ماهیانه ۱۵۰۰ بیمار در بخش اورژانس بیمارستان خاتم الانبیاء (ص)، به دلیل افتادن پلیسه فلزی در چشم ویزیت می شوند
- بازدید: 102
رئیس اورژانس چشم بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ماهانه حدود ۱۵۰۰ بیمار در بخش اورژانس بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) با شرح حال افتادن پلیسه فلزی در چشم، حین کار و فعالیت شغلی ویزیت می شوند که متاسفانه در برخی موارد با عوارض جدی و آسیب به بینایی همراه هستند، لذا استفاده از عینک محافظ در محل کار، توصیه مکرر ما به همه افرادی است که در معرض آسیبهای چشمی هستند.
دکتر جواد صادقی در گفتگو با وبدا، از تروماهای چشمی ناشی از اجسام تیز و اشیاء غیر تیز به عنوان یکی از علل مهم مراجعه بیماران به اورژانس چشم بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) یاد کرد و گفت: یکی از عارضه های چشمی که ما در بخش اورژانس بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) با آنها مواجه هستیم و متاسفانه در برخی از موارد آسیبهای پایدار چشمی برای بیماران ایجاد می کند، عارضه های ناشی از تروماهای چشمی است که دستههای مختلفی دارد و شامل تروماهای اصطلاحاً بلانت که از برخورد یک شی غیر تیز به چشم اتفاق میافتد و تروماهایی است که ناشی از برخورد جسم تیز هستند و منجر به پارگی چشم میشوند.
وی ادامه داد: هر دو نوع تروماهای ناشی از جسم غیر تیز و جسم تیز، ممکن است شدتشان به حدی باشد که کره چشم را پاره کند و وقتی کره چشم پاره میشود ممکن است، عوارض جبران ناپذیری را برای فرد باقی بگذارد، بر همین اساس خیلی مهم است که ما در محیط کار مراقب بینایی خود باشیم.
دکتر صادقی در همین ارتباط افزود: برخی مشاغل به نحوی است که افراد باید از فاصله نزدیک کار را انجام دهند، مثلا فلزی را برش بزنند و در حین برش زدن این احتمال وجود دارد که قطعات ریز فلزی به چشم برخورد کرده و آسیب های جدی را در چشم ایجاد کند، لذا از همه عزیزانی که در چنین مشاغلی فعالیت می کنند خواهشمندم حتماً در محل کار از عینکهای محافظ استفاده کنند.
فلوشیپ قرنیه و بیماریهای خارج چشمی بیمارستان خاتم الانبیاء همچنین خاطرنشان کرد: در هر ماه حدود ۱۵۰۰ بیمار در بخش اورژانس بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) با شرح حال افتادن پلیسه فلزی در چشم، حین کار و فعالیت شغلی ویزیت می شوند که با توجه به حرارت بالا، این پلیسه ها به بافت چشم میچسبد و نیاز است آنها را خارج کنیم، اما متاسفانه بعضی از آسیب های مذکور، به سطح چشم ختم نمیشود و جسم خارجی به داخل چشم نفوذ کرده و ساختارهای داخل چشم را دچار عارضه می کند و ممکن است باعث آسیب به بینایی شود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: گاهی اجسام سنگین به چشم برخورد میکنند که به علت شدت بالای ضربه، ساختارهای چشم را دچار آسیب میکنند. این حادثه در محل کار میتواند اتفاق بیفتد و عارضه هایی را برای فرد ایجاد کند. لذا استفاده از عینک محافظ مناسب در محل کار توصیه مکرر ما به عزیزانی است که در معرض آسیبهای چشمی هستند.
دکتر صادقی، بر توجه و مراقبت از کودکان بمنظور پیشگیری از آسیب های چشمی ناشی از اجسام نوک تیز به چشم آنها نیز تاکید کرد و گفت: در فضای اورژانس چشم بیمارستان خاتم الانبیاء(ص)، گاهی ما مواجه هستیم با کودکانی که به علت برخورد چاقو با چشم، به اورژانس مراجعه میکنند، این بچهها عموماً در سنین زیر ۷ سال هستند و زمانیکه قصد دارند پوست میوه را بگیرند، ممکن است چاقو از میوه عبور کرده و به چشم آنها برخورد کند و متاسفانه پارگیهایی ایجاد میکند که باعث آسیب جدی به بینایی میشود. نکته مهم در آسیب های چشمی که در ردهی سنی کودکان رخ می دهد، این است که بچهها معمولا در معرض تنبلی چشم نیز هستند و این آسیب میتواند تا آخر عمر بینایی فرد را متاثر کند.
وی در جمع بندی سخنان خود، بر موضوع پیشگیری و اتخاذ اقدامات مراقبتی در جهت کاهش بروز آسیب های چشمی تاکید کرد و گفت: در مورد کودکان مراقب باشیم که اشیاء تیز و برنده در دسترس آنها قرار نگیرد. در مورد بزرگسالان هم نکات ایمنی در محیطهای کار آموزش داده شود و افراد اصول ایمنی را در حرفهی خود رعایت کنند. حتماً از عینکهای محافظ برای چشم ها استفاده شود و کسی هم اگر دچار آسیب چشمی شد، حتماً به اورژانس بیمارستان مراجعه کند. چون آسیبها حتی با شدت کم هم میتواند باعث اختلال در عملکرد ساختارهای چشمی شود و تاخیر در درمان میتواند عوارض بیمار را بیشتر کند، همچنین کسی که دچار ترومای چشمی شده، توصیه میشود هیچ دستکاری انجام ندهد، چون با دستکاری ممکن است آسیب را بیشتر کند؛ به ویژه زمانی که کره چشم پاره شده است و فرد ممکن است آسیبهای خودش را بیشتر کند بنابراین بهتر است سریعاً به بخش اورژانس مراجعه و تحت معاینه قرار بگیرد.