زائران حاضر در سفر اربعین داروهای مصرفی خود را حداقل تا اندازه مصرف 10 روز به همراه داشته باشند

807.jpg - 23.19 kBمتخصص داروسازی بالینی و عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی مشهد گفت: با توجه به کمبود دراو در عراق به زائران حاضر در سفر اربعین توصیه می‌کنیم که داروهای مصرفی را حداقل تا اندازه مصرف 10 روز خود به همراه داشته باشند.

دکتر سپیده الیاسی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در این روزها زائران اربعین به سمت عراق عازم هستند و به افراد داری بیماری مزمن و زمینه‌ای که دارو مصرف می‌‍‌کنند توصیه می‌شود داروهای مصرفی را حداقل تا اندازه مصرف 10 روز خود به همراه داشته باشند.

وی تصریح کرد: در شراط آب و هوایی فعلی و آلودگی هوا در عراق استفاده از کلاه با نقاب بلند، کرم ضد آفتاب، اسپری تنفسی و ماسک مورد تأکید است و با توجه آلودگی هوا توصیه اکیدمان به زائران اربعین این است که در مکان‌های جمعیت شلوغ‌تر حتماً از ماسک استفاده نمایند.

عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی مشهد با بیان اینکه یکی از مشکلات شایع در زمان پیاده روی اربعین بحث مسمویت‌ها بوده و هست، خاطرنشان کرد: به کسانی که در این سفر حاضر هستند توصیه می‌کنیم که هر نوع خوردنی و نوشیدنی را مصرف نکنند و نکته مهم دیگر اینکه داروی او آر اس با خود به همراه داشته باشند تا در صورتی که با مشکل اسهال مواجه شدند آن را مصرف نمایند، اما برای استفاده از سایر داروها به‌خصوص آنتی بیوتیک‌ها توصیه می‌شود که بدون نظر پزشک مصرف نشود و قبل از انجام این کار به پزشکان حاضر در ایستگاه‌های سلامت فعال در مناطق مرزی، شهرهای زیارتی عراق و طول مسیر پیاده‌روی مراجعه نمایند.

دکتر الیاسی افزود: با توجه به شلوغی و گرمای عراق توصیه می‌کنیم زمان حضور خود در این کشور را حداکثر 7 روز لحاظ نمایند تا دچار مشکلات مختلفی همچون گرمازدگی و بیماری‌های ویروسی نشوند.

وی با تأکید بر اینکه سفر اربعین برای بیماران نقص ایمنی مانند سرطانی‌ها، پیوندی‌ها، دیابتی‌های غیرقابل کنترل و ریوی‌های شدید توصیه نمی‌شود، گفت: به این گروه‌ها توصیه می‌شود که سفر خود را به بعد از این ایام موکول کنند تا با توجه به شرایط خاصشان دچار مشکل نشوند.

متخصص داروسازی بالینی ادامه داد: همچنین به بیماران هموفیلی و تالاسمی هم توصیه می‌شود در این سفر حاضر نشوند، چرا که مشکل این افراد به مانند سایر بیماران با همراه داشتن داروهای مصرفی حل نمی‌شود و با توجه به اینکه این گروه‌ها نیازمند تزریق خون هستند و اینکه امکان حمل و نگهداری خون به مانند دارو وجود ندارد و همچنین خون موجود در عراق کم بوده و پاسخگوی آنان نیست، بهتر است که در این سفر حاضر نشوند.

دکتر الیاسی بیان کرد: همچنین کسانی هم که داروی یخچالی مصرف می‌کنند بهتر است که در سفر اربعین حاضر نشوند، زیرا محل مناسبی برای نگهداری این داروها ندارند و اگر بروند و دارویشان در جای مناسب نباشد نباشد فاسد و غیرقابل استفاده می‌شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

شنبه, ۰۶ بهمن ۱۴۰۳