مدیر مهره اصلی تامین کننده سلامت روان کارکنان است 

0233.jpg - 21.29 kBمعاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ادبیات غالب در سلامت این است که پیشگیری بهتر، ارزانتر و راحت تر از درمان است. در تامین سلامت روان هم چنین اصلی حاکم است، مدیر از مهره های اصلی تامین کننده سلامت روان کارکنان است و باید در این راستا برای کسب مهارتهای شناختی و عاطفی - هیجانی در خصوص ارتباط با کارکنان آموزش ببیند و هم اقداماتی انجام دهد. 

دکتر حمیدرضا قربان زاده، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه رفتار مدیر الگوی مناسبی برای رفتار کارکنان است، گفت: تحقیقات نشان داده است مدیرانی که از روشهای علمی در اعمال مدیریت استفاده میکنند هم باعث تامین سلامت روان کارکنان می شوند و هم سطح کار آیی و بهره وری سازمان یا موسسه را افزایش میدهند.

وی ادامه داد: در یک تحقیق که در مورد عوامل تاثیرگذار در سلامت روان مدیران، انجام گرفت نتایجی بدست آمد که در خلاصه آن اعلام میکند که  سلامت روانی مدیران تحت تاثیر رده سنی آنان قرار دارد به گونه ای که با افزایش سن میزان سلامت روانی آنان افزایش می یابد. 

دکتر قربان زاده با بیان اینکه سلامت روانی کارکنان با افزایش سن، سنوات خدمت و سطح درآمد نیز افزایش می یابد، اظهار کرد:  سایر متغیرها همانند جنسیت، میزان تحصیلات و محل خدمت در سلامت روانی تاثیر ندارد. 

وی با بیان اینکه مدیران موفق برای تامین سلامت روان کارکنان سیستم و سازمان تحت مدیریت خود  می توانند اقدامات زیادی انجام دهند، گفت: ایجاد روابط دوستانه در بین کارکنان و مدیران با حفظ احترام و جایگاه شغلی ، به کارکنان مسئولیت اجرایی در حد توان انجام داده شود و شناسایی مواردی که باعث افت کارآیی سازمان شده اند، مثل نداشتن انگیزه انجام کار  از مواردی است که مدیر می تواند با رعایت آنها به سلامت روان محیط کار کمک کند. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مدیر باید به کارکنان بازخورد مثبت یا منفی بعد از انجام ماموریت یا کاری که قرار است انجام گیرد،  بدهد، اظهار کرد: شناسائی استعدادهای ویژه کارکنان و فراهم کردن زمینه رشد آن استعدادها که در راستای اهداف موسسه باشد نیز یکی دیگر از عوامل موثر بر سلامت روان کارکنان است. 

وی با بیان اینکه مدیر در دوره های مشخص و به طور منظم جلساتی با هدف به مشاوره گذاشتن پیشنهادات جدید برگزار کند، ابراز کرد: این جلسات باعث حس مشارکت در بین کارکنان و در نتیجه افزایش سطح انگیزه خواهد شد .

دکتر قربان زاده با اشاره به اینکه مشخص کردن هدف اصلی موسسه و منسجم کردن فعالیتها در راستای رسیدن به آن ، آشکار سازی قوانین مربوطه و آموزش آن به کارکنان ، ایجاد رقابت سالم در بین کارکنان و مشخص کردن مسیرهای پیشرفت فردی  و نشاط جمعی  نیز از دیگر مولفه های موثر در حوزه سلامت روان کارکنان است، گفت: ذات مدیر بر پاسخگویی به مسئولیتی است که بر عهده اوست این پاسخ گویی در دوره های زمانی مشخص گزارش می شود، از همین رو مدیران اطمینان حاصل می کنند که كاركنان از كنترل بر روی ساعات, شیفت كاری و موقعیت شان در شغل برخوردارند و  در این زمینه رویه های كاری بایستی به اندازه ممكن منعطف و داوطلبانه تدوین شوند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

پنجشنبه, ۰۴ بهمن ۱۴۰۳