شنیده شدن ترس و احساسات بدون قضاوت؛ مهمترین خواستهی افراد دارای افکار آسیب به خود
- بازدید: 278
مدیر مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه مداخله و کمک به نجات یک زندگی، لزوماً کار یک درمانگر نیست، خاطرنشان کرد: آنچه بیماران مبتلا به افکار آسیب به خود اغلب نیازمند آن هستند، شنیده شدن ترس و احساسات آنها بدون هر گونه قضاوت است.
دکتر حمیده صمدی دکترای تخصصی روانشناسی در گفتگو با وبدا، ضمن بیان این نکته که فرد دارای افکار آسیب به خود اغلب نیاز به درک و همدلی دارد و نه اینکه به او گفته شود چه کار باید انجام دهد افزود: ما به جای تمرکز بر " چرایی افکار آسیب به خود "، باید روی “چگونگی” احساس فرد تمرکز کنیم و از او بپرسیم که چگونه احساس میکند و به دقت به صحبت های او گوش کنیم؛ گاهی تنها بیان احساسات میتواند فشار را از روح فرد بردارد.
وی تصریح کرد؛ هنگام گوش کردن به صحبت های فرد دارای افکار آسیب به خود ، از پذیرش او به همان شکلی که هست، اطمینان حاصل کنید، چون هدف این است که به او نشان دهید با او در بهترین و بدترین شرایط همراه هستید و او به خاطر افکار یا احساساتش قضاوت نخواهد شد. ضمن اینکه ممکن است وسوسه شوید که به سرعت راهحلهایی را پیشنهاد دهید، اما در این مرحله، مهمترین کار این است که فقط گوش دهید؛ زیرا فرد در فکر خودکشی اغلب نیاز به درک و همدلی دارد نه اینکه به او گفته شود چه کار باید بکند.
مدیر مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین متذکر شد؛ در صورت شناسایی دانشجویان در معرض آسیب و آسیب پذیر با شماره تماس های ۲۴ ساعته مرکز مشاوره دانشگاه تماس حاصل شود و یا به شعب مرکز مشاوره در دانشکده ها، کوی پردیس ارجاع داده شود. همچنین خطوط تلفن ۲۴ ساعته مشاوره دانشجویان ( hot line) : آنکال آقایان 09157158307 و آنکال بانوان 09157158306 در تمام ساعات شبانه روز آماده ارائه مشاوره روانشناسی به دانشجویان عزیز می باشد.