ترومای نافذ چشمی درکودکان، یکی از علل مهم مراجعه به اورژانس چشم بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) است
- بازدید: 94
عضو هیات علمی و متخصص چشم پزشکی بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) گفت: ترومای نافذ چشمی درکودکان که در اثر برخورد اشیاء نوک تیزی مثل چاقوی میوه خوری یا مداد نوک تیز به چشم کودک ایجاد میشود ، یکی از علل مهم مراجعه به اورژانس چشم بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) است.
دکتر محمد شریفی، فلوشیپ رشته استرابیسم و اکولوپلاستیک، در گفتگو با وبدا اظهار کرد: یکی از نکات قابل توجه در آسیبهای چشمی کودکان، ترومای چشمی است که در اثر برخورد شیء نوک تیزی مثل چاقوی میوه خوری، چنگال، مداد نوک تیز و... ایجاد میشود و به طور معمول، هر ماه کودکانی با این قبیل آسیب ها در بین مراجعین اورژانس بیمارستان خاتم الانبیا(ص) مشهد، پذیرش و مورد درمان قرار می گیرند.
وی افزود: بر همین اساس به والدینی که بعضاً تصور میکنند کودک خردسال شان باید مستقل شود و به او اجازه میدهند که چاقو به دست بگیرد و میوه پوست بکند و کارهایی از این قبیل... توصیه میکنیم که جداً از این کار پرهیز کنند، چون عدم کنترل چاقو و اصابت آن به چشم میتواند بخشهای مختلف چشم را به پارگیها و آسیبهایی دچار کند که اغلب جبران ناپذیر هستند.
دکتر شریفی همچنین، با بیان اینکه اغلب کودکان در زمان بازی کردن، ممکن است اشیائی را به سمت یکدیگر پرتاب کنند که این کار به ویژه در مورد اشیائی مثل چنگال یا مداد و حتی سنگ میتواند آسیبهای جدی را به چشم کودک وارد کند افزود: چشم بر خلاف سایر ارگانهای بدن بسیار حساس بوده و بافت آن به گونه ای منحصر به فرد است و جایگزین ندارد. لذا پارگیهای چشمی که به واسطه تروما و اصابت اشیای نوک تیز ایجاد میشود، معمولاً اثر آن تا پایان عمر روی چشم باقی میماند و قدرت دید فرد نیز حتی با بهترین اعمال جراحی به حالت اولیه باز نمیگردد. بنابراین بهترین کار در جهت پیشگیری از چنین رخدادهای تلخی، توجه بیشتر به کودکان و دور نگه داشتن اشیای نوک تیز از دسترس آنها است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا آلودگیها و عفونتهای چشمی میتواند به اندازه ترومای چشم تهدید کننده و آسیب زننده باشد گفت: در برخی موارد ممکن است چشم کودک دچار آلودگیهایی شود و حتی منجر به عفونت شود، اما این رخداد اغلب اثر کاهش دید برای بیمار ندارد و در واقع سیر خوش خیم دارد که با دارو بهبود مییابد، اما آسیبهای ناشی از تروما تقریبا جبران ناپذیر هستند.
دکتر شریفی همچنین گفت: در مواردی که کودک دچار ترومای چشم میشود، تنها کاری که والدین و اطرافیان او باید انجام دهند این است که یک شیلد چشمی ( قاب یا محافظ پلاستیکی ) روی چشم کودک قرار داده و بلافاصله او را به مرکز درمانی و چشم پزشک ارجاع دهند.