روده بزرگ را از سن 50 تا 75 سالگی داشته باشند.

وی افزود: البته در همین خصوص باید اشاره کنیم در صورت سالم بودن روده بزرگ هر 10 سال یک بار کولونوسکوپی کافی است، اما در خانواده‌های پرخطر هم سن غربالگری‌ها کمتر خواهد بود و هم اینکه به این افراد فاصله زمانی 2 تا 3 سال به جهت سابقه خانوادگی‌شان توصیه می‌شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

یکشنبه, ۱۴ بهمن ۱۴۰۳