مصرف سیگار، اولین و مهمترین عامل خطر در ابتلاء به بیماری های مزمن انسداد ریه است
- بازدید: 80
فوق تخصص بیماری های ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به افزایش پنج درصدی بیماری های مزمن انسداد ریه در بین مراجعین به مراکز درمان گفت: مهم ترین ریسک فاکتور آن مصرف سیگار می باشد، که طی سال های اخیر در بین بانوان و سنین پایین رو به افزایش می باشد.
دکتر زهرا جاوید عربشاهی در گفتگو با وبدا افزود: بیماری های مزمن انسداد ریه یکی از بیماری های شایعی است، که هزینه های زیادی را در حوزه بهداشت و درمان مخصوصا در فصول سرد سال وارد و با میزان مرگ و میر سه تا پنج درصد در سال سومین علت مرگ و میر در جهان شناخته شده است.
فوق تخصص بیماری های ریه مهم ترین و اولین ریسک فاکتورهای ابتلا به بیماری های مزمن انسداد ریه، را مصرف سیگار ذکر کرد و افزود: با توجه به افزایش شیوع مصرف سیگار در جامعه و افزایش آن در سنین پایین و خانم ها، شیوع این بیماری در چند سال اخیر حدودا پنج درصد، با افزایش روبرو بوده و علاوه بر مصرف سیگار، ریسک فاکتورهای دیگری از جمله، مشاغل خاصی که با گرد و خاک و آلودگی در تماس باشند مثل کارگران معادن، کشاورزان، استفاده از مواد شیمیایی، آلودگی هوا، آسم و بسیاری از بیماری های ژنتیکی نیز می توانند منجر به ابتلا این بیماری شوند.
دکتر جاوید علائم این بیماری را سرفه، تنگی نفس، خلط، ضعف، خستگی و بی حالی عنوان و تاکید کرد: افراد دارای ریسک فاکتور با علائم تنفسی، باید به پزشک متخصص مراجعه کنند. همچنین تشخیص این بیماری علاوه بر معاینه، شرح حال و ریسک فاکتورهای بیمار، از طریق تست تنفس، صورت می گیرد و بر اساس شدت بیماری درمان برای بیمار انجام می شود.
وی تأکیدکرد: افرادی که تشخیص بیماری انسداد مزمن ریه را دریافت می کنند، باید واکسنه شوند، تزریق واکسن از دوره های تشدید بیماری که باعث عفونت می شود پیشگیری می کند و لذا واکسن های آنفلانزا، نوموکوک و کرونا در این گروه از بیماری ها توصیه می شود، تا دوره های بیماری شان کنترل و از تشدید آن جلوگیری شود.
فوق تخصص بیماری های ریه دانشگاه همچنین گفت: مردم باید آگاه باشند که مصرف سیگار، علاوه بر بیماری های قلبی که شیوع در جامعه رو به افزایش است متعاقب آن نیز می تواند بیماری های مزمن انسداد ریه را در پی داشته باشد.