افزایش احتمال بروز بیماری وبا، در فصل گرما و از طریق آب، میوه و سبزیجات آلوده
- بازدید: 47
متخصص باکتری شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با شروع فصل گرما که میزان مصرف آب، سبزیجات و میوه جات افزایش می یابد، در صورت آلوده بودن این مواد، احتمال ابتلاء افراد به بیماری های گوارشی از جمله وبا وجود دارد.
دکتر هادی فارسیانی در گفت و گو با وبدا درباره بیماری قدیمی وبا اظهار داشت: بیماری وبا در نتیجه عفونت روده کوچک با باکتری ویبریوکلرا ایجاد می گردد و با شروع فصل گرما که میزان مصرف آب و سبزیجات و میوه جات افزایش می یابد در صورت آلوده بودن این مواد با باکتری های بیماری زا ، احتمال ابتلاء افراد به بیماری های گوارشی از جمله وبا وجود دارد.
وی با بیان اینکه بیماری وبا در ماههای گرم سال بروز بیشتری دارد افزود: دلیل این موضوع آن است که باکتری عامل وبا عمدتا در منابع آبی نظیر آب رودخانه ها، برکه ها و چشمه ها وجود داشته و در فصول گرم سال تکثیر بیشتری دارد.
دکتر فارسیانی ادامه داد: معمولا با خوردن مواد غذایی آلوده به ویژه آب آلوده، طی 48 تا 72 ساعت عوارض بالینی وبا نظیر اسهال آبکی خیلی شدید، کم شدن فواصل دفع مدفوع و دردهای شکمی بروز می کند. البته موارد شدید بیماری تنها در 20 درصد موارد عفونت مشاهده می شود.
وی اضافه کرد: در موارد شدید وبا طی 24 ساعت، میزان 20 لیتر آب همراه با الکترولیت ها از بدن دفع می شود و این حجم از دفع آب و الکترولیت منجر به کاهش شدید فشارخون و حجم خون، کاهش شدید یون ها و الکترولیت های موردنیاز بدن، آسیب به بافت های داخلی بدن و بی حالی شده و سپس فرد بعد از مدتی به کما می رود.
عضو هیأت علمی دانشگاه، جهت پیشگیری از بیماری وبا، بر استفاده از آب های آشامیدنی و سبزیجات سالم تاکید کرد و افزود: در مناطقی که از آب لوله کشی برخوردار نیستند و از آب غیر لوله کشی استفاده می شود، باید از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنند. لذا به محض تشخیص بیماری وبا، اولین اقدام درمانی، درمان حمایتی یعنی، جایگزینی آب و الکترولیت از دست رفته بدن است که به صورت محلول خوراکی ORS و نیز تزریق سرم انجام میگیرد. در مرحله بعدی، با بهتر شدن وضعیت بیمار جهت از بین بردن باکتری عامل وبا از تجویز آنتی بیوتیکهایی نظیر سیپروفلوکساسین،آزیترومایسین و کوتریموکسازول استفاده میگردد.