« هم آوری » زنجیره سلامت در حوزه سالمندی، می تواند به کاهش هزینه‌ها و تقویت بسترهای خدمات دهی به سالمندان کمک کند

 عضو هیئت علمی و رئیس مرکز نوآوری و ایده پروری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به روند پیری و رشد جمعیت سالمند کشور گفت: با « هم آوری » اجزای مختلف زنجیره سلامت و تقویت آنها در حوزه سالمندی می توانیم زمینه خدمات دهی بهتر به سالمندان و کاهش هزینه‌های مرتبط با آن را فراهم کنیم.

دکتر حسین باقری در حاشیه برگزاری پنل تخصصی « نگاهی به اختلالات شایع روانپزشکی در دوره سالمندی» در نخستین رویداد فناوری سلامت، رفاه و نشاط سالمندی در گفتگو با وب دا ، با بیان اینکه روش کار در مرکز نوآوری و مدیریت توسعه فناوری دانشگاه، بر تعیین مسائل محوری جامعه و یافتن راه حل های مرتبط است افزود: در همین راستا، طی سال جاری، محور فعالیت ما بر حوزه سالمندی قرار گرفته و در امتداد آن مسائل مختلف شناسایی و با فراخوان های عمومی راه حل‌هایی جمع آوری شد. به عنوان مثال در اولین فراخوان به دانشجویان اعلام کردیم که از سالمندان اطراف خود سوال کنند، مشکلاتشان چیست و به عنوان یک مشاهده گر از نزدیک مشکلات و مسائل آنها را رصد و به ما اعلام کنند، تا در ادامه برای آنها راه حل‌هایی را پیدا کنیم.

مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه ادامه داد: یک بخش دیگر از رسالت ما آن است که اجزای اکوسیستم فناوری سلامت را که در زنجیره بیماران خدمات دهی دارند، کمک کنیم تا توسعه یافته و کسب و کار آنها تقویت شود. در این راستا، یک روش آن است که ما اجزای مختلف اکوسیستم را اصطلاحا « هم آوری » کنیم و برای آنها به نوعی برنامه‌ریزی کنیم که در کنار یکدیگر قرار بگیرند و یک بخش از این زنجیره شرکت‌هایی هستند که کالا یا خدمات در حوزه سلامت را از جمله در رابطه با سالمندان ارائه می‌کنند و ما این شرکت‌ها را از طریق انجمن‌های تخصصی خودشان فراخوان می‌دهیم.

 دکتر باقری تصریح کرد: یک بخش مهم دیگر در این زنجیره، پزشکانی هستند که ارائه خدمت را به بیماران دارند و این قشر نیز در قالب برنامه بازآموزی دعوت شدند تا در این فضا یکدیگر را ملاقات کنند. در این واقع با این برنامه های بازآموزی هم پزشکان ما توانمند می‌شوند و هم سالمندان خدمات بهتری می‌گیرند، ضمن اینکه کسب و کارهای مرتبط با حوزه سالمندی نیز تقویت می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: یک بخش دیگر فعالیت ما در سال جاری توانمندسازی برخی از بخش‌های فاز درمان؛ از جمله کادر پرستاری و روانشناسان در حوزه سالمندی است و در این راستا با همکاران پرستاری رایزنی داشته ایم که بتوانیم یک برنامه کارگاهی برای تقویت مهارت‌های توانمندسازی پرستاران در حوزه سالمندی اجرا کنیم. همینطور در مورد همکاران روانشناس سعی داریم در حوزه سالمندی آنها را تقویت کنیم تا فرصت کسب و کار برای این دانش آموختگان ایجاد شود و از سوی دیگر سالمندان نیز خدمات بهتری دریافت خواهند کرد. در مجموع ما تلاش می‌کنیم که این چرخه  خدمات در حوزه سالمندی را بتوانیم ارتقا دهیم و کیفیت آن را بهبود ببخشیم.

دکتر باقری در خصوص اهمیت خدمات در حوزه سالمندی هم گفت: برآوردهای موجود در موضوع جمعیت کشور، حاکی از آن است که ما تا سال ۲۰۳۰ جمعیت بالای ۶۵ سال را بیشتر از جمعیت جوان خواهیم داشت و در واقع تعداد سالمندان بیشتر از جوانان خواهد بود، این موضوع می تواند هم تهدید باشد و هم فرصت، اما  ما باید این تهدید را تبدیل به فرصت کنیم، چراکه به هر حال سالمندی دورانی است که شخص از بخش مولد جامعه جدا شده و به نوعی در بخش مصرفی قرار می‌گیرد، لذا باید تلاش کنیم که هزینه‌های دوران سالمندی کمتر شود که هم در ارایه خدمات در سیستم دولتی کمک کننده خواهد بود و هم اینکه سالمندان ما اگر سالم باشند دوران بازنشستگی و سالمندی بهتری خواهند داشت و وجودشان برای خانواده حکم نیروی مولد را به جای یک سربار خواهد داشت. در واقع ما با تقویت سالمندانمان به نوعی می‌توانیم خانواده را تقویت کنیم.

وی افزود: نگاه دیگر ما این است که برای دو سه دهه آینده زمینه‌هایی را فراهم کنیم که سالمندان سالم‌تری داشته باشیم ، به همین منظور باید به محیط‌های کاری و اداره‌جات برویم  (  مکان‌هایی که سالمندان آینده هستند ) و مراقبت کنیم از لحاظ اسکلت عضلانی آنها و از نظر روانی که در ۲۰ سال آینده سالمندان سالم‌تری داشته باشیم و با توجه به اینکه سهم آنها روز به روز در هزینه‌های بیمه و پشتیبانی خدمات درمانی بیشتر می‌شود،لذا باید تا حد ممکن بار قضیه را در آن زمان کمتر کنیم و از سویی برای سالمندان عزیز نیز بتوانیم خدمات بهتری را فراهم کنیم.

0143.jpg - 160.77 kB

0144.jpg - 93.50 kB

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

پنجشنبه, ۰۴ بهمن ۱۴۰۳