اقدامات خیران سلامت در توسعه خدمت رسانی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی همواره ثمربخش و منشاء خیر بوده است
- بازدید: 237
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت با اشاره به اینکه همواره باید از ظرفیت خیران عزیز حوزه سلامت استفاده شود، گفت: با حمایت خیران نیکاندیش حوزه سلامت،خدمات بسیارخوبی بسیار مهم به زائران و مجاوران امام رضا(ع) ارائه شده است.
به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری در همایش تجلیل از خیران حوزه سلامت ضمن تبریک میلاد فرخنده حضرت فاطمه زهرا(س) به تمامی بانوان و مادران ایران زمین بهویژه خانمهای نیکوکار حوزه سلامت، اظهار کرد: زبان ما توانایی قدرشناسی از این همه لطف و بزرگواری خیران حوزه سلامت را ندارد و بیشک اجر و مزد این عزیزان در نزد ایزد منان محفوظ است.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی تنها ۴ درصد کل بودجه کشور به حوزه سلامت تخصیص یافته که در برابر میزان خدمات ارائه شده بسیار پائین است و گرچه خبرهای خوبی در خصوص تخصیص سهم ۶.۵ درصدی این حوزه در بودجه ۱۴۰۴ دریافت کردیم و معتقدیم که باید حداقل درصد پایهای آن بین ۶ تا ۷ درصد لحاظ شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه میانگین بودجهای هر خراسانی در حوزه سلامت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده و این عدد در استان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در شهر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تخصیص یافته است، خاطرنشان کرد: کاهش ۳۰۰ هزار تومانی برای شهرهای استان و ۵۰۰ هزار تومانی برای مرکز استان که خدمات زیادی به زائران و مجاوران امام رضا(ع) ارائه می شود،منطقی نیست، چرا که ما با این بودجه هم پاسخگوی نیازهای مردم در حوزه سلامت و هم جبران کمبودهای مالی این حوزه باید باشیم.
دکتر شبستری افزود: در شهر مشهد ۳ هزار تخت بیمارستانی به نسبت میانگین کشوری کم داریم و این کمبودها باید با همین بودجهها تامین شود.
وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه در سالهای اخیر کارهای خوبی در حوزه سلامت شده و نمونه بارز آن ۲ بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی پیامبر اعظم(ص) و هروی در شرق و غرب مشهد است، گفت: این پروژههای بیمارستانی پیشرفت ۴۰ درصدی داشتهاند و امیدواریم که با حمایت خیران عزیز حوزه سلامت هرچهزودتر آماده خدمترسانی به بیماران شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: کار مهم دیگر انجام شده تهیه دستگاه سایبرنایف برای بیماران سرطانی بوده، از این دستگاه تعدادی تهیه شده که یکی از آنها به بیمارستان امام رضا(ع) مشهد تخصیص یافته است و با فعال شدن این دستگاه دیگر نیازی به اعزام بیماران به امارات، ترکیه و دیگر کشورها نیست و با حمایت خیران نیکاندیش حوزه سلامت خدمات بسیارخوبی در این حوزه بسیار مهم به زائران و مجاوران امام رضا(ع) ارائه شده است.
دکتر شبستری تاکید کرد: بخش عمدهای از خدمات درمانی به بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار حاشیه نشین بوده و ما در حوزه سلامت ساکنان تمامی نقاط شهر مشهد را دیدهایم تا که از خدمات حوزه سلامت بهخوبی برخوردار باشند و مشکلات عفونی و ویروسی در جاهای مختلف از جمله مناطق حاشیه شهر مشهد مشاهده نشود.
وی بیان کرد: یکی از مجموعههای همیشه همراه حوزه سلامت آستان قدس رضوی و بیمارستان رضوی بوده و در اینجا جا دارد که از حمایتهای حجتالاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی و دکتر محور، مدیرعامل بیمارستان رضوی تقدیر و تشکر نماییم.
۶۷ هزار بیمار نیازمند تحت حمایتهای دارویی و درمانی قرار گرفتهاند
همچنین دکتر غلامرضا بصیریپور، مدیرعامل خیریه حمایت از بیماران آسیبپذیر توس هم در این مراسم، گفت: خیریه حمایت از بیماران آسیبپذیر توس در طول ۲۵ سال اخیر ۱۱۱۰ جلسه برگزار کرده و در این جلسات همواره بر تکریم نیکواران و خیران نیکاندیش حوزه سلامت، شفافیت در کنار عملکرد در جهت اعتمادسازی، رعایت دقیق نظم جلسه (یک ساعت)، حضور و پشتکار در برگزاری توسط مدیریت جلسه و تشکیل یک خانواده بزرگ و صمیمی تاکید کردهایم.
وی افزود: یکی از حامیان خیریه حمایت از بیماران آسیبپذیر توس دکتر شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده و از دیگر پزشکان یار و همراه این مجموعه هم میتوان از دکتر بهرامی، دکتر افضلیپور، دکتر بهاروحدت، دکتر سعیدمدقق، دکتر قاسمی، دکتر کمیلینژاد و دیگر پزشکان خدوم و خدمتگزار نام برد و در جمع خانواده خیران نیکاندیش سلامت جا دارد که از حمایتهای این خادمان بااخلاص حوزه سلامت تقدیر و تشکر نماییم.
مدیرعامل خیریه حمایت از بیماران آسیبپذیر توس ادامه داد: اولین جلسه این خیریه در ۵ اسفند ماه سال ۱۳۷۸ برگزار شد و حاضران در این جلسه روحانیت معظم، جامعه پزشکان و مهندسان، اعضای هیات علمی دانشگاهها، تولیدکنندگان، فعالان صنعتی، کسبه و بازاریان و دیگر گروههای خدمتگزار جامعه هستند.
