نخستین عمل پیوند قلب مصنوعی شرق کشور در مشهد با موفقیت انجام شد
- بازدید: 344
نخستین عمل استفاده از قلب مصنوعی و عمل تاوی در شرق کشور بر روی یک بیمار 65 ساله، با موفقیت در بیمارستان امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.
به گزارش وب دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشستی خبری با خبرنگاران با بیان اینکه مشهد یکی از قطبهای اصلی پیوند قلب در کشور است و اعمال موفق زیادی در این شهر انجام شده که یک مورد آن عمل پیوند قلب مصنوعی بوده است اظهار کرد: برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نخستین عمل جراحی پیوند قلب مصنوعی و عمل تاوی با موفقیت بر روی یک بیمار ۶۵ ساله انجام شد، عملی که در بیمارستان امام رضا(ع) انجام شد و خوشبختانه وضعیت حالی فرد بیمار هم مساعد است و وی تا چند روز آینده از بیمارستان مرخص میشود.
دکتر محمود شبستری تصریح کرد: تا پیش از این مشابه این نوع عمل تنها در تهران انجام میشد و از آنجا که نیاز آن در سایر استانها احساس میشد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد پای کار آمد و شهر امام هشتم(ع) به دومین نقطه کشور در انجام عمل جراحی پیوند قلب مصنوعی تبدیل شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این کار به تازگی در این دانشگاه آغاز شده و امیدواریم با قدرت ادامه مییابد، بیان کرد: ما در روزهای آینده دومین عمل جراحی پیوند قلب مصنوعی را در بیمارستان امام رضا(ع) خواهیم داشت و این نوع عمل هم به اعمال جراحی قلب این مرکز درمانی اضافه شده است.
دکتر شبستری با ذکر این نکته که مشهد یکی از قطبهای اصلی پیوند قلب در کشور است، تاکید کرد: تاکنون پیوندهای قلب انسان به انسان، دریچه، رگ، تاوی و قلب مصنوعی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت انجام شده و این دانشگاه همگام با دانشگاههای پیشرفته دنیا در حوزههای مختلف پزشکی از جمله قلب گام برمیدارد.
وی خاطرنشان کرد: کارهای انجام شده و موفقیت حاصل شده نتیجه تلاش تکتک زحمتکشان حوزه سلامت از جمله پرستاران عزیز بوده است.در حوزه پرستاری باید نسبت تخت و پرستار یک به ۱.۸ باشد و برای رفع کمبودهای آن شیفتهای کاری اضافه را گذاشتهایم تا که کمبودهه از طریق اضافه کار جبران شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کارهای خوبی در جهت رفع مشکلات پرستاران و ترمیمهای مرتبط با این حوزه انجام شده که اخبار آن بهزودی اعلام خواهد شد و در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزایش ۲ برابری رقم اضافه کار را از ابتدای امسال داشتیم و در نظر داریم که مبلغ آن را بیشتر نماییم، هرچند که ایدهآل اجرای برنامه کشوری بوده تا که منابع آن توسط خود دولت تامین شود و اگر این کار بخواهد توسط دانشگاه انجام شود باید از بخشی کم کنیم و به بخشی دیگر اضافه نماییم که موجب بروز مشکل برای آن بخشی میشود که از بودجهاش کاسته شده است.
دکتر شبستری افزود: بیشتر ساختوسازهای مشهد در سالهای اخیر از منابع استانی بوده و نبود منابع ملی هم مشکلاتی در این خصوص ایجاد کرده است، ما در حال حاضر بیمارستانهای ۵۴۰ تختخوابی پیامبر اعظم(ص) و هروی را از طریق منابع استانی و حمایت خیران نیکاندیش حوزه سلامت داریم و در این پروژههای مهم درمانی جای منابع ملی خالی است.
وی با تاکید بر اینکه مشهد در حال حاضر ۶ هزار تخت بیمارستانی دارد و ۳ هزار تخت کم دارد که ۱۰۸۰ تخت آن با راهاندازی مراکز درمانی پیامبر اعظم(ص) و هروی تامین خواهد شد، گفت: یکی از کارهای موفق انجام شده اجرای برنامه مولدسازی بوده و معتقدیم که استفاده از مولدسازیها اقدام موثری بوده که در سالهای اخیر مورد توجه واقع شده و زمین راکد به ساختمان فعال تبدیل میشود و یک نمونه آن را در ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی پیامبر اعظم(ص) داشتیم که بخشی از زمینهای راکد به فروش رسید و هزینه آن صرف ساخت این مرکز درمانی شد.
