رشته رادیولوژی یاری دهنده پزشکان در تشخیص بیماریها/ ایران در حوزه علم رادیولوژی در سطح بالایی قرار دارد

0088.jpg - 9.69 kBمدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: علم رادیولوژی با چهار روش اشعه ایکس ، رادیوگرافی ، سی تی اسکن و  MRI در تشخیص تمام بیماری ها به علم پزشکی کمک می کند تا با تشخیص دقیق روند درمان بیماریها نیز به خوبی طی شود.

دکتر بهروز زندی در گفت و گو با وب دا؛ در خصوص بزرگداشت روز رادیولوژیست خاطر نشان کرد: این روز به دلیل بزرگداشت مخترع اشعه ایکس ویلهم کتراد رونتگن نام گذاری شده است به نحوی که امروزه  این علم به عنوان پایه روش های تصویر برداری شناخته می شود.

 وی به اهمیت کشف اشعه ایکس اشاره و ادامه داد: به وسیله اشعه X تصاویری از بدن انسان تهیه و بر اساس این تصاویر بیماری های موجود در بدن افراد شناسایی می شوند.

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مراحل ابتدایی در این علم تنها به صورت رادیوگرافی معمولی تصویر بر روی فیلم ضبط و از طریق این تصویر به بیماری فرد پی برده می شد؛ در ادامه از این اشعه در سی تی اسکن نیز استفاده شد.

مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: سی تی اسکن درحقیقت همان توموگرافی رایانه ای و روشی پیشرفته تر از اشعه ایکس محسوب می شود به این شکل که در این روش با استفاده از رایانه می توان تصاویر مناسب تری از بدن را تهیه و تشخیص بهتری در خصوص بیماری ها داد.

دکتر زندی تاکید کرد: در استفاده از اشعه ایکس دو گروه مهم دخالت دارند که دسته اول رادیولوژیست ها هستند؛ که در امر تشخیص نیز نقش دارند و دسته دوم تکنسین ها و کارشناسان رادیولوژیست هستند که تصویربرداری را انجام می دهند.

وی اضافه کرد: تکنسین های رادیولوژی عکس رادیوگرافی ساده یا سی تی اسکن تصاویر را تهیه کرده و در اختیار رادیولوژیست قرار می دهند و در این جا این رادیولوژیست است که با مشاهده تصویر ،تشخیص خود در خصوص بیماری را ارائه می دهد.

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در این رشته دو نوع تصویر برداری دیگر نیز وجود دارد که نوع اول با استفاده از امواج صوتی به دست می آید و به سونوگرافی یا اولترا سونوگرافی معروف است.

مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اضافه کرد: در این روش امواج صوتی به بدن فرد وارد می شود و از انعکاس این امواج، تصاویر مورد نیاز از داخل بدن بیمار به دست می آید. این تصاویر در رایانه تجزیه و تحلیل و تصویر مورد نیاز را در اختیار رادیولوژیست قرار می دهد.

دکتر زندی بیان داشت: نوع دیگر، MRI نام دارد که این روش تصویر برداری با استفاده از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی تهیه می شود. این روش، تصویر بسیار دقیقی از بدن بیمار تهیه و به متخصص در تشخیص بیماری کمک می کند.

وی افزود: در حقیقت علم رادیولوژی با چهار روش اشعه ایکس معمولی، رادیوگرافی معمولی، سی تی اسکن و  MRI در تشخیص تمام بیماری ها به علم پزشکی کمک می کند.

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد رادیولوژیست های دانشگاه علوم پزشکی مشهد را ناکافی دانست و بیان داشت: تعداد متخصصین این رشته به نسبت سایر رشته ها کمتر است در حالی که ایران از نظر علمی در سطح بالایی در خصوص این علم در جهان قرار دارد.

مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: رشته رادیولوژی پر طرفدار ترین رشته در تخصص پزشکی است و پزشکان متخصص که دارای نمره های بالایی هستند بیشتر به سمت این رشته گرایش دارند.

دکتر زندی تاکید کرد: رشته رادیولوژی بسیار پویا و یا تکنولوژی در ارتباط است و با توجه به رشد تکنولوژی در جهان رشته ای به روز و مورد علاقه پزشکان است؛ به نحوی که این علاقه و توجه به این رشته در همه دنیا به همین شکل می باشد.

وی خطاب به علاقمندان به رشته رادیولوژی، گفت: پزشکان پس از دانش آموختگی جهت ورود به این رشته باید در آزمون دستیاری شرکت و معمولا بالاترین نمره ها می توانند در دوره چهار ساله رادیولوژی شرکت کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: رشته رادیولوژی رشته ای گسترده و شامل همه رشته های پزشکی می شود؛ علاقمندان به این رشته باید از پایه علمی پزشکی عمومی خوبی برخوردار باشند و دروس علوم پایه را به خوبی مسلط باشند تا در این رشته به عنوان یک رادیولوژیست موفق ظاهر شوند.

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

پنجشنبه, ۰۴ بهمن ۱۴۰۳