گفتگو وب دا با دانشجوی مدال آور شانزدهمین المپیاد دانشجویان کشور
- بازدید: 429
اثر نقش غربالگری سرطان در پیشگیری، تشخیص و درمان
دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دارنده مدال طلا شانزدهمین المپیاد دانشجویان علوم پزشکی کشور در حیطه هنر و سلامت گفت: در این المپیاد اثر هنری نقش غربالگری سرطان در پیشگیری، تشخیص و درمان را معرفی کردیم که بسیار مورد استقبال واقع شد و رأی بالای هیأت داوران را به همراه داشت.
حانیه بابالحکمی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: من متولد سال 1376 در مشهد هستم و هماکنون دانشجوی سال آخر مقطع کارشناسی ارشد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رشته علوم تشریحی (آناتومی) هستم.
وی تصریح کرد: من از زمان شروع تحصیل در دانشگاه به دنبال فرصتی برای در المپیادهای دانشجویی بودم و در اولین حضورم در اولین دوره المپیاد هنر در سلامت شرکت کردم و مؤفق به کسب جایگاه اول و مدل طلا شدم.
عضو تیم قهرمان اولین دوره المپیاد هنر در سلامت ادامه داد: حضور این رقابت 3 مرحلهای جذابیتهای خاص خودش را داشت و در همان مرحله نخست که انفرادی بود بالاترین امتیاز 40 را 80 کسب کردم و در میان شرکتکنندگان در کل کشور بالاترین امتیاز بود.
بابالحکمی با بیان اینکه در مرحله دوم تشکیل تیم گروهی را داشتیم، خاطرنشان کرد: با هدایت اساتید عزیزم دکتر عطیه وطنچی، متخصص زنان و زایمان و دکتر آزاده ایزدی، متخصص قلب و عروق و از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تیم 3 نفره این دانشگاه تشکیل شد و در این رویداد که موضوع کلی آن هنر در سلامت و جزئی آن خودمراقبتی بود حاضر شد و آثار شرکتکنندگان در این رویداد روی موضوعات دیابت، سرطان، دخانیات و اعتیاد، نقش ورزش در پیشگیری از بیماریها، تغذیه سالم و غیره بود و اثر تیم دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اولین دوره المپیاد هنر در سلامت هم با موضوع غربالگری سرطان بود.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شیوع سرطان در جامعه معتقدیم که غربالگری نقش مؤثری در پیشگیری و تشخیص بههنگام و درمان بهموقع این بیماری دارد، بیان کرد: از آنجا که نیاز به آموزشهای مرتبط با حوزه سرطان بیش از پیش احساس میشد روی موضوع غربالگری سرطان کار شد و در اثر تولیدی هم روی یک خانم مبتلا به سرطان پستان کار شد و فرد بیمار پس از مراجعه به پزشک متوجه بیماریاش شده بود و در این اثر هنری اشاره شد که اگر آن فرد آموزش و آگاهی لازم را میداشت روی موضوعات پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری بهتر کار میکرد و در همین خصوص باید بگوییم بهترین زمان غربالگری سرطان برای آقایان زیر سن 50 سال و خانمها زیر سن 40 سال است.
دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: برنامه بعدی من تحصیل در مقطع دکترا و در رشته تولید مثل و با هدف کمک در درمان ناباروری و بهرهمندی زوجین نابارور بوده است.
بابالحکمی با تأکید بر اینکه ازدواج و فرزندآوری مانعی برای پیشرفت و مؤفقیت نیست، گفت: من تنها عضو متأهل گروه 3 نفره دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودم و معتقدم که ازدواج و فرزندآوری نه مانع پیشرفت نبوده، بلکه پلی در مسیر رسیدن مؤفقیتهای بسیار است و خود من این موضوع را با کسب مدال طلای اولین دوره المپیاد هنر در سلامت تجربه کردم و معتقدم در این افتخار کسب شده که اولین آن بوده همسر و فرزندم هم شریک هستند، افتخاری که انشاالله ادامهدار است و آخرین آن نخواهد بود.
وی افزود: من در سال 1396 ازدواج کردم و ثمره آن یک دختر 1.5 ساله به نام پناه بوده، همسرم معلم آموزش و پرورش است و در کار تعلیم و تربیت مشغول است.
عضو تیم قهرمان اولین دوره المپیاد هنر در سلامت تصریح کرد: فرزند من در زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به دنیا آمد و بسیاری از دوستانم تا قبل از تولد فرزندم نمیدانستند که من متأهل هستم و به من میگفتند چطور تصمیم به ازدواج و فرزندآوری گرفتی که در پاسخ به آنها گفتم این کار نه تنها مانعی برای پیشرفت نیست، بلکه مسیرهای پشیرفت را هموار مینماید.
بابالحکمی اضافه کرد: به تمامی پسران و دختران در سن ازدواج توصیه میکنم که حتماً به انجام بهموقع این سنت پیامبر اکرم(ص) توجه نمایند و مواردی همچون شغل، مسکن، تحصیل و غیره را برای عدم این سنت پسندیده بهانه نکنند.
وی خاطرنشان کرد: در جمع دوستان من افراد بالای 40 سال هم هستند که هنوز ازدواج نکردهاند و این کار را به پس از اتمام دوره دکترا موکول کردهاند که قطعاً تصمیم درستی نیست، چراکه هنر یک پسر و دختر مؤفق در ازدواج بهموقع و هنر یک مرد و زن مؤفق در فرزندآوری بههنگام است و کسی این دو را مانع پیشرفت میداند سخت در اشتباه است.