مصرف دخانیات مهمترین عامل تسریع کننده بروز سرطان ریه
- بازدید: 108
فوق تخصص جراحی قفسه سینه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مصرف دخانیات مهمترین عامل تسریع کننده بروز سرطان ریه در دو جنس است که این سرطان بالاترین مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.
دکتر رضا باقری در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بالاترین مرگ و میر در دو جنس به علت سرطان در سرطان ریه است ، خاطر نشان کرد: بسیاری از سرطان ها با زمینه ژنتیک استعداد بروز دارد اما یکسری عوامل باعث بروز سرطان می شود که مصرف دخانیات اعم از سیگار و قلیان در آن نقش اساسی را ایفا می کند.
وی با اشاره به اینکه سرفه اگر همراه با خلط خونی بخصوص در افرادی که مصرف سیگار طولانی مدت داشته است می تواند نشانه سرطان ریه باشد، گفت: سرفه های طولانی مدت بخصوص بیش از دو هفته و درد قفسه سینه بخصوص دردی که یک نقطه بروز می کند فاکتوری هشدار دهنده محسوب می شود زیرا برخی از تومورهای در حاشیه ریه قرار دارند و درد نقطه ای ایجاد می کنند.
دکتر باقری با بیان اینکه مصرف سیگار در سن پایین در جنس بانوان باعث بروز سرطان ریه می شود که همین امر باعث افزایش آمار مبتلایان دو جنس به سرطان ریه شده است، گفت: اگر فردی همین امروز مصرف سیگار را ترک کند به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان را در خود کاهش داده است.
فوق تخصص جراحی قفسه سینه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه متاسفانه مصرف قلیان شایع شده و عوارض آن مثل سیگار یا حتی شدیدتر از آن است ، گفت: خانواده ای که در مصرف دود سیگار قرار دارند به همان نسبت فرد مصرف کننده در معرض خطر قرار دارند بنابراین با مصرف سیگار یک خانواده می تواند درگیر شود.
وی با بیان اینکه برخی از افراد ممکن است به دلیل آنژیم های که در کدینگ ژنتیک خود دارند با مصرف طولانی مدت سیگار نیز دچار ابتلا به سرطان نشوند که البته این موضوع افراد کمی را در بر میگیرد و از آنجایی که احتمال خطر ابتلا به سرطان برای همه وجود دارد بهتر است از مصرف دخانیات پرهیز شود، گفت: مصرف دخانیات عامل تسریع کننده بروز سرطان است.
دکتر باقری با اشاره به اینکه سرفه طولانی یا بدتر، سرفه خلطی یا خونی، درد قفسه سینه که با تنفس عمیق، خنده یا سرفه بدتر میشود، گرفتگی صدا، خسخس سینه، ضعف و خستگی،کاهش اشتها و کاهش وزن، از جمله علایم خطر سرطان ریه محسوب می شود، گفت: عفونتهای تنفسی مکرر مانند ذات الریه یا برونشیت، مصرف سیگار، قرار گرفتن در معرض دود دست دوم ، سابقه خانوادگی و پرتو درمانی قفسه سینه می تواند از جمله علل بروز سرطان ریه محسوب شود.