دکتر شبستری گفت: ما معتقدیم که سرانه سلامت باید از درآمدهای ناخالص ملی افزایش یابد تا که در حوزه پزشکی از بهروزترین تجهیزات و در جهت کارایی بهتر در حوزههای آموزشی، درمانی، تصویربرداری و آزمایشگاهی برخوردار باشیم و با توجه به اینکه رئیس جمهورمان یک پزشک است و وزیر توانمندی هم در راس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته نسبت به رشد حوزه سلامت بسیار خوشبین هستیم.
رشد ۵ برابری جراحان قلب مشهد در طی ۲۰ سال اخیر
در این نشست دکتر محمد عباسی، رییس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: پیوندهای قلب این دانشگاه از سال ۱۳۹۲ آغاز شده و تاکنون بالغ بر ۱۰۰ عمل پیوند قلب در بیمارستان امام رضا(ع) با موفقیت انجام شده است.
جراح قلب و عضو هیات علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: موارد پیوندی قلبهای بیماران مرگ مغزی بوده که به نیازمندان به این عضو حیاتی پیوند شده است، اما از آنجایی برخی از بیماران شرایط مناسبی ندارند و نمیتوانند منتظر یک بیمار مرگ مغزی برای پیوند باشند گزینه پیوند قلب مصنوعی وجود دارد که خوشبختانه اولین مورد آن با موفقیت در یک بیمار ۶۵ ساله که سالهای سال از بیماری خود رنج میبرد انجام شد.
عضو هیات علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین باید بگوییم که پیوند قلب انسان به انسان برای افراد بالای ۶۰ سال سختتر از سنین پائینتر بوده و برای این گروه عمل پیوند قلب مصنوعی مناسبتر است.
دکتر عباسی تصریح کرد: عمل انجام شده حاصل تلاش تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شامل پزشکان متخصص قلب و بیهوشی و کادر پرستاری بوده انجام شده است، هزینه عمل ۴۵۰ میلیون تومان بوده و برای این بیمار بهصورت رایگان انجام شده است.
وی اضافه کرد: در آمریکا هزینه عمل پیوند قلب یک میلیون دلار است که هزینه آن کامل از بیمار گرفته میشود، اما در کشور ما تمامی این خدمات بهصورت رایگان انجام میشود.
رئیس تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: سالانه ۴ هزار نفر دچار نارسایی قلب میشوند که ۲ هزار نفر از آنها عمل میشوند و ۲ هزار نفر دیگر که در لیست انتظار بودند جان خود را از دست میدهند.
دکتر عباسی با ذکر این نکته که عمل جراحی فرد بیمار در مدت زمان ۲ ساعت انجام شد، تاکید کرد: خوشبختانه نتیجه عمل انجام شده مورد قبول تیم جراحی بوده و فرد بیمار میتواند پس از ترخیص از بیمارستان بهخوبی به زندگی خود ادامه دهد.
وی خاطرنشان کرد: بیماران پیوندی پس از ترخیص هم تحت نظر هستند تا دچار عوارض پس از عمل نشوند و اگر در زمانی فرد دچار مشکل شد بلافاصله مداخلات لازم صورت میپذیرد.
این جراح قلب گفت: ما در مشهد به لحاظ علمی چیزی کم نداریم و کمبود ما تنها در بحث تجهیزات بوده که امیدواریم اقلام موردنیاز به سرعت در اختیارمان قرار بگیرد تا که بتوانیم عملکردی بهتر و مطلوبتر داشته باشیم.
دکتر عباسی تصریح کرد: دستگاههای مختلفی برای نارسایی قلب داریم که یک نمونه آن دستگاه اکمو هست که در آی سی یو مورد استفاده قرار میگیرد و دستگاهی هم برای بیمار است که در منزل مورد استفاده قرار میگیرد و این دستگاه کاراییهای زیادی از جمله شارژ باطری دارد.
