فعالیت های ورزشی و آرام سازی شیوه های کمک کننده در تقویت سلامت روان هستند

0287.jpg - 15.78 kBمسئول سلامت روان مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم (عج) گفت: با انجام، فعالیت های ورزشی، تمرینات تمرکز و آرام سازی(ریلیکسین و مدیتیشن )و سایر روش های روانشناختی می توانیم از سلامت روان خود مراقبت و از بروز تعارض در محیط کار و خانواده پیشگیری کرد.

دکتر رضا شم آبادی به مناسبت هفته سلامت روان در گفتگو با وبدا، ضمن اشاره به تاثیرات متقابل تعارضات، در محیط کار و فضای خانواده گفت: یک فرد وقتی در محیط کار حضور دارد، ممکن است تعارضاتی را در رابطه با همسر، فرزندان، رابطه با خانواده دوم، دوستان، خویشاوندان و مشکلات و بیماری های این افراد و مسائل شخصی خود به دوش  بکشد و از سوی دیگر تعارض در محیط کار با مسئول بالادستی، همکار و بطورکلی ارتباطات با افرادی که با آنها سروکار دارد، می تواند اثرگذار باشد؛ به عبارت بهتر چنانچه فردی با مسئول خود در محیط کار به مشکل برخورد کند، در آن روز احتمال اینکه با همسرش در منزل به دلیل یک حل مسأله ساده به مشکل بخورد، خیلی بیشتر از سایر روزهای دیگر است.

وی ادامه داد: مردم معمولا نسبت به این موارد به صورت چند بعدی و سیستمی نگاه نمی کنند؛ که اگر امروز با همسرم مشاجره داشتم در محیط کار مراقب باشم که بیشتر روان و ذهنم بهم نریزد، یا برای کسب آرامشم می توانم از خودم و روانم مراقبت کنم مثلا نیم ساعت زودتر حرکت کنم و مسیر کار را پیاده طی نمایم. حتی این فرد می تواند طی مذاکره ای با مسئول بالا دستی خود و ابراز احساسات و بیان حال بد خود، درخواست حمایت او را داشته باشد.

دکتر شم آبادی همچنین گفت: یکی از موارد دیگری که می توان از طریق آن تعارض کار و محیط خانه را مدیریت کرد این است، که چنانچه در محیط کار به مشکلی برخورد کردیم، با ورود به منزل به همسرو فرزندان خود بگوییم که در محیط کار کمی دچار سختی و مشکلاتی شدم و اجازه دهید من نیم ساعتی را در اتاق تنها باشم و استراحت کنم و یا بیرون بروم تا حالم بهتر شود و سپس همه دور هم جمع می شویم. با این روش ها می توانیم یک ایمنی روانی و خود مراقبتی ایجاد کنیم.

متخصص روانشناسی بیمارستان قائم (عج) در خصوص راهکارهای کمک کننده در غلبه‌ی افراد بر تعارضات شان نیز گفت: انجام چهار ساعت فعالیت ورزشی در هفته و چند نوبت در روز خلوت کردن با خود، انجام تمرین های مدیتیشن و ریلکسیشن و ... می تواند شیوه های کمک کننده در غلبه بر تعارضات باشد.

وی در عین حال تاکید کرد: افراد معمولا به راحتی از کنار مسائل سلامت روان می گذرند و به عنوان مثال تصور کنید یکی از اعضای خانواده سر سفره غذایی در گلوی او گیر کرده است، همه می گوییم چیزی نیست، خوب می شوی، در حالیکه او در حال خفه شدن است! ، لذا ما در مورد مسائل سلامت روان مکرر در حال مقابله این چنینی هستیم.

برخی اوقات، در برخورد با مسائل روان حال ما خوب نیست و در نواحی سر، قفسه سینه و گوارش خود احساس درد و همچنین احساس خستگی، بی حوصله گی می کنیم و خلق پایین را تجربه می کنیم، در این شرایط نباید با تصور اینکه شرایط خوب می شود و من حالم بهتر می شود از مراجعه به روانشناس خودداری کرد، لذا در صورتی که مشکلی در حوزه سلامت روان داشتیم، باید به یک متخصص روانشناس و مشاور مراجعه کنیم. حتما قبل از مراجعه بررسی کنید این متخصص باید علاوه بر داشتن پروانه کار داشته باشد چون این روز ها شاهد برخی تخلفات در این حوزه نیز هستیم.

مسئول سلامت روان بیمارستان قائم (عج) در ادامه برای مراقبت از سلامت روان گفت:  انجام تمرینات ریلکسیشن در طول روز، انجام تنفس های شکمی، انقباض و انبساط عضلات یا آرام سازی عضلانی، تمارین مدیتیشن و اسکن بدنی و تکنیک های از این قبیل می توانند برای سلامت روان ما مؤثر باشند، لذا به همان میزان که باید مشغله های دیگر در زندگی داشته باشیم، فعالیت های روانشناختی نیز برای سلامت روان ما مورد نیاز است.

وی در رابطه با کارآیی روش های مذکور افزود: این روش ها می توانند قابلیت های ما را در مقابل مسائل، تعارضات کار و خانواده بیشتر کند. همان طور که ما روی بدن خود کار می کنیم، تا بدن قویتری داشته باشیم، برای داشتن روان قوی نیز باید از روش های خاص خود بهره گرفت تا مشکلی در روان ما به وجود نیاید و چنانچه از مواردی که باعث سلامت روان می شوند، غفلت کنیم در محیط کار دچار فرسودگی شغلی می شویم و بعد از مدتی احساس تنفر و حس بد در ما ایجاد می شود و این حس بد، به تمام ابعاد زندگی ما سرایت می کند و احتمالا تنها به محیط کار ختم نمی شود. 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

چهارشنبه, ۲۶ دی ۱۴۰۳