اجرای کامل هر خانه یک پایگاه سلامت ارتقاء شاخص های سلامت را به همراه خواهد داشت

0046.jpg - 6.52 kBمدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: انسان سالم، محور توسعه پایدار است و هر جامعه ای نیازمند توسعه پایدار است از همین روشعار هر خانه یک پایگاه سلامت به خصوص در شرایط شیوع بیماری کرونا ضرورت اجرایی دارد.

دکتر جعفری نژاد در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه نگاه جامعه به سلامت انسان باید در تمامی ابعاد جسمانی، روحی، معنوی و اجتماعی توجه شود از همین رو وزارت بهداشت پس از پیروزی انقلاب اسلامی به منظور ارتقاء شاخص های سلامت، برنامه ریزی مختلفی را انجام داد، خاطر نشان کرد: برای توسعه هر جامعه ای در تمام ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی وجود نیروی انسانی سالم ضرورتی انکارناپذیر است.

وی با بیان اینکه بیمار شدن هر فردی علاوه بر اینکه فرد بیمار بخشی از عمر خودرا در بستر بیماری از دست می دهد و محدودیت هایی که برای وی ایجاد می کند، صدمات زیادی را به خانواده وی نیز وارد می کند، تصریح کرد: هر فرد بیمار بار اقتصادی زیادی بر خانواده و کشور تحمیل می کند و شرایط جسمانی و روحی یک خانواده را درگیر می کند از همین رو پس از پیروزی انقلاب وزارت بهداشت، شبکه بهداشت و درمان را  فعال کرد و با واکسیناسیون زمینه انتشار بیماریهای واگیردار را کاهش داد.

دکتر جعفری نژاد با اشاره به اینکه ایجاد پزشک خانواده روستایی نیز به منظور دسترسی عموم مردم به خدمات بهداشتی و درمانی فراهم شد، عنوان کرد: در فاصله سالهای 92 تا 98 بار مالی درمان برای مردم کاهش یافت و با اجرای طرح تحول نظام سلامت دسترسی به مراکز بهداشتی و درمانی به حاشیه شهر رفت.

وی ادامه داد: برنامه ترویج و توسعه خود مراقبتی در سال 95 تقویت شد تا مردم نیز نحوه مراقبت از خود را فرابگیرند و به عنوان نیروی مولد درگیر بیماریهای مختلف نشوند و نیاز به مراجعه به خانه بهداشت نداشته باشند.

مدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه داوطلبین سلامت در هر مرحله نیز آموزش های خود مراقبتی را به دیگران ارائه می کنند و مشکلات حوزه سلامت محله خود را به گوش مسئولان رساندند، عنوان کرد: طرح هر خانه یک پایگاه سلامت در واقع در سال 68 کلیک خورد و در سال 95 با اجرای طرح خود مراقبتی تقویت شد تا ارائه خدمات بهداشت درمانی از خانه بهداشت شروع نشود بلکه در هر خانه و بین اعضای یک خانواده موضوعات سلامت محور اجرایی شود.

وی ادامه داد: شورای سلامت سازمان ها باید اولویت بندی کنند و با برنامه ریزی برای تک تک کارمندان پرونده الکترونیک سلامت تشکیل دهند و در واقع در سازمانها نیز به همکاران نکات خود مراقبتی آموزش داده شود تا هر کارمند یک سفیر سلامت در ارتباط با ارباب رجوع و خانواده خود شود.

دکتر جعفری نژاد ابراز کرد: علاوه بر مراقبت سازمانی باید سلامت تک تک افراد جامعه نیز مدنظر باشد زیرا با ورود یک ارباب رجوع که حال روحی مناسبی ندارد به یک سازمان ، آرامش سایرین نیز خدشه دار می شود بنابراین شعار هر خانه یک پایگاه سلامت و شعار خود مراقبتی باید در آحاد مختلف جامعه نهادینه شود به خصوص در شرایط امروز جامعه ، که سلامت یکی از مهم ترین اولویت های جوامع بشری است .

وی گفت: اگر خود مراقبتی در جامعه نهادینه شود مشکل کرونا مدیریت می شود بنابراین اجرای کامل طرح های بهداشتی ضرورتی انکار ناپذیر محسوب می شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