درمان1200 مصرف کننده مواد مخدر تزریقی مبتلا به هپاتیت C
- بازدید: 85
کارشناس مسوول بیماری هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در خراسانرضوی از سال ۱۳۹۷ تاکنون، به بیش از ۱۲۰۰ نفر مصرفکننده مواد مخدر تزریقی که هپاتیت C داشتند، دارو ارائه شده است که کمتر از ۴ درصد این مبتلایان را بانوان تشکیل داده اند.
دکتر علی حسینپور در گفتگو با وب دا اظهار کرد: دو نوع هپاتیت B و C و به خصوص هپاتیت B نسبت به سایر هپاتیتها شیوع بیشتری دارند و راه اصلی انتقال آنها از طریق خون است، اما از طریق روابط جنسی نیز ممکن است به فرد دیگر منتقل شود.
وی با اشاره به شروع واکسیناسیون هپاتیت B از سال ۱۳۷۲در کشور گفت: بر این اساس افراد زیر سی سال نسبت به این بیماری ایمن شدهاند و شیوع آن در کشور از حدود ۳ درصد به کمتر از یکدرصد کاهش پیدا کرده است.
حسینپور با بیان اینکه احتمال مزمن شدن بیماری و یا حتی ابتلا به سرطان کبد در مبتلایان به هپاتیت C زیاد است تصریح کرد: تا پیش ازاین، داروهای تزریقی خیلی مؤثر نبود و شاید حدود ۹۰درصد کسانی که مبتلا به این بیماری میشدند، درمانشان طولانی شده یا احتمال برگشت ویروس به بدن آنها زیاد بود اما در هشت سال گذشته داروهای ضدویروسی بسیار مؤثری در دنیا کشف شده که در یک دوره درمان در بازه زمانی سه ماهه بیش از 99 درصد ویروس را از بدن فرد خارج میکند.
وی با اشاره به درمان موارد شناسایی شده با کمک سازمانهای مردم نهاد از سال ۱۳۹۹ گفت: به دلیل اینکه این افراد با توجه به ابتلا به این بیماری در معرض خطر میباشند، خدمات کاهش آسیب و توزیع سرنگ در حاشیه شهر صورت میگیرد.
وی همچنین از ارسال دارو و کیتهای تشخیص سریع شناسایی هپاتیت C در کشور از سوی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: سازمان های بیمه گر نیز به این بیماران که نشاندار شدهاند خدمات کامل تشخیصی و درمانی ارائه میدهد اما متأسفانه افرادی که مبتلا به این بیماری هستند، اغلب بیخانمان هستند و نشاندارکردن این بیماران با مشکل مواجه می شود ولی در هر صورت درمان آنان در حال انجام است.