پوست کودکان بیشتر از سایر گروه های سنی مستعد آفتاب سوختگی است
- بازدید: 72
متخصص بیماری های اطفال دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پوست کودکان نسبت به پوست بزرگسالان حساستر است، کودکان بیشتر مستعد آفتابسوختگی و آسیب به پوست هستند، گفت: کودکان با کمتر از 10 تا 15 دقیقه قرار گرفتن در معرض آفتاب، بدون محافظت کافی، دچار آفتاب سوختگی می شوند و علائم آن معمولاً ۱ تا ۲۴ ساعت بعد ظاهر میشود که می تواند خفیف یا در برخی مواقع شدید باشد.
دکتر محمدرضا کشت مندی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه آفتاب سوختگی نوعی التهاب پوستی است که در اثر مجاورت طولانی مدّت در آفتاب یا سایر منابع پرتو فرابنفش حاصل میشودخاطر نشان کرد: تابش مادونقرمز خورشید بهصورت نور و گرما قابلتشخیص است. اما نمیتوان تابش UV را احساس کرد. حتی در روزهای سرد، برفی و ابری این اشعه میتواند به پوست آسیب وارد کند. آفتاب سوختگی یکی از انواع سوختگی است که در اثر اشعه ایجاد میشود و اهمیت آن به اندازه سوختگی حرارتی است.
وی تصریح کرد: آفتاب سوختگی هنگامی رخ میدهد که مقدار تابش اشعه خورشید یا سایر منابع نوری حاوی پرتو فرابنفش بیش از توانایی رنگدانه محافظتکننده پوست بدن یعنی ملانین باشد.
مدیر بیمارستان کودکان اکبر از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کودکان بیشتر از سایر گروه های سنی در معرض خطر آفتاب سوختگی هستند گفت: تب، تاول، ورم پوست به خصوص پاها، پوسته ریزی را از علائم آفتاب سوختگی در کودکان است و باتوجه به شدت آفتاب سوختگی ممکن است روزها یا هفتهها طول بکشد که این علائم بهبود پیدا کنند.
دکتر کشت مندی با اشاره به اینکه نواحی مانند صورت، لاله گوش و پوست سر بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند وگاهی حتی ممکن است پوست زیر لباس یا چشمها دچار سوختگی شوند، خاطر نشان کرد: پوشاندن لباسهای آستین بلند، شلوار و کلاه برای کودک در فضای باز، نگه داشتن کودک تا حد ممکن در زیر سایه، استفاده از کرم های ضد آفتاب برای تمام قسمت هایی از پوست کودک که در معرض نور است، ازجمله روش های پیشگیری آفتاب سوختگی است.
وی تاکید کرد: هنگام بروز آفتاب سوختگی در کودک فورا او را از زیر نور آفتاب به سایه ببرید، روی قسمت آسیب دیده کمپرس سرد و مرطوب قرار دهید، همچنین از دوش آب سرد، دارو های مسکن جهت کاهش درد استفاده کنید، به کودک آب و مایعات اضافی بدهید تا دچار کم آبی و حالت تهوع نشود و در صورتی که کودک همراه با آفتاب سوختگی دچار تب، سرگیجه، تاول های پراز مایع و اختلالات بینایی شد، فورا به پزشک مراجعه شود.