راه اندازی دستگاه ارگو اسپیرومتری در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد
- بازدید: 182
دستگاه پیشرفته ارگو اسپیرومتری به منظور انجام ورزش قلبی_تنفسی در راستای توسعه خدمت رسانی به زائران و مجاوران رضوی در بیمارستان امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نصب و راه اندازی شد.
فوقتخصص بیماریهای ریوی و مراقبتهای ویژه و استادیار گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا گفت: بیمارستان امام رضا(ع) مشهد با راهاندازی اولین دستگاه پیشرفته ارگو اسپیرومتری به ارزش ۲۵ میلیارد ریال در مرکز درمانی خود، یک قدم بزرگ در زمینه ارتقای خدمات پزشکی به ویژه در حوزه بیماریهای قلبی و ریوی برداشته است.
دکتر مهناز مزدوریان در خصوص این دستگاه و کاربردهای آن اظهار کرد: تست ارگو اسپیرومتری یا همان تست ورزش قلبی_تنفسی، یکی از پیشرفتهترین روشها برای ارزیابی عملکرد همزمان قلب و ریه در حین فعالیتهای فیزیکی مانند تردمیل یا دوچرخه ثابت است. این آزمایش با اندازهگیری میزان اکسیژن و دیاکسید کربن مصرفی بدن، به پزشکان این امکان را میدهد که محدودیتهای هوازی، ظرفیت عملکردی و سلامت قلب و ریه بیمار را بررسی کنند.
وی بیان کرد: این تست به ویژه برای بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، همچون نارسایی قلبی، بیماریهای ریوی مزمن و همچنین برای ارزیابی بیماران پیش از عمل پیوند قلب و ریه، بسیار مفید است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این دستگاه به پزشکان کمک میکند تا شدت بیماری و میزان محدودیتهای فعالیت بیماران را مشخص کنند. از طریق این آزمایش، میتوان انسداد ریه، محدودیت در عملکرد قلب و حتی پیشبینی نحوه واکنش بیمار به فعالیتهای فیزیکی مختلف را ارزیابی کرد.
وی همچنین به آمادهسازیهای ضروری قبل از انجام آزمایش اشاره کرد: قبل از انجام تست قلبی_تنفسی، بیماران باید برخی نکات را رعایت کنند. برای مثال، حداقل سه ساعت قبل از آزمایش، مصرف مواد غذایی، کافئین یا قهوه ممنوع است. همچنین بیمار باید لباس و کفش مناسب بپوشد، زیرا در طول آزمایش باید فعالیتهایی مانند راهرفتن بر روی تردمیل یا دوچرخه ثابت انجام دهد. مصرف داروهای مربوطه نیز باید طبق نظر پزشک و بهطور دقیق انجام گیرد.
دکتر مزدوریان ادامه داد: در ابتدا، اطلاعات اولیه بیمار شامل سطح اکسیژن خون، ضربان قلب و نوار قلب ثبت میشود، سپس بیمار فعالیت بر روی تردمیل یا دوچرخه ثابت را آغاز میکند و مقاومت دستگاه به تدریج افزایش مییابد؛ مدت زمان آزمایش معمولاً بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است.در طول آزمایش، پزشک متخصص قلب یا ریه بهطور مداوم علائم بیمار از جمله فشار خون، نوار قلب و هرگونه علائمی مانند درد سینه یا تنگی نفس را پایش میکند.
وی با اشاره به اینکه برای اینکه نتایج آزمایش معتبر باشد، بیمار باید حداقل به ۸۵ درصد از ضربان قلب هدف در حین ورزش برسد؛ این مقدار نشاندهنده عملکرد مطلوب قلب و ریه در شرایط استرس فیزیکی است، عنوان کرد: آزمایش ارگو اسپیرومتری در صورت وجود شرایط خاصی همچون فشار خون غیرقابل کنترل، آریتمیهای شدید قلبی، درد سینه در زمان آزمایش یا سایر مشکلات جدی قلبی-ریوی انجام نمیشود. هدف ما از انجام این آزمایشها، حفظ سلامت بیمار و اطمینان از ایمنی آنها در طول روند درمان است.
دکتز مزدوریان خاطر نشان کرد: راهاندازی دستگاه ارگو اسپیرومتری در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، علاوه بر فراهم کردن امکان انجام دقیقترین ارزیابیها در زمینه بیماریهای قلبی و ریوی، یک گام مؤثر در ارتقای کیفیت خدمات پزشکی این مرکز است و به بیماران کمک میکند تا با اطلاعات دقیقتری درباره وضعیت سلامتی خود، تصمیمات درمانی بهتری اتخاذ کنند.