بهبود وضعیت تغذیه جامعه، با ارتقاء دانش و مهارت انتخابهای غذایی سالم
- بازدید: 75
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عادات غذایی از بدو تولد در درون خانواده شکل می گیرد گفت: یکی از مهمترین راهکارهای بهبود وضعیت تغذیه ای جامعه، ارتقاء دانش و مهارت انتخابهای غذایی سالم است.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا افزود: سواد و فرهنگ غذا و تغذیه، یکی از مهمترین عوامل شکل دهنده الگوی غذایی و سبک زندگی افراد جامعه است و عدم آگاهی از انتخابهای غذایی سالم میتواند منجر به پذیرش عادات غذایی ناسالم شود که بر وضعیت سلامت و تغذیه افراد تأثیر منفی میگذارد.
وی با اشاره به اجرای دو برنامه"جشنواره غذای سالم: پخت انواع آش" و " ارزیابی وضعیت دانش و مهارتهای تغذیه ای کارکنان مرکز بهداشت استان" به مناسبت هفته سلامت، اظهارکرد: غذای سالم ، غذایی است که از مواد اولیه سالم و ایمن تهیه شده و عاری از مواد زیانبخش و مضر و متشکل از اجزای مفید برای سلامت مصرف کنندگان است.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و سایر بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت و چاقی تا حد زیادی با تغذیه سالم قابل پیشگیری هستند خاطر نشان کرد: حبوبات به عنوان مواد غذایی کم چرب، مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی مثل آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامینها خصوصاً ویتامینهای گروه B دارند که برای بدن بسیار مفید است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه خاطرنشان کرد: پروتئین های گیاهی گروه حبوبات و مغزدانه ها مانند نخود، انواع لوبیا ، عدس، باقلا، لپه و ماش به طور معمول تمام اسیدهای آمینه ضروری را ندارند و لازم است ترکیبی از حداقل دو پروتئین گیاهی( مثل غلات و حبوبات) مصرف شود تا یک پروتئین با کیفیت بالا مثل عدس پلو، لوبیاپلو، باقلا پلو، ماش پلو به بدن برسد.
دکتر اباصلتی میزان نیاز روزانه این گروه از مواد غذایی را به اندازه یک سهم از حبوبات معادل نصف لیوان حبوبات پخته یا یک چهارم لیوان حبوبات خام برشمرد و گفت: حبوبات حاوی مقادیر بالایی از ویتامین B هستند که بدن به آنها نیاز دارد و ضمن کمک به حفظ سلامت مغز و سلولهای عصبی، برای عملکرد طبیعی سلولهای پوستی و حفظ بافت پوست سالم نیز مفید است.
وی ادامه داد: علاوه بر این ویتامین B موجود در حبوبات و مقادیر زیاد بالای فیبر به جلوگیری از یبوست و بواسیر هم کمک میکند و به دلیل وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدانها و بتاکاروتن برای قلب و بهبود بینایی نیز مفید است.