کودکان زیر 5 سال ، پرخطرترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت های اتفاقی هستند

0439.jpg - 9.81 kBعضو هیات علمی گروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کودکان زیر 5 سال ، پرخطرترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت های اتفاقی هستند، اظهار کرد: در صورت بروز هرگونه مسمومیت برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه با شماره ۱۹۰ مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم و همچنین با اورژانس۱۱۵ تماس بگیرید و از انجام هرگونه اقدام خودسرانه خودداری و شرایط را برای تنفس کودک فراهم کنید.

دکترآناهیتا علیزاده درگفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: مسمومیت به معنی آسیب یا مرگ ناشی از بلع، استنشاق، تماس پوستی یا تزریق مواد مخدر، مواد شیمیایی، سموم و یا گازها است که باعث بروز اختلالات در سیستم بدن می شود و نشانه‌های آنها متفاوت و شامل استفراغ، اسهال، بهانه‌گیری زیاد و دردشکمی وگاهی تب و در شرایط حاد اختلال هوشیاری می باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: به منظور پیشگیری از بروز مسمومیت ها در کودکان توجه به برخی از نکات می تواند کمک کننده باشد و عمده ترین موارد مسمومیت در کودکان در اثر خوردن دارو ها ، مواد شیمیایی و محصولات خانگی مانند مواد آرایش بهداشتی ، فرآورده های شوینده ،  لوله بازکن ها و گیاهان آپارتمانی از نوع سمی مانند: دیفن باخیا، سانسوریا، پتوس و غیره بوده است که با کسب اطلاعات کافی از این نوع گیاهان و روش نگهداری آن ها بهترین روش پیشگیری از بروز آسیب‌های احتمالی به کودکان است.

وی تصریح کرد: موادشیمیایی ، شوینده و سفیدکننده را در منزل در کمدهای دارای قفل و دور از دید و دسترس کودکان قراردهید و این مواد را همیشه در ظروف اصلی نگهداری کنید و هیچگاه این فراورده ها را در ظروف مواد خوراکی نگه داری نکنید.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درپایان کودکان را از جمله قربانیان مصرف ناآگاهانه داروها خواند و بر لزوم توجه به پیشگیری از مسمومیت دارویی در کودکان تأکید کرد و افزود: برای پیشگیری از مسمومیت در کودکان، ضروری است که داروها در مکان‌های غیرقابل دسترس نگهداری شوند. همچنین، نگهداری داروها در بسته‌بندی اصلی و با برچسب مشخص و آموزش کودکان در خصوص عدم استفاده از داروها بدون نظارت بزرگ‌ترها بسیار حائز اهمیت است.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

پنجشنبه, ۰۴ بهمن ۱۴۰۳