گردهمایی اساتید چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  در « سمینار یک روزه ی طب پیشگیری برای چشم پزشکان »

سمینار علمی یک روزه « طب پیشگیری برای چشم پزشکان » به همت گروه چشم پزشکی و مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با همکاری انجمن چشم پزشکی خراسان برگزار شد.

دکتر اعتضاد رضوی، دبیر علمی این سمینار در گفتگو با وبدا اظهار کرد: هفته دوم اکتبر هر سال، روز جهانی بینایی است و به همین مناسبت در تمام دنیا پیرامون سیاست‌های پیشگیری از نابینایی و تذکر به جامعه در مورد عواملی که در اختلال دید و بینایی دخیل هستند، بحث و تبادل نظر می‌شود.

وی با بیان اینکه بینایی مهم‌ترین حس انسان محسوب شده و ۷۰ تا ۸۰ درصد ارتباط او با جهان را میسر می‌سازد، افزود: بسیاری از بیماری‌هایی که در چشم اتفاق می‌افتد، قابل پیشگیری هستند و  طبق آمار سازمان بهداشت جهانی تقریباً ۲٫۰۲ میلیون نفر در جهان نابینا هستند که ۸۰درصد این افراد بیماری قابل پیشگیری مثل آب مروارید، سیاه عیوب انکساری و اختلالات استحاله ای دارند و کلاس معاینات به صورت کامل به واحد کودکان انجام شود، نتایج مطلوبی از درمان را برای خواهیم داشت.

دکتر اعتضاد رضوی، چالش نزدیک بینی را به عنوان یک معضل بهداشتی و در حال گسترش در همه کشور‌های جهان برشمرد و گفت: پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۵۰ درصد افراد در جهان دچار نزدیک بینی شوند و البته در کشور ما ممکن است  آمار بالاتر از این رقم نیز باشد.

دبیر علمی « سمینار یک روزه طب پیشگیری برای چشم پزشکان » در خصوص هدف برگزاری این سمینار نیز گفت: سمینارهای فوق، برای اطلاع جامعه از اهمیت بینایی و نحوه پیشگیری از عوارض بینایی ضروری بوده و به همین جهت گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد با مشارکت اساتید محترم این دانشگاه، هر ساله به مناسبت روز جهانی بینایی جلسه ای را تشکیل داده و پیرامون مسائل مرتبط بحث و تبادل نظر می کنند.

معضل نزدیک بینی در کودکان و نوجوانان، روندی افزایشی در جهان دارد

دبیر علمی سمینار یک روزه « طب پیشگیری برای چشم پزشکان » گفت: استفاده از گوشی‌های هوشمند و اسمارت فون‌ها و سایر وسایل دیجیتال، نزدیک بینی را در بین کودکان و نوجوانان دنیا افزایش داده و پیش بینی می‌شود، تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۵۰ درصد جمعیت جهان به این بیماری دچار شوند.

دکتر اعتضاد رضوی در حاشیه برگزاری سمینار علمی یک روزه « طب پیشگیری برای چشم پزشکان» در گفتگو با وب دا، افزایش شدید عیوب انکساری و انحرافات چشم در کودکان و نوجوانان را معضل جهان امروز برشمرد و گفت: در عصر دیجیتال استفاده بی رویه، از گوشی‌های هوشمند، اسمارت فون‌ها و سایر وسایل دیجیتال از یک سو و قرار نگرفتن در فضای باز از سوی دیگر، سبب شده تا روند افزایشی عیوب انکساری و انحرافات چشم را در بین کودکان و نوجوانان داشته باشیم، از همین رو توصیه می شود کودکان روزانه حداقل ۲ ساعت در فضای باز قرار بگیرند و از نور خورشید برخوردار شوند که این امر تاثیراتش بر حفظ سلامت بینایی ثابت شده و به نوعی پیشگیری کننده از پیشرفت نزدیک بینی در افراد است.

وی همچنین گفت: نزدیک بینی به عنوان یک معضل بهداشتی در همه کشورهای جهان، در حال رخ دادن است و تا سال ۲۰۵۰ پیش بینی می شود که بیش از ۵۰ درصد افراد در جهان به نزدیک بینی دچار شوند، البته این آمار در کشور ما می تواند بالاتر هم باشد. هم اکنون در کشورهایی مثل چین و جنوب شرق آسیا، ۷۰تا ۸۰ درصد نوجوانان مبتلا به نزدیک بینی هستند و خیلی از این نزدیک بینی ها ممکن است بیماری زا شود و اختلال دید دائمی و نابینایی را ایجاد کند.

دکتر اعتضاد رضوی اضافه کرد: همه نزدیک بینی‌ها و عیب انکساری‌ها با عینک رفع نمی‌ شوند و بنابراین برای پیشگیری از این موضوع توصیه می‌شود، بچه‌ها در استفاده از وسائل دیجیتال محدودیت داشته باشند.

عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در سنین زیر دو سال مطلقاً نباید موبایل در اختیار کودکان قرار داده شود، در بین سنین ۲ تا ۵ سال نیز حداکثر یک ساعت از موبایل استفاده شود و همچنین در بین سنین ۵ تا ۸ سال حداکثر دو ساعت استفاده از موبایل مجاز خواهد بود.

0220.jpg - 105.75 kB

0221.jpg - 125.98 kB


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

پنجشنبه, ۰۴ بهمن ۱۴۰۳