هشدار درباره خطرات خطوط برق فشار قوی/ قطع عضو و مرگ در کمین بی‌احتیاطی

0878.jpg - 57.98 kBفلوشیپ ترمیمی و سوختگی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هر ساله ده‌ها نفر در اثر تماس یا نزدیکی به شبکه برق فشار قوی دچار برق‌گرفتگی می‌شوند که بیشتر این موارد به قطع عضو، آسیب‌های جدی یا مرگ منجر می‌شود.

دکتر علی احمدآبادی در گفتگو با وب دا با اشاره به اهمیت رعایت اصول ایمنی، بر لزوم اقدامات پیشگیرانه و آموزش‌های عمومی تأکید کرد و به معضل افزایش موارد برق‌گرفتگی در اثر عدم رعایت فاصله ایمن از خطوط برق فشار قوی پرداخت.

وی با تأکید بر ولتاژ بسیار بالای این خطوط که تا ۲۰ هزار ولت می‌رسد، اظهار کرد: بسیاری از افراد از خطرات شبکه برق فشار قوی آگاهی ندارند. تماس یا حتی نزدیک شدن به این خطوط می‌تواند باعث انتقال جریان برق شود و منجر به برق‌گرفتگی شدید، قطع عضو یا مرگ شود. حتی مواردی وجود دارد که بدون تماس مستقیم، جریان برق در فاصله چند سانتی‌متری منتقل شده و حادثه‌آفرین شده است.

دکتراحمدآبادی با اشاره به آمار بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان افزود: در بیمارستان امام رضا(ع)، هر سال بین ۵۰ تا ۱۰۰ مورد برق‌گرفتگی ناشی از شبکه برق فشار قوی ثبت می‌شود. اکثر این بیماران دچار قطع عضو می‌شوند و این آمار جدا از مواردی است که در همان صحنه فوت می‌کنند و به مراکز درمانی منتقل نمی‌شوند.

وی با اشاره به سه عامل اصلی در پیشگیری از حوادث برق‌گرفتگی، بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه تأکید کرد: نخستین عامل را ایمن‌سازی کابل‌های فشار قوی توسط شرکت برق دانست، این شرکت باید با عایق‌بندی و ایمن‌سازی کابل‌های فشار قوی از بروز این حوادث جلوگیری کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: عامل دوم، رعایت فاصله ایمن از خطوط برق در زمان صدور مجوزهای ساخت‌وساز که شهرداری‌ها و مهندسان ناظر باید به این مسئله در فرآیند صدور مجوز توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی تأکید کرد: آموزش عمومی و آگاهی‌رسانی را عامل سوم دانست و آموزش کارگران ساختمانی و مهندسان ناظر از طریق رسانه‌ها می‌تواند نقش موثری در پیشگیری از این حوادث داشته باشد. این توصیه‌ها در راستای کاهش خطرات ناشی از تماس با خطوط برق فشار قوی در پروژه‌های ساختمانی ارائه شده است.

دکتر احمدآبادی ضمن اشاره به برخی نمونه‌ها، حادثه‌ای را بیان کرد: یک خانم خانه‌دار هنگام جمع کردن چوب پرده از پنجره منزل خود به خطوط برق فشار قوی نزدیک شد و دچار برق‌گرفتگی شد که منجر به نقص عضو گردید.

اقدامات اولیه هنگام برق‌گرفتگی

این متخصص با تأکید بر اهمیت اقدامات سریع و اصولی هنگام برق‌گرفتگی گفت: اولین و مهم‌ترین اقدام، قطع جریان برق از منبع است که باید از طریق فیوز یا با استفاده از یک جسم عایق انجام شود. سپس بیمار باید فوراً به یک مرکز درمانی مجهز منتقل شود. اقدامات درمانی مانند مایع‌درمانی، معاینه قلب و بررسی نارسایی کلیوی می‌تواند از شدت آسیب‌ها بکاهد.

وی همچنین بر ضرورت مراجعه حتی در موارد برق‌گرفتگی خفیف تأکید کرد و گفت: افراد باید در صورت وقوع حادثه، حتی اگر شدت برق‌گرفتگی پایین باشد، برای معاینه و بررسی آسیب‌های احتمالی قلبی و داخلی به پزشک مراجعه کنند.

دکتر احمدآبادی در پایان تأکید کرد: پیشگیری مهم‌ترین راه‌حل این معضل است. رسانه‌ها باید نقش پررنگی در آگاهی‌بخشی عمومی ایفا کنند و آموزش‌های لازم به مهندسان، کارگران ساختمانی و عموم مردم ارائه شود. تنها با اجرای اصول پیشگیرانه می‌توان از وقوع این حوادث تلخ جلوگیری کرد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۲۵ دی ۱۴۰۳