سالانه 350 هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می گیرند

83.jpg - 18.00 kBمسئول برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از برنامه‌های مستمر این حوزه، انجام غربالگری 2 سرطان پستان و روده بزرگ بوده و سالانه 350 هزار مورد غربالگری برای گروه‌های سنی هدف انجام می‌شود.

دکتر خدیجه رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: سالانه 250 هزار غربالگری سرطان پستان برای خانم‌های 30 تا 70 سال و 100 هزار مورد غربالگری سرطان روده بزرگ برای آقایان و خانم‌های 50 تا 70 سال که مجموع آن 350 هزار مورد می‌شود.

وی تصریح کرد: در 6 ماهه نخست امسال و از مجموع یک میلیون و 330 هزار و 306 خانم 30 تا 70 سال 123 هزار و 860 نفر از آنها و 9.31 درصد گروه هدف غربالگری سرطان را انجام داده‌اند و در غربالگری سرطان روده بزرگ هم که 35 هزار و 423 فرد بین 50 تا 70 سال این کار را انجام دادند، در حالی که گروه هدف این نوع غربالگری 124 هزار و 386 بوده و جمعیت غربالگری شده معادل 65.79 درصد گروه هدف آن بوده است.

مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت خراسان رضوی ادامه داد: همچنین در غربالگری سرطان دهانه رحم و ثبت نتیحه آزمایش پاپ اسمیر هم 78 هزار و 307 نفر گروه هدف این نوع غربالگری هستند و که از این تعداد 7026 نفر و معادل 8.97 درصد گروه هدف غربالگری شده‌اند و در زمینه ارزیابی و تشخیص زودهنگام این نوع سرطان هم عدد 65.79 درصد به ثبت رسیده و از مجموع 124 هزار و 386 فرد گروه هدف این نوع غربالگری 81 هزار و 830 نفر این کار را انجام داده‌اند.

دکتر رضایی با بیان اینکه غربالگری‌های سرطان‌های زنان که شامل پستان، رحم، دهانه رحم و تخمدان در هفته ملی سلامت زنان انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که غربالگری‌های سرطان پستان زنان و سرطان‌های روده بزرگ مردان و زنان هم در طول سال و به طور مستمر انجام می‌شود و منوط به زمان خاصی نمی‌شود.

وی اضافه کرد: سالانه 25 درصد خانم‌های گروه سنی هدف غربالگری سرطان پستان و دهانه رحم را انجام می‌دهند و این عدد در هر دو گروه جنسی در غربالگری روده بزرگ 20 درصد است و توصیه ما به گروه‌‌های سنی ذکر شده انجام این غربالگری‌ها بوده تا از سلامت خود خاطرجمع باشند و اینکه اگر مشکلی هم داشتند به‌موقع شناسایی و درمان شده و تشدید وضعیت بیماری جلوگیری شود.

مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت خراسان رضوی تأکید کرد: با توجه به اینکه سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در ایران و جهان است بر خانم‌‌های 30 تا 70 سسئله توصیه بر انجام غربالگری سالانه این نوع سرطان را داریم، در ایران میزان شیوع 10 درصد کمتر از دنیا بوده، اما سن ابتلا در کشور ما 10 سال زودتر از متوسط جهانی است.

وی ضمن تأکید بر اهمیت سبک زندگی سالم در پیشگیری از انواع بیماری‌ها از جمله سرطان، تصریح کرد: مهمترین عامل جهت پیشگیری از بیماری سرطان اصلاح سبک زندگی بوده و این موضوع شامل تغذیه سالم، افزایش فعالیت بدنی، داشتن وزن ایده‌آل، نداشتن رفتارهای پرخطر (داشتن روابط جنسی سالم و در چهارچوب خانواده)، سلامت اجتماعی و معنوی در جهت کاهش استرس و عدم انواع دخانیات به‌خصوص سیگار، قلیان، پیپ و ناس بوده است.

مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت خراسان رضوی ادامه داد: همچنین در گروه‌های سنی مختلف از جمله کودکان باید سرطان‌هاایی همچون سرطان خون توجه بشود، ضمن اینکه برای پیشگیری از سرطان پوست در گروه‌ها و مشاغل مختلف از جمله کشاورزان، دامداران، کارگران فعال در فضای باز هم بر عدم مواجهه مستقیم با نور خورشید و استفاده کلاه آفتاب‌گیر و کرم ضدآفتاب که مؤثر در این امر بوده و هست تأکید داریم.

وی افزود: همچنین باید بگوییم که بارداری به‌موقع و شیردهی کامل هم موجب کاهش آمار ابتلا به سرطان پستان می‌شود و این موضوع به خانم‌‌هایی که در سن فرزندآوری هستند مورد تأکید بوده و هست و اینکه بارداری و شیردهی نه تنها موجب ابتلای مادر به سرطان نمی‌شود، بلکه از بروز بیماری‌های مختلف از جمله سرطان جلوگیری می‌شود.

مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت خراسان رضوی بیان کرد: سابقه خانوادگی میزان ابتلا را افزایش می‌دهد، اما نداشتن سابقه خانوادگی فرد را مصون از ابتلای به سرطان نمی‌کند و باید در برنامه غربالگری شرکت کند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