پویش ملی 20-20 با هدف پیشگیری از ایدز برگزار میشود
- بازدید: 111
مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: چهارمین پویش ملی 20-20 با هدف پیشگیری از ایدز از 20 آبان تا 20 آذر برگزار میشود.
دکتر علی حسینپور در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: چهارمین پویش ملی 20-20 با هدف پیشگیری از ایدز از 20 آبان تا 20 آذر برگزار میشود و در این پویش 30 روزه 2 هدف تستها و اطلاعرسانی گسترده در جهت شناسایی مبتلایان به HIV و رفع انگ و تبعیض به این گروه از بیماران دنبال میشود.
وی با بیان اینکه شعار کلیدی امسال با عنوان "من هم آزمایش HIV میدهم" انتخاب شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 870 فرد HIV مثبت در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شده که از این تعداد 600 نفر از آنها زنده هستند و از خدمات بهداشتی، درمانی، پیگیری، آزمایشگاهی و غیره بهرهمند هستند.
مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در حال حاضر 5 درصد تستهای HIV مشکوک یا مثبت اولیه بوده و از این میزان یک درصد آن با پاسخ مثبت همراه بوده است.
دکتر حسینپور تصریح کرد: سالانه حدود 70 نفر به این آمار مبتلایان به HIV اضافه میشوند و 5 نفر هم فوت میکنند، اما اگر این افراد تحت درمان قرار بگیرند فوت نمیکنند و علت اصلی مرگ آنان ترسهای کاذب و عدم اطلاع درست از بیماری بوده است.
وی بیان کرد: کشور ما از لحاظ افراد شناسایی شده جزء کشورهای با آمار متوسط بوده، البته به دلیل علامت نداشتن ممکن است که بیماری بعداً مشخص شود و اگر از هماکنون تست اچ آی وی میبینیم.
مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این بیماران در سنین مختلف هستند که بیشتر آنها در رنج سنی 25 تا 35 سال هستند و در گروههای جنسی هم که در گذشته 80 درصد آقا و 20 درصد خانم بوده که اکنون در هر دو گروه جنسی مساوی است.
دکتر حسینپور با ذکر این نکته که 70 درصد راه انتقال قدیم تزریق انواع مخدرها و 30 درصد موارد جنسی بود که اکنون این عدد برعکس شده و باید مراقبت بهتری در بحث رفتارهای جنسی بشود، تأکید کرد: در گذشته مبتلایان سطح سواد کمتری داشتند و اکنون بیشتر است و اکثر آنها دیپلم به بالا هستند و با توجه به سواد و تحصیلی که دارند باید آگاهی خود را هم در خصوص آسیبهای جنسی بالا ببرند و با این حوزه بهتر آشنا شوند تا که با مشکلاتی همچون HIV مواجه نشوند.
وی خاطرنشان کرد: ما در سرطان با تشخیص زودهنگام بیماری را ریشه کن میکنیم، اما در HIV اینگونه نیست، مانند دیابت درمان نمیشود، اما کنترل میشود و جلوی انتقال به دیگران به دیگران هم گرفته میشود.
مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: عمده مشکل در شناسایی دیر هنگام بوده و اکثر مبتلایان در زمان بستری در بیمارستان شناسایی شدهاند و اگر زودتر به مراکز بهداشت مراجعه می:ردند هم جامعه کنترل میشد و هم اینکه خودشان از مشکلات شدیدتر به دور میبودند.