مهم ترین مزیت کلینیک پرفشاری ریه، معاینهی همزمان بیمار توسط متخصصین مختلف است
- بازدید: 109
فوق تخصص بیماری های ریوی و استاد گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مهم ترین مزیت درمانگاه پرفشاری ریه را معاینه همزمان بیمار توسط متخصصین مختلف عنوان و تصریح کرد: در درمانگاه چند تخصصی پر فشاری ریه، پزشکان فوق تخصص ریه و فوق تخصص پیوند و نارسایی قلب در کنار یکدیگر به ویزیت بیماران می پردازند و از بیمار اطلاعات کاملی دریافت می کنند که در فرآیند تشخیص و درمان بیماران بسیار کمک کننده است.
دکتر داوود عطاران در گفتگو با وبدا، ضمن اشاره به سابقه فعالیت کلینیک پرفشاری ریه، طی سالهای گذشته اظهار کرد: این مرکز درمانی در سال 1398 به همت خانم دکتر وکیلیان و اینجانب در محل درمانگاه بیمارستان قائم (عج) راه اندازی شد و هدف از این اقدام، گردآوری و درمان بیماران پرفشاری شریان ریوی بود؛ زیرا تا قبل از تأسیس درمانگاه، این بیماران به متخصصین متعدد مراجعه می کردند، اما با راه اندازی این کلینیک به صورت منسجم، با همکاری پزشکان فوق تخصص پیوند و نارسایی قلب خانم دکتر سارا امینی و خانم دکتر محمودی ، به صورت هفتگی به ویزیت این بیماران می پردازیم.
وی همچنین، با بیان اینکه طیف وسیعی از بیماران با علائم غیراختصاصی از جمله تنگی نفس، تپش قلب، سنکوپ و نارسایی قلب به این درمانگاه، مراجعه می کنند، افزود: اغلب این بیماران با توجه به این که علائم آنها غیراختصاصی است، متأسفانه دیر تشخیص داده می شوند و با علائم پیشرفته مراجعه می کنند.
دکتر عطاران، ضمن اشاره به فرایند ثبت و تشکیل پرونده برای 400 بیمار در این درمانگاه گفت: بیماران با مراجعات مکرر خود به مرکز چند تخصصی ریه تحت درمان هستند و خوشبختانه با درمان های موجود، در وضعیت خوبی به سر برده و رضایت کامل از روند درمان و درمانگاه توسط بیماران گزارش شده است.
استاد گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به فعالیت درمانگاه های مشابه پرفشاری ریه در کشور گفت: چندین مرکز دیگر در ایران فعالیت دارند، اما با توجه به اینکه این درمانگاه به صورت گروهی توسط متخصصین مختلف به درمان بیماران می پردازند، خوشبختانه یکی از بهترین درمانگاه های پرفشار خون ریوی در سطح کشور به شمار می رود.
دکتر سارا امینی، فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب بیمارستان امام رضا(ع) نیز در این خصوص گفت: کلینیک پرفشاری ریه به همت آقای دکتر عطاران و خانم دکتر وکیلیان راه اندازی شد و پس از آن با حضور من و سایر متخصصین دیگر ادامه پیدا کرد. این کلینیک جزء معدود کلینیک هایی است، که به صورت مشترک پزشکان فوق تخصص ریه و نارسایی قلب حضور دارند و بیماران را ویزیت می کنند.
فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب دانشگاه افزود: بیماری فشار ریه در گذشته، جزء بیماری های نادر با میزان مرگ و میر بالابود، که خوشبختانه با راه اندازی این کلینیک مشترک، با ارجاع بیماران علاوه بر کاهش میزان مرگ و میر آنها، موجب افزایش بقا و طول عمر آنها شده است.
دکتر امینی همچنین گفت: با عنایت به اینکه، درمانگاه پرفشاری ریه بیمارستان قائم (عج)، به صورت ارجاعی و فوق تخصصی فعالیت می کند لذا، بیماران از سوی همکاران کاردیولوژیست، فوق تخصص ریه و یا حتی سایر همکاران فوق تخصصی گروه بیماری های داخلی، به این کلینیک ارجاع داده می شوند و درمان های دارویی و پیشرفته تر از جمله انواع جراحی ها توسط متخصصین با تجربه در بیمارستان انجام می شود.
فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب، با بیان اینکه، این درمانگاه تنها مرکز درمانی پرفشاری ریه در شرق کشور محسوب می شود افزود: بیماران از شهرهای مختلف به این درمانگاه مراجعه می کنند و متخصصین و پزشکان با تجربه یک روز در هفته به صورت مشترک به تشخیص و درمان بیماران می پردازند و خوشبختانه این کلینیک در کنار سایر اساتید با تجربه بسیار موفق بوده است.
دکتر امینی همچنین ابراز امیدواری کرد؛ با انجام درمان های جراحی و اینترونشنال ویژه، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آینده ای نزدیک بیماران به تهران و سایر مراکز درمانی ارجاع داده نشوند و افتخار ما است که، همکاران فوق تخصص قلب و ریه بیماران، را با شک اولیه به درمانگاه فشار ریه برای درمان های پیشرفته تر ارجاع دهند، تا بتوانیم برای این گروه از بیماران اقدامات درمانی به موقع انجام دهیم.
دکتر زهره محمودی دانشیار گروه قلب و عروق بیمارستان قائم(عج)، نیز ضمن ابراز خرسندی از همکاری با پزشکان و همکاران فوق تخصص ریه آقای دکتر عطاران و خانم دکتر امینی فوق تخصص پیوند و نارسایی قلب و خانم دکتر وکیلیان گفت: در درمانگاه پرفشاری ریه (PH)با توجه به اینکه بیشتر بیماران توسط سایر متخصصان مختلف ارجاع داده می شوند، به نظر می رسد که یک اقدام فوق تخصصی در مراکزی که از تجربه بیشتری برخوردار هستند، می تواند به این گروه از بیماران کمک چشمگیری کند، لذا در بیمارستان های قائم (عج) و امام رضا(ع) برای این بیماران کاتتریسم قلب راست انجام می شود که به تشخیص و درمان بیماری آنها کمک می کند.
دانشیار گروه قلب و عروق بیمارستان قائم (عج) درباره آگاهی از فعالیت درمانگاه پرفشاری ریه گفت: اطلاع رسانی از فعالیت درمانگاه پرفشاری ریه کمک می کند تا بیمارانی که توسط متخصصین قلب و فوق تخصص های ریه مورد بررسی های اولیه قرار می گیرند، برای درمان های پیشرفته و تخصصی تر که طبق گاید لاین ها، به مراکز فوق تخصصی پرفشاری ریه ارجاع داده شوند، بنابراین با کمک و حضور متخصصین این حوزه در این مرکز باعث تشخیص زودتر و جلوگیری از ایجاد عوارض جدی در این بیماران می شویم.
وی ضمن بیان این مطلب، که ممکن است بیماران با علائم پرفشاری ریه، به متخصصین قلب و ریه مراجعه کنند، درباره علائم پرفشاری ریه گفت: علائم پرفشاری ریه با تنگی نفس شروع می شود و طیف بسیاری از بیماری های قلبی، می تواند فشار عروق ریه را بالا ببرد، بنابراین بیمارانی که از تنگی نفس در هنگام فعالیت شکایت می کنند و در طی هفته ها یا ماه ها بعد تنگی نفس آنها تشدید می شود با علائم ِادِم در اندام تحتانی، خستگی و ضعف شدید، آریتمی قلب، تپش قلب، عدم توانایی در انجام فعالیت های روزانه شک به پرفشاری ریه ایجاد می شود.
دکتر محمودی افزود: با بروز این علائم باید نوار قلب، اکو و کاردیوگرافی برای بیمار انجام شود. بعد ازتشخیص پر فشاری شریان ریوی در بیمار باید دنبال علت آن باشیم. براساس گاید لاین های تعریف شده در صورت شک به وجود پرفشاری ریه ممکن است شاید نیاز به انجام کاتتریسم قلب راست وجود داشته باشد و براساس نتیجه تقسیم بندی، تشخیص و درمان برای بیمار شروع می شود.