ارائه خدمات مشاوره ای به 16 هزار زوج در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- بازدید: 93
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در 5 ماهه نخست سال 99، تعداد 16823زوج به 25 مرکز خدمات جامع سلامت مشهد مراجعه کردند.
دکتر محمد احمدیان در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: از سال 72 دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برنامه آموزش هنگام ازدواج را با هدف تحکیم خانواده در مراکز بهداشتی منتخب "دارای آزمایشگاه" در سراسر حوزه تحت پوشش توسط افراد آموزش دیده به مدت 2 ساعت ارائه مینماید تا زوجین با مفاهیم کاربردی آموزش ازدواج، سلامت باروری و جنسی آشنا نمایند.
وی افزود: در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در خصوص اهتمام جدی همه دستگاههای اجرایی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی و با عنایت به بند 4 سیاستهای ابلاغی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری(حفظهالله) با هدف تحکیم بنیان خانواده و بهبود کیفیت و گسترش خدمات آموزش هنگام و پس از ازدواج، این آموزشها از 2 ساعت به 6 ساعت در 4 محور کلی بهداشت و سلامت خانواده، اخلاق و احکام خانواده، حقوق خانواده و مشاوره و روانشناسی خانواده ارتقاء یافته است؛ همچنین تداوم این خدمات پس از ازدواج که مورد تأکید معظمله میباشد، در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی برای کنترل و کاهش طلاق قرار گرفته است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کتاب وحی الهی، ازدواج را امر مهم، محبوب و مقدس و بالاترین نعمت برای زن و مرد معرفی کرده است، خاطرنشان کرد: این پیمان مقدس، در صورتی که زوج از علم و هنر روابط متعهدانه و سالم زناشویی برخوردار باشند، منجر به حفظ و ارتقاء سلامت فرد، خانواده و در عین حال تداوم چرخه باروری خانواده و در نتیجه حفظ و ارتقای نسلهای آتی میشود.
دکتر احمدیان تصریح کرد: نگاه ویژه به اهمیت ارتقای سلامت زوجین و فرزندانشان و ارتقاء توانمندی زوجین در مدیریت زندگی زناشویی در همه ابعاد سلامتی، حقوقی و اخلاقی، لزوم اهمیت جدی به توسعه ارتقاء کمی و کیفی خدمات هنگام ازدواج را میرساند؛ به همین منظور غربالگری بیماریها، اعتیاد و آزمایشهای لازم در کنار برگزاری کلاسهای آموزش هنگام ازدواج و مشاوره ژنتیک در دانشگاه انجام میشود.
وی تأکید کرد: با توجه به شرایط خاص حاکم بر کشور و شیوع بیماری کووید 19 و با توجه به ضروری بودن تداوم فرآیند ثبت ازدواج زوجین و به تبع آن ارائه خدمات سلامت زمان ازدواج تمهیدات پیشگیرانه لازم (فاصلهگذاری اجتماعی و هوشمند) جهت سلامت زوجین و خانوادههایشان در دانشگاه مدنظر قرار گرفته است، بدین گونه که سطوح و محلهای تماس روزانه بعد از هر مراجعه زوج و همراهان گندزدایی میشود.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که در صورت نیاز زوجین به تلقیح واکسن توأم، این کار ضمن رعایت موارد لازم در بخش واکسیناسیون صورت میگیرد، گفت: مرحله تکمیل غربالگری تالاسمی برای زوجین دارای اندکسهای مختل در آزمایشCBC طبق دستور عمل تالاسمی انجام میشود.
دکتر احمدیان گفت: تکمیل پرسشنامه غربالگری ژنتیکی زمان ازدواج طبق دستورالعمل انجام میشود و مشاوره ژنتیک موارد مثبت غربالگری ژنتیکی زمان ازدواج به بعد از شرایط همهگیری موکول میشود؛ همچنین گندزدایی مرتب محیط دستشوییها برای انجام آزمایش اعتیاد زوجین صورت میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه زوجین مراجعهکننده به مراکز در فضای داخلی مرکز باید حتماً ماسک داشته باشند، افزود: تشکیل کلاسهای آموزشهای هنگام ازدواج با توجه به شرایط خاص شیوع بیماری کرونا در شهرستانهای مشهد و تابعه برگزار گردیده است، به گونهای که در شهرستانهای با وضعیت سفید با رعایت پروتکلهای بهداشتی کلاسهای آموزشی برگزار و گواهی دائم جهت زوجین شرکتکننده صادر گردیده و در شهرستانها با سایر وضعیتها کلاسهای آموزشی به بعد از زمان محدودیت تجمعات موکول گردیده و برای زوجین گواهینامه موقت صادر شده و پس از این مرحله با دریافت گواهی، جهت فرآیندهای رسمی ثبت ازدواج به محضر منتخب ارجاع میشوند.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اطلاعات زوجین برای اقدامات بعدی تکمیل دوره آموزشی (آموزش حضوری یا مجازی) ثبت گردیده است.
احمدیان با بیان اینکه جمعاً 11741رسانه کمک آموزشی بهصورت رایگان توسط مربی مراکز خدمات جامع سلامت شهری در اختیار تمامی زوجین متقاضی ازدواج قرار گرفته است، گفت: تعداد زوجهای مراجعهکننده به 25 مرکز خدمات جامع سلامت مشهد در 5 ماهه نخست سال 99، 16823 زوج بوده و به نسبت مدت مشابه سال قبل که 16627 زوج بود 196 مورد افزایش داشته است.