محدود کردن ميزان کالري دريافتي بدن در ایام روزه داری، اثرات مثبتي بر پوست دارد
- بازدید: 143
عضو هیات علمی گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: محدود کردن ميزان کالري دريافتي بدن در ماه مبارک رمضان، بدون کاستن از ويتامين ها و مواد مغذي می تواند تاثیرات مثبتي بر پوست داشته باشد.
دکتر حسيني نژاد، در گفتگو با وب دا پیرامون مراقبت هاي پوست در ايام ماه مبارک رمضان اظهار کرد: با توجه به اینکه وعده هاي غذايي در ايام روزه داری، به وعده هاي افطار و سحر محدود شده و در الگوي خواب افراد روزه دار نيز تغييراتي ايجاد مي شود، این تغییرات ممکن است تاثیراتی را بر ارگان هاي مختلف و از جمله پوست؛ به عنوان اولين سد دفاعي بدن در برابر عوامل محيطي داشته باشد.
وی افزود: مطالعات نشان داده، که محدود کرن ميزان کالري دريافتي و گرسنه بودن؛ به شرط اينکه ويتامين ها و مواد مغذي ضروري بدن کم نشود، اثرات مثبتي مي تواند، روي پوست داشته باشد. اين تأثيرات مثبت غالباً به صورت کاهش روند پيري پوست، بهتر شدن ترميم زخم و حتي روند بهبودي برخي بيماري ها مثل اگزما و آکنه بوده وحتي زماني که فرد، روزه داري هاي دوره اي دارد، پاسخ سلول هاي سرطاني، به درمان بهتر مي شود.
دکتر حسيني نژاد خاطر نشان کرد: این باور رايج که به دليل عدم مصرف مايعات، در ماه رمضان پوست دچار خشکي مي شود، چندان قابل توجه نیست؛ بویژه روزه داري هايي که در اين فصل سال تجربه مي کنيم، به دلیل اینکه ساعات آن طولاني نبوده و هوا هم خيلي گرم نيست. لذا نمي توان گفت، بين خشکي پوست و دريافت مايعات، خيلي ارتباط کاملی وجود دارد. اما در عین حال باید گفت که نوشيدن مايعات بر شادابي پوست تأثير داشته و در خشکي آن عوامل بسياري دخيل است.
وی ادامه داد: در برخي مطالعات هم ديده شده، که وقتي کالري رژيم غذايي کم شود و ميزان کلسترول خون کاهش يابد، این موضوع مي تواند منجر به کاهش توليد کلسترول در پوست شده و باعث خشکي پوست گردد، لذا توصيه مي شود که براي پيشگيري از خشکي پوست، در ايام روزه داري، علاوه بر مصرف مايعات در وعده هاي سحر و افطار، از شست و شوي زياد پوست، مخصوصا با مواد شوينده قوي اجتناب گردد همچنين، با هر بار وضو گرفتن، از کرم هاي مرطوب کننده براي پوست و لب استفاده شود، تا پوست بتواند رطوبت خود را حفظ کند.
دکتر حسيني نژاد در خصوص سبک تغذیه ای صحیح در ماه مبارک رمضان هم گفت: کاهش مصرف غذاهاي داراي شاخص گلايسمي بالا که قند خون را بالا مي برند مثل شله زرد، حلوا، زولبيا و باميه، انواع نوشابه ها و استفاده از غذاهایی مثل فرني که قند کمتري دارند در این ایام توصیه می شود. همچنين افراد روزه دار از مصرف انواع فست فودها، سرخ کردني ها، چاي پررنگ، قهوه زياد، قليان و سيگار اجتناب نموده و به جاي از آن از انواع سبزيحات و ميوه هاي سرشار از فيبر و آنتي اکسيدان و نيز مصرف مايعات به مقدار کافي مصرف کنند.