خوابیدن با فاصله نیم ساعت تا یکساعت پس از خوردن سحری توصیه می‌شود

0233.jpg - 24.02 kBفلوشيپ خواب و دانشیار گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به چرخه تغییرات خواب در ایام ماه مبارک رمضان گفت: زمان خواب فرد روزه‌دار نباید خيلي نزديک به زمان افطار باشد، چون علاوه بر تأثير بر سيستم گوارش، خواب شبانه را هم  به تأخير مي اندازد و بهتر است فرد کمبود خواب را حدود نیم ساعت تا یک ساعت پس از خوردن سحری جبران کند.

دکتر مهناز اميني در گفت و گو با وبدا، اظهار کرد: ماه مبارک رمضان دوره کوتاه مدت يک ماهه است و با تغيير چرخه خواب و بيداري که در اين ماه اتفاق مي افتد، فرد روزه دار، مي تواند بعد از پايان ماه مبارک به گونه اي برنامه ريزي کند، که کمبود خواب احتمالی مشکلي برای او ایجاد نکند.

وی افزود: به فرد روزه دار توصيه مي شود، که اصول بهداشت خواب را رعايت کند. در همین راستا يک فرد جوان و ميانسال، در شبانه روز بايد از هشت ساعت خواب کافي برخوردار باشد و نيز با بيدار شدن در هنگام سحر، جبران کم خوابيدن را در زماني ديگر از شبانه روز داشته باشد، به طوري که فرد محاسبه کند تا هشت ساعت را بخوابد. همچنين، جبران کمبود خواب خيلي نزديک به زمان افطار نباشد، چرا که علاوه بر تأثير بر سيستم گوارش ، خواب شبانه را هم به تأخير مي اندازد.

دانشیار گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، همچنین گفت: در وقت افطار که معده بيشتر سنگين شده، خواب شب دچار اشکال مي شود، لذا بهتر است حجم غذا کمتر و در 2يا 3 وعده مصرف شود. همچنين، ايده آل است، که بعد از وعده سحر، در صورتي که فرد روزه دار مي تواند، سي دقيقه يا يک ساعت بعد از خوردن سحري بخوابد، يا اگر تمايل به زود خوابيدن دارند زيرسرشان، بالاتر باشد که برگشت اسيده معده به قسمت حلق، باعث مشکلات تنفسي و بدتر شدن و نيز خواب مشکل دار براي افرد نشود.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

شنبه, ۱۳ بهمن ۱۴۰۳