در بحث تغذیه سالمندان، علاوه بر محتوای غذا، شکل، رنگ و طعم غذا نیز مهم است

0185.jpg - 16.20 kBعضو هیئت علمی موسسه پژوهش علوم و صنایع غذایی با اشاره به اهمیت تغذیه سالمندان در بهبود و ارتقاء کیفیت زندگی آنها گفت: در راستای تغذیه هرچه بهتر افراد سالمند، لازم است که علاوه بر محتوای مواد غذایی، به فرم، طعم و رنگ غذا به عنوان فاکتور‌های ترغیب کننده در غذا خوردن فرد سالمند توجه شود.

دکتر بهاره عمادزاده دکترای تخصصی فیزیک مواد غذایی در گفتگو با وب دا بحث تغذیه و اهمیت آن در دوران سالمندی را یکی از موضوعات مهم در جامعه امروز دانست و گفت: معمولاً سالمندان در دوران کهولت سن با مشکلات بلع  صرف غذا مواجه هستند و غذای آن‌ها تا حدی یکنواخت می‌شود، به طوری که ممکن است تنها شکل پوره یا آبکی داشته باشد که این امر سبب می‌شود، فرد سالمند به مرور از غذا خوردن اصطلاحاً زده شود و تمایلی به غذا نداشته باشد.

وی ادامه داد: در این شرایط وظیفه ماست که با تغییر شکل و تنوع دادن به رنگ و طعم غذا، ماده غذایی را به نحوی آماده کنیم که ضمن ایمن بودن و بلع آسان برای فرد سالمند جذابیت‌هایی به لحاظ شکل، رنگ و طعم نیز داشته باشد. همچنین قوام دادن به غذا به طوری که از شکل آبکی یا پوره خارج شود، می‌تواند در خوردن بهتر ماده غذایی موثر باشد. برای این منظور می‌توانیم از موادی مثل نشاسته یا ژل دهنده‌های غیرنشاسته‌ای استفاده کنیم و پس از قوام گرفتن غذا، آن را قالب بزنیم و با یک شکل و تزیین جذاب پیش روی فرد سالمند قرار دهیم.به این ترتیب هم بافت غذا را اصلاح و هم تنوع غذایی را در شکل، طعم و رنگ غذا برای فرد سالمند ایجاد می‌کنیم.

دکتر عمادزاده اهمیت و ضرورت توجه حوزه صنعت غذا به تغذیه سالمندان را نیز خاطرنشان کرد و گفت: متاسفانه صنعت غذایی کشور ما هنوز به طور جدی وارد بحث تغذیه سالمندان نشده و تقریباً در ابتدای راه است، در حالی که غذای سالمند در حوزه‌ امنیت غذایی گنجانده شده است.

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

جمعه, ۰۵ بهمن ۱۴۰۳