مراقبتهای بهداشتی در کلیه مبادی مرزی به طور مستمر در تمام طول سال انجام می شود
- بازدید: 47
رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مراقبت های بهداشتی در همه مرزهای مجاز کشور اعم از: زمینی، هوایی و دریایی برای همه ی مسافرین و محموله های کالا به طور مستمرو بی وقفه در تمام طول سال انجام می شود.
دکتر زهرا نهبندانی در گفتگو با وب دا افزود: تغییرات آب وهوایی کره زمین و پدیده های مختلف، موجب تغییر اقلیم ناقلین بیماریها اعم از پشه ها و کنه ها شده و بطور طبیعی بعد از پاندمی هایی نظیر کرونا، به دلیل کاهش شدت رعایت موازین بهداشتی ، بیماریهای واگیر افزایش می یابد.
وی اظهار کرد: در کلیه مبادی ورودی مجاز، همه مسافرین ورودی از نظر 16 سندروم عمده بیماریهای واگیر مراقبت شده واز افراد مشکوک نمونه گیری انجام می شود. ضمن ثبت اطلاعات افراد علامتدار تا مشخص شدن نتیجه بررسی ها و بیماری احتمالی، این افراد توسط مراکز بهداشت محل اقامت تحت مراقبت و پیشگیری ازسرایت آن وانجام درمانهای مورد نیاز قرار می گیرند. اما در موارد ورود غیر مجاز یا مواردیکه افراد در ابتدای ورود به کشور علائم ندارند، همکاران بهداشتی ازطریق : دیده وری ، غربالگری علائم ، گزارشگیری ازمراکز درمانی سرپایی و بستری و... همچنین بررسی سوابق سفر افراد از بروز اپیدمی ها شیوع بیماریهای واگیر جلوگیری می نمایند.
دکتر نهبندانی با بیان اینکه ویروس آبله میمونی هیچ ارتباطی با آبله مرغان ندارد، خاطرنشان کرد: آبله میمونی که اولین بار توسط میمون درآفریقا به انسان منتقل شد، از طریق ترشحات تنفسی و زخم ها از انسان به انسان منتقل می شود.
دکتر نهبندانی ادامه داد: علائم آبله میمونی شبیه آبله مرغان است و دوره کمون ونهفتگی آن 3-7 روز وحداکثر تا 21 روز است . در دوره کمون فرد مبتلا ناقل بوده و می تواند از طریق ترشحات تنفسی بیماری را منتقل می کند. با بروز تاول ها و وزیکول هایی که بعد از دوره کمون، در سر و صورت و دست و پا ظاهر می شوند (این ضایعات از وزیکول های آبله مرغان درشت تر هستند) ترشحات این تاول ها نیز علاوه بر ترشحات تنفسی فرد مبتلا ، می تواند بیماری را به سایرین انتقال دهد.
وی تب 5/38درجه، سردرد، بدن درد، کمر درد و تورم غدد لنفاوی اطراف گردن را از علائم مشخصه آبله میمونی عنوان کرد و گفت: افرادیکه این علائم را به علاوه سابقه سفر به مناطق الوده یا تماس با افراد مبتلا به بیماری آبله میمونی را دارند می بایست سریعا به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند. رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه گفت: تا این لحظه موردی از بیماری آبله میمونی در کشور ایران گزارش نشده است. در کلیه موارد مشکوک به تماس با افراد آلوده به بیماریهای بثوری تب دار اولین کار زدن ماسک و رعایت آداب تنفسی و فاصله فیزیکی و مراجعه به مرکز بهداشتی درمانی است.
دکتر نهبندانی با بیان اینکه درمان آبله میمونی علامتی با داروهای ضد خارش و ضد درد است، خاطر نشان کرد: سازمان جهانی بهداشت ایمنی اکتسابی ناشی از ابتلا به بیماری را مد نظر دارد زیرا یکبار ابتلا به این بیماری، ایمنی دائمی تا پایان عمر ایجاد می کند.
وی توصیه کرد: افراد زیر 5 سال، سالمندان ومادران باردار، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند، بهتر است ضمن رعایت بهداشت فردی، در تجمعات کمتر حاضر شوند و از ماسک و دستکش استفاده کنندو دستها را مرتب ضد عفونی کرده و با آب و صابون بشویند .