آموزش خانواده در برابر بلایا طبیعی توسط مراقبین سلامت
- بازدید: 66
مدیر کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با توجه به ضرورت آگاهی برای ایمنی در خصوص بلایا و حوادث، آموزش های لازم به مادر خانواده در مراکز بهداشت توسط مراقبین ارایه می شود.
دکتر محمدرضا جویا، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه آموزش خانوار در برابر بلایا یکی از نکات مهم در حفظ سلامت خانواده است، خاطر نشان کرد: مادر خانواده به عنوان یکی از مهمترین نقش های خانواده، طی مراقبت های بهداشتی راهکارهای مورد نیاز در برابر حوادث و بلایا را از مراقبین بهداشتی دریافت می کند و این آموزش ها را در خانواده تسری میدهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حوادثی مانند نشست زمین، خطر غرق شدگی ، زمین لرزه، تصادفات ، سلامت افراد جامعه را تهدید میکند، تصریح کرد: از همین رو در قالب برگزاری پویش های آموزشی نکات اصلی حین وقوع بلایا و حوادث آموزش داده می شود.
دکتر جویا با بیان اینکه خطر غرق شدگی در منزل فرد هم می تواند برای کودکان سنین پایین و یا کودکان دچار معلولیت ها رخ دهد ، عنوان کرد: امسال شاهد غرق شدگی و خفه شدگی کودکان در وان حمام و حوزچه های کوچک خانگی بودیم از همین رو والدین باید آگاه باشند که حتی حجم اندک اب هم می تواند خطر آفرین باشد.
مدیر کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه خطر سیل و زلزله نیز در صورت عدم آگاهی می تواند مخاطرات جدی را به همراه آورد، اظهار کرد: علاوه براین اکثر تصادفات در 30 کیلومتری شهرها رخ می دهد چون رانندگان خسته هستند اما مجال استراحت به خود نمی دهند و در نزدیکی شهرها دچار مخاطره می شوند و یا جاده های خاکی و اسفالت روستایی نیز تاکنون موجب شده است که آمار بالایی از تصادفات روستایی رقم خورده است.
وی تاکید کرد: یکی از مهمترین علل حیوان گزیدگی حتی با مار و عقرب، این است که مردم باقی مانده غذای خود را در کنار جاده ها و مسیر رفت وامد رها می کنند و زمینه تجمع سگ های ولگرد و مار و عقرب می شود که شرایط را برای حیوان گزیدگی فراهم می کند از همین رو در خانه های بهداشت آموزش داده می شود که مازاد غذاهای خود را در طبیعت رها نکنند.