ماهانه بیش از یک هزار خدمت سرپایی و بستری در بیمارستان ام البنین(س) ارائه میشود
- بازدید: 63
رئیس بیمارستان حضرت امالبنین(س) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ماهانه بیش از یک هزار خدمت سرپایی و بستری در حوزه زنان در این مرکز ارائه میشود.
دکتر ناهید صاحبدلفر در گفتگو با وب دا ، اظهار کرد: بیمارستان حضرت امالبنین(س) در حوزههای زایمان سزارین و طبیعی با تأکید بر ترویج زایمان طبیعی، نوزادان و عملهای مربوط به ایسترکتومی و کلتراپی بانوان و همچنین اقدامات تشخیصی در حوزه سرطانهای زنان و ارجاع آنها به بیمارستانهای امید، امام رضا(ع) و حضرت قائم(عج) فعال است و در حوزه سرطان هم باید بگوییم که مادران مبتلای باردار به مراکز درمانی امام رضا(ع) و حضرت قائم(عج) ارجاع میشوند و موارد غیرباردار هم به بیمارستان امید انتقال مییابند.
وی تصریح کرد: ماهانه بیش از 600 خدمت بستری در حوزه زایمان و حدود 50 خدمت در سایر حوزههای زنان ارائه میشود و این عدد در بخش سرپایی بالغ بر 400 خدمت بوده است که عدد مجموع آن حدود 1050 خدمت میشود.
رئیس بیمارستان حضرت امالبنین(س) با بیان اینکه 70 درصد مراجعات به این مرکز درمانی به صورت مستقیم بوده و 30 درصد دیگر موارد انتقالی با اورژانس 115 است، خاطرنشان کرد: در حوزه مادران باردار مناسبترین اقدام در جهت سلامت مادر و نوزاد در راه انجام میشود و داشتیم مواردی را که به دلیل شرایط خاص کار مادر زایمان قبل از رسیدن به بیمارستان توسط ماما و نیروی کمکی انجام شده و در بیمارستان تحت نظر قرار گرفتند.
دکتر صاحبدلفر افزود: بهطور متوسط روزانه 20 نوزاد در بیمارستان حضرت امالبنین(س) متولد میشوند و ماهانه بین 2 تا 3 مورد دوقولوزایی و چندقولوزایی در این مرکز درمانی داریم و با توجه به فرهنگ سازی صورت گرفته در حوزه جوانی جمعیت رشد خوبی در بحث تولدها داشتیم و در میان بیمارستانهای دانشگاهی شرق کشور در رتبه اول هستیم و در میان بیمارستانهای دانشگاهی سطح کشور هم در رتبه سوم قرار داریم.
وی در خصوص افزایش میزان پذیرش بیماران غیرایرانی در بیمارستان حضرت امالبنین(س)، گفت: در حوزه گردشگری سلامت رشد قابل توجهی داشتیم بهگونهای 60 درصد مراجعات روزانه مربوط به بیماران غیرایرانی بوده که شهر امام هشتم(ع) را برای تولد فرزندشان انتخاب کردند و بیشتر این بیماران از کشورهای افغانستان، عراق و پاکستان بودند و با توجه به توسعه همکاریها با کشورهای مختلف، آماده پذیرش بیماران این کشورها هم هستیم.
رئیس بیمارستان حضرت امالبنین(س) با اشاره به برنامههای این مرکز درمانی در هفته ملی سلامت زنان، بیان کرد: در این هفته ضمن چکاب کامل پرسنل، خدمات و آموزشهای رایگان در حوزه سلامت را برای بیماران و همراهیان آنها داریم و در بحث آموزشها هم ضمن فعالیت در حوزه جوانی و افزایش جمعیت و تشویق مادران به فرزندآوری، روی موضوعات شیردهی و پیشگیرانه در حوزه زنان آموزش لازم داده میشود.
دکتر صاحبدلفر اضافه کرد: خواسته مهم از مادران به عنوان ستون زندگی این است که در زمان مواجهه با هر نوع مشکلی بلافاصه و بدون تأخیر به پزشک مراجعه نموده و از هر نوع خوددرمانی خودداری نمایند تا که با مشکلات بعدی مواجه نشوند.
وی تأکید کرد: در هفته ملی سلامت زنان برنامههای ویژهای برای پرسنل بیمارستان حضرت امالبنین(س) داریم و به این نیروهای آموزشهای روز در حوزههای احیاء، مدیریت مادران باردار، مدیریت موارد اورژانسی، تریاژ، خدمات آزمایشگاهی و موارد و موضوعات تخصصی همچون NICU و PICU، CPR و ROP داده میشود.
رئیس بیمارستان حضرت امالبنین(س) افزود: زنان و مادران، ضامن سلامت خانواده و موظف به مدیریت و برنامهریزی سلامت همسر و فرزندان خود هستند و این گروه عنصر اصلی شکلگیری شخصیت و طبیعتاً سلامت جامعه هم هستند و لذا سلامت خانواده و جامعه در گرو سلامت زنان است و بانوان با ایفای صحیح این نقش، نه تنها در حوزه خانواده، بلکه بر سلامت عمومی اجتماع هم تأثیر مستقیم میگذارند.
دکتر صاحبدلفر در پایان گفت: امروزه سلامت و رفاه اجتماعی زنان که نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند، نه تنها به عنوان یک حق انسانی شناخته شده، بلکه تأثیر آن در سلامت خانواده و جامعه نیز اهمیت روزافزون یافته است، چرا که سلامت زنان در برگیرنده رفاه جسمی، روانی، اجتماعی، فرهنگی، عاطفی و معنوی آنها است و تحت تأثیر عوامل فیزیولوژیکی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی قرار دارد.