نقش خطیر متخصص بیهوشی در انواع جراحی ها، بیهوشی رژیونال و بخش  ICU

0243.jpg - 17.69 kBمتخصص بیهوشی بیمارستان قائم (عج)، با بیان اینکه نقش پزشک بیهوشی منحصر به بیهوش کردن بیمار نیست گفت: این رسالت در بخش های مختلفی از جمله؛ انواع جراحی ها، بیهوشی رژیونال و بخش  ICUتعریف می شود.

دکتر سارا خشخاشی مقدم در گفتگو با وبدا اظهار کرد: این باور عمومی که تنها وظیفه پزشک بیهوشی در اتاق عمل، بیهوش کردن بیمار است و با تزریق داروی بیهوشی وظیفه وی تمام می شود، کاملا نادرست است و متخصص بیهوشی وظایف و نقش های خاصی دارد، که به چند بخش مهم تقسیم می شود.

وی ادامه داد: بخش اول بیهوش کردن بیمار است که در انواع جراحی ها از جمله، بیهوشی در جراحی ارولوژی، ارتوپدی، جراحی زنان و.. به نحوی متفاوت از یکدیگر انجام میشود، لذا باید برای هر نوع جراحی نکات خاصی را رعایت کرد. نقش مهم دیگر متخصص بیهوشی مربوط به مباحث بیهوشی رژیونال است و با توجه به اینکه در سال های اخیر رشته بیهوشی به سمت بیهوشی رژیونال کشیده شده و در حال فاصله گرفتن از بیهوشی عمومی می باشد، بسیار حائز اهمیت است..

وی نقش دیگر متخصص بیهوشی را، مربوط به بخش ICU ها عنوان کرد و افزود: یک متخصص بیهوشی باید علم و دانش ICU  را داشته باشد و بتواند بیماران بستری در این بخش را هم مدیریت کند. این بیمار می تواند کودک، بزرگسال با شوک، خونریزی و یا هر مشکل دیگر باشد و چنانچه بیماری در اتاق عمل به هر مشکلی برخورد کند؛ از جمله مشکلات قلبی، ریوی، خونریزی و یا کمبود حجم و یا هر اتفاقی از جمله این مسائل، متخصص بیهوشی باید بیمار را احیاء کند و اقداماتی در راستای جبران خونریزی های بیمار و سایر مشکلات انجام دهد؛ بنابراین وظیفه یک متخصص بیهوشی است که آن موقعیت مشکل ساز را مدیریت کند و یک جراح در این زمینه معمولا نقش خاصی ندارد.

وی اضافه کرد: در اتاق عمل اتفاقاتی از جمله حساسیت به دارو، تزریق اشتباهی دارو یا خطای کادر درمان ممکن است رخ دهد و چنانچه اقدامات لازم و به موقع انجام نشود، مشکلاتی برای بیمار ایجاد می شود که در این موقعیت نیز نقش پزشک بیهوشی پررنگ است. همچنین قبل از انجام فرآیند بیهوشی و عمل باید بیمار را از نظر سن، داروهای مصرفی، بیماری های زمینه ای، حساسیت به داورها، سوابق جراحی و.. بررسی کنیم.

متخصص بیهوشی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم (عج)، همچنین با بیان اینکه فعالیت متخصصان بیهوشی عمدتا از منظر بیماران دیده نمی شود افزود: علت این امر آن است که بیمار قبل از ورود به اتاق عمل تنها پزشک یا جراح خود را می بیند و با متخصص بیهوشی ارتباطی ندارد و تنها در لحظه فرآیند بیهوشی و به هوش آمدن بیمار و انتقال به بخش ریکاوری، متخصص بیهوشی را مشاهده می کند که زمان بسیار کوتاهی است، بنابراین در این زمان اندک نمی توان ارتباط زیادی با بیمار برقرار کرد. علاوه بر این بیماران نمی توانند، متخصص بیهوشی خود را انتخاب کنند و خود این موضوع نیز در دیده نشدن فعالیت های مهم یک متخصص بیهوشی اثرگذار است، چرا که یک بیمار تنها می تواند پزشک و جراح خود را انتخاب کند و بیمار خیلی اتفاقی وارد اتاق عمل می شود و متخصص بیهوشی در شیفت کاری خود، باید فرآیند بیهوشی را برای بیمار انجام دهد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه بعد از دوران کرونا جامعه به این نتیجه رسیده، که یک متخصص بیهوشی چقدر می تواند در فرآیند درمان بیماران مؤثر و فعال باشد و با توجه به اینکه رشته بیهوشی یک رشته ماژور است نسبت با رشته های مینور ( مقدماتی) ممکن است وسیع تر و پرکاربردتر باشد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