شاخص تعیین تکلیف بیماران در اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) به حدود ۸۵ درصد رسیده است
- بازدید: 148
رئیس بخش اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا (ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با افزایش تعداد پزشکان و تختهای بیمارستانی و اصلاح برخی فرآیندها، موفق به کاهش زمان تعیین تکلیف بیماران در بخش اورژانس شده ایم که هم اکنون بالغ بر ۸۵ درصد بیماران در کمتر از ۶ ساعت تعیین تکلیف می شوند
دکتر مهدی فروغیان در گفتگو با وب دا در تشریح اقدامات جدید این بیمارستان در راستای بهبود خدمات اورژانس پرداخت، اعلام کرد: یکی از اقدامات مهم، افزایش تعداد پزشکان در حوزههای مختلف اورژانس بوده که با پیگیری مسئولان این مرکز به نتیجه رسیده است. همچنین، با افزایش تعداد تختهای بیمارستانی در بخشهای مختلف، بهویژه در بخش جنرال، ظرفیت ارائه خدمات به بیماران بهطور قابل توجهی افزایش یافته است.
وی در ادامه توضیح داد: طبق فرآیندهای مدیریت تخت اگر بیمار داخلی قابل انتقال به بخش داخلی باشد، اما تخت خالی در آن بخش وجود نداشته باشد، ما از ظرفیت سایر بخشها، مانند بخشهای جراحی، استفاده میکنیم. این کار باعث میشود تا بیمار از شرایط شلوغی اورژانس خارج شده و اقدامات درمانی در بخش مناسبتری انجام گیرد
رئیس بخش اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا (ع) به حضور پزشک مقیم در اورژانس نیز اشاره کرد و گفت: با وجود متخصصین اورژانس و اساتید هیئت علمی، همزمان سه متخصص اورژانس در شیفتهای مختلف به ویزیت بیماران میپردازند. این حضور ۲۴ ساعته و ویزیتهای سریع منجر به ارائه خدمات بهتر به بیماران میشود.
وی از بهبود شاخصهای بیمارستانی نیز خبر داد و ادامه داد:با حضور متخصصین طب اورژانس، توانستهایم شاخص تعیین تکلیف بیماران در اورژانس را به حدود ۸۵ درصد برسانیم؛ به این معنا که ۸۵ درصد بیماران مراجعهکننده در زیر ۶ ساعت تعیین تکلیف میشوند.
وی همچنین به فرآیند تریاژ در اورژانس اشاره کرد ، تصریح کرد: بیماران در بدو ورود به اورژانس در تریاژ سطح بندی میشوند و بر اساس شدت و حدت بیماری در ۵ سطح تریاژ طبقه بندی میگردند. این نظارت و حضور متخصصین اورژانس به بهبود خدمت رسانی به بیماران کمک میکند.سطح یک تریاژ مربوط به بدحالترین بیماران است و ویزیت بیماران معمولاً زیر ۳۰ دقیقه انجام میشود که این زمان بسیار بهتر از استاندارد دو تا سه ساعته است.
رئیس بخش اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا (ع) اعلام کرد : در کنار متخصص اورژانس، دو دستیار اورژانس نیز به ویزیت بیماران میپردازند و گروه پزشکی اورژانس شامل گروههای تخصصی مختلف مانند داخلی، جراحی و عفونی میباشد. بسته به شرایط، در رشتههای مختلف حداقل دو پزشک از هر گروه در اورژانس مقیم هستند و ویزیتهای تکمیلی بیماران را انجام میدهند. همچنین، به طور متوسط حدود ۳۸ پرستار همزمان در هر شیفت در کل قسمت اورژانس فعالیت دارند.
وی به موضوع ظرفیت بیمارستان اشاره کرد، گفت: ورودی اورژانس باید به تعداد تختهای موجود همخوانی داشته باشد. در حال حاضر، با توجه به ورودی زیاد بیماران، تعداد تختهای اورژانس به ۱۰۰ تخت میرسد که این امر سبب ازدحام بیش از حد در اورژانس میشود که این موضوع میتواند برای بیماران خستهکننده باشد، حتی اگر اقدامات درمانی در حال انجام باشد.
دکترفروغیان ابرازکرد: از دانشگاه و وزارت بهداشت کمکهایی دریافت شده تا نظام ارجاع را اصلاح کنند. اکثریت بیماران ما از مراکز مختلف به بیمارستان امام رضا(ع) ارجاع میشوند،چرا که متخصصان و امکانات ویژهای در این بیمارستان موجود است که در بسیاری از مراکز دیگر وجود ندارد.
وی تأکید کرد: اگر ما اورژانسهای بیمارستانهای دیگر شهر را فعالتر کنیم و اقدامات لازم را در آن مراکز انجام دهیم، بار ورودی اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) کمتر خواهد شد. وقتی ورودی اورژانس زیاد باشد و ما دو برابر ظرفیت معمول بیماران را بستری نماییم، این باعث میشود که بیماران بیشتر در اورژانس بمانند و در نتیجه نارضایتی و خستگی آنها علی رغم دریافت خدمات درمانی افزایش یابد.
رئیس بخش اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا (ع) اعلام کرد :این اقدامات نشاندهنده تلاشهای مستمر تیم پزشکی اورژانس عدالتیان در راستای ارتقاء کیفیت خدمات اورژانس و رضایت بیماران است.