ارائه خدمات تشخیصی تنبلی چشم در کلینیک بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی مشهد / تشخیص به موقع تنبلی چشم در حفظ بینایی مطلوب کودکان تاثیر به سزایی دارد 

0376.jpg - 10.70 kBدکترای بینایی سنجی و  استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بینایی یکی از مهمترین حواس انسان بوده و بیشترین دریافت ما از محیط از طریق سیستم بینایی است. از همین رو مراقبت های لازم برای حفظ بینایی باید از دوران کودکی آغاز شود. تنبلی چشم یکی از اختلالاتی است که می تواند موجب ضعف بینایی شود و در صورت تشخیص زودهنگام می توان از عوارض آن پیشگیری کرد. 

دکتر سمیرا حسن زاده، در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: تنبلی چشم یکی از اختلالات بینایی است که بخصوص اگر یک طرفه باشد ممکن است با علائمی همراه نباشد و در صورت عدم درمان ممکن است منجر به کاهش دید دائمی فرد شود. از همین رو انجام معاینات بینایی دوره ای زودهنگام، زمینه تشخیص به موقع و درمان این اختلال را فراهم می کند. 

وی ادامه داد: شیوع تنبلی چشم در دنیا حدود 1 تا 2 درصد است. بر طبق پروتکلهای جهانی، غربالگری بینایی باید در بدو تولد، حدود یک سالگی و سپس در 3 سالگی و هنگام ورود به مدرسه انجام شود زیرا این دوره زمانی، بازه حساس و موثر برای کشف و درمان تنبلی چشم بوده و در سنین بالاتر امکان بهبود بینایی و دستیابی به دید دوچشمی کامل و طبیعی کاهش می یابد و این مشکل تمام عمر همراه فرد خواهد بود.

به گفته عضو هیات علمی گروه بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، لازم است والدین با مشاهده هرگونه علامت غیرعادی در چشم کودک، مانند نزدیک کردن بیش از حد اجسام به چشم، دنبال نکردن اشیا و افراد، وجود انحراف چشم گاهگاهی یا ثابت، لرزش چشم و یا هر نشانه غیرطبیعی در ظاهر چشم کودک خود، برای بررسی بیشتر به مراکز بینایی سنجی یا چشم پزشکی مراجه نمایند. هر بیماری یا مشکل چشمی از جمله عیوب انکساری، انحرافات چشمی یا برخی بیماریهای چشم می تواند عامل تنبلی چشم در کودکی شوند و در صورت تشخیص و درمان به موقع می توان از بروز تنبلی چشم جلوگیری کرد.

وی تاکید کرد: مطالعات جدید نشان می دهد که کودکان باید حداقل یک ساعت در روز فعالیت در فضای آزاد داشته باشند و استفاده از وسایل دیجیتال مانند موبایل و تبلت بسته به سن کودک باید محدود گردد. استفاده زیاد از این وسایل علاوه بر تاثیرات ذهنی می تواند عامل نزدیک بینی و خشکی چشم در کودکان باشد که والدین باید با آگاهی با این موضوع برخورد کنند.

عضو هیات علمی گروه بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  اظهار کرد: رشته های توان بخشی خط اول ارائه خدمات مراقبتی برای حفظ سلامتی و تشخیص به موقع اختلالات هستند از همین رو والدین باید آگاه باشند با انجام معاینات دوره ای زمینه را برای حفظ سلامت کودکان خود را فراهم کنند. 

وی بیان کرد: در راستای ارائه خدمات تخصصی به بیماران در کوتاهترین زمان ممکن و با تعرفه دولتی، دایره فعالیت کلینیک بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ابتدای مهرماه امسال افزایش یافته است و این مرکز در دو نوبت صبح و عصر آماده خدمت رسانی به مراجعین می باشد. در این مرکز خدمات تخصصی مانند معاینات کودکان، تجویز لنزهای تماسی، تمرینات بینایی و معاینات افراد کم بینا در روزهای مختلف هفته توسط اعضای هیات علمی گروه بینایی سنجی و دانشجویان دکترای تخصصی بینایی سنجی انجام می گیرد . بیماران می توانند به صورت حضوری به کلینیک بینایی سنجی دانشگاه واقع در بلوار احمدآباد، خیابان پرستار، نبش پرستار 2 مراجعه نمایند و یا از طریق شماره تماسهای 38424006 و 38424007 نسبت به دریافت نوبت اقدام نمایند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

پنجشنبه, ۰۴ بهمن ۱۴۰۳