عضو هیات علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: قلب مصنوعی قابل استفاده برای فرد دیگری نیست و نمیتوان این عضو را پس از آن فرد به فرد دیگر پیوند کرد.
دکتر عباسی با بیان اینکه مشهد در طی ۲ دهه اخیر رشد بسیارخوبی داشته است، خاطرنشان کرد: این شهر در دهه ۸۰ تعداد ۳ جراح قلب داشت که این عدد با رشد ۵ برابری به ۱۵ نفر رسیده که از این تعداد ۳ نفر از آنها در حوزه پیوند فعالیت دارند.
اولویت اول عمل پیوند قلب مصنوعی افراد بالای ۶۰ سال هستند
همچنین دکتر سارا امینی، فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب و عضو هیات علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: درمان انجام شده بهروزترین شیوه درمانی بوده و فرد بیمار که به مدت ۶ روز در آی سی یو تحت مراقبت ویژه بود فردا ترخیص خواهد شد.
وی افزود: برای این بیمار بهروزترین شیوه درمانی در حوزه پیوند قلب انجام شده و با توجه به بالا بودن سن بیمار، به جای پذیرش ریسک عمل پیوند قلب طبیعی (انسان به انسان)، مناسبترین اقدام که پیوند قلب مصنوعی بود انجام شد.
عضو تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: موفقیت حاصل شده نتیجه تلاش جمعی و حمایتهای رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.
دکتر امینی تاکید کرد: در بیمارستان امام رضا(ع) ظرفیتهای بسیارخوبی در حوزه قلب وجود دارد و ما این آمادگی را داریم تا که پذیرش و درمان بیماران غیرایرانی را هم داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ما با توجه به اینکه پوشش کامل شرق را داریم میتوانیم بین هر یک تا ۲ هفته انجام یک عمل پیوند قلب مصنوعی را در بیمارستان امام رضا(ع) داشته باشیم.
عضو هیات علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: عمل بعدی پیوند قلب مصنوعی در روز سهشنبه هفته جاری، بیستم شهریور ماه انجام خواهد شد و بیمار هم یک خانم ۴۵ ساله با شرایط خاص و سابقه بیماریهای زمینهای است.
دکتر امینی گفت: اولویت اول عمل پیوند قلب مصنوعی افراد بالای ۶۰ سال هستند تا که از ریسک خطر موارد طبیعی هم بهدور باشد و در افراد زیر ۶۰ سال هم تنها برای کسانی انجام میشود که وضعیتشان خاص باشد.
مشکلات ۳ ساله نفس تنگی و درد سینه و تورم پا و شکم من با تلاش تیم پیوند قلب بیمارستان امام رضا(ع) برطرف شد
همچنین مجید مظفریان، بیمار عمل شده هم گفت: من مشکلات سوزش و تنگی نفس داشتم و از نظر قلبی که توسط دکتر امینی و دکتر عباسی مورد بررسی قرار گرفتم و متوجه مشکل نارسایی قلبمشدم.
وی افزود: با تشخیص پزشکان عمل پیوند قلب مصنوعی برایم انجام شد و اکنون وضعیت بسیارخوبی دارم و طبق اعلام پزشک معالجم تا فردا ترخیص خواهم شد.
بیمار با مشکل نارسایی قلبی تصریح کرد: من تا پیش از انجام عمل مشکل زیادی در سوزش قفسه سینه داشتم و در زمان خواب خیلی اذیت بودم، اما پس از عمل جراحی انجام شده در وضعیت مناسبی قرار دارم و میتوانم همچون یک فرد سالم زندگی عادیای داشته باشم.
مظفریان خاطرنشان کرد: من مدت زیادی بود که مشکل داشتم، در ۱۵ سال قبل عمل قلب باز داشتم و از ۳ سال پیش هم با مشکل نفس تنگی، درد سینه و تورم پا و شکم مواجه بودم که با تشخیص درست دکتر امینی و دکتر عباسی و انجام بهموقع عمل پیوند قلب مصنوعی توسط تیم پیوند قلب بیمارستان امام رضا(ع) این مشکلات برطرف شد و در اینجا جا دارد که بابت تلاشها و زحمات کادر درمان این بیمارستان که خدمات شایان زیادی داشتند تقدیر و تشکر نمایم.