دکتر بصیریپور با بیان اینکه یکی از کارهای مهم مددکاری در خروجی هر جلسه حمایتهای درمانی و دارویی در قالب حواله بوده و عملکرد درمانی هر جلسه حمایتها ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی بوده است، خاطرنشان کرد: ما در جهت مدیریت و کنترل هزینه هیچگونه وجه نقدی در اختیار بیماران و همراهیان آنها قرار ندادهایم و به جای آن حوالههای دارو و درمان دادهایم و وجه مشخص شده را به داروخانهها و بیمارستانها دادهایم تا مبالغ اختصاص یافته در این حوزهها در همین دو حوزه مورد استفاده قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: تاکنون ۶۷ هزار بیمار نیازمند تحت حمایتهای دارویی و درمانی قرار گرفتهاند و در طی این مدت و در کنار تامین نیازهای دارویی و درمانی، ۱۰۰ عدد ویلچیر برای بیمارانی که توانایی راه رفتن ندارند تخصیص یافته است.
۶۵.۵ درصد جمعیت کشور در کارهای خیرخواهانه و خداپسندانه در حوزههای مختلف از جمله سلامت مشارکت دارند
در این مراسم دکتر سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، گفت: ۲۵ هزار موسسه خیریهای از سازمان بهزیستی مجوز فعالیت گرفتهاند و این سازمان ۶۰۰ مجموعه هم فعال در حوزه بیماریهای متابولیک دارد.
وی افزود: بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور تحت پوشش بهزیستی هستند، در حالی که سهم این سازمان از بودجه کشور ۱.۴ درصد است، البته مشکلات بودجهای در تمامی حوزهها هست و ما برای جبران کمبودها از ظرفیتهای مردمی و حمایتها و همراهیها خیران نیکاندیش حوزه سلامت استفاده میکنیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: براساس یک سنجش انجام شده در یکی از کشورهای دنیا ایران رتبه ۲۱ دنیا را از میان ۲۰۱ دارد و ۶۵.۵ درصد جمعیت کشور در کارهای خیرخواهانه و خداپسندانه در حوزههای مختلف از جمله سلامت مشارکت دارند.
دکتر حسینی با ذکر این نکته که ۱۱ درصد مردم در کارهای تشکیلاتی خیریهای فعال هستند و در این حوزه رتبه ۹۵ دنیا را داریم، تاکید کرد: باید در جهت ارتقاء این جایگاه توسعه کمی و کیفی مجموعههای خیریهای را حوزههایی همچون حوزه سلامت داشته باشیم و به موضوعاتی همچون هوش مصنوعی بیش از پیش توجه نماییم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: اگر زمینهسازی خوبی در حوزه سلامت ایجاد شود زمینه بهرهمندی بیشتر و بهتر از ظرفیت خیران نیکاندیش این حوزه بسیار مهم هم فراهم میشود و خدمات ارائه شده با بهترین کیفیت و متناسب با شان ملت عزیز ایران خواهد بود.
کارهای خیر و خداپسندانه در حوزه سلامت باید بیش از پیش در جامعه ترویج یابد
در ادامه این مراسم دکتر اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، بیان کرد: آنچیزی که ما در زبان میگوییم، خیران نیکاندیش حوزه سلامت در عمل آن را نشان دادهاند و معتقدیم که رفتن در این مسیر نیازمند یک همت و اهتمام است که بهخوبی از سوی این گروه از خیران عزیز صورت پذیرفته است.
وی خاطرنشان کرد: تاریخ نشان داده که انسان اقتصادی نمیتواند انسانی موفق باشد و باید به بحث فلسفله انسان اجتماعی و زنده شدن موارد مغفول مانده که شامل ایثار و محبت به دیگران بوده بهخوبی نمایان شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تاکید کرد: در حوزه سلامت مسائل متعددی مطرح است که یکی از آنها بحث خودمراقبتی بوده و پس از آن نیز بر حفظ سلامت دیگران که سلامت جامعه را به دنبال دارد تاکید شده است و حرکت زیبای خیران عزیز جامعه را به سمت توسعه و ارتقاء حوزه سلامت سوق داده است.
دکتر جهانگیر افزود: ما در حوزه کارهای فردی خیر و خداپسندانه پیش قدم هستیم، اما از کارهای جمعی غافل هستیم و معتقدیم که باید روشهای مشارکت که در گذشته با وقف دیده میشد امروز با شکلکیری موسسات خیریهای و بر اساس مدل حل مسئله ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه کارهای خیر و خداپسندانه در حوزه سلامت که موجب خیرات و برکات بسیار برای خیران عزیز و فرزندان آنها است باید بیش از پیش در جامعه ترویج یابد، گفت: در شرایطی که دنیای استکبار انواع ابزارها برای عدم اجرای این قبیل کارها داشته است، باید بیش از پیش از ظرفیت مردمی استفاده کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ادامه داد: هیچ دولتی نمیتواند به تنهایی مشکلات مردم را حل کند و تنها راه آن استفاده از ظرفیتهای مردمی در تمامی حوزهها از جمله حوزه سلامت بوده و قطعاً کسی که در این حوزه فعالیت تخصصی ندارد، اما از سواد سلامت کافی برخوردار است مشارکت در این مسیر دارد و در کنار آن روی ارتقاء سواد سلامت جامعه و دعوت از دیگر افراد توانمند کار میکنند.
دکتر جهانگیری گفت: نداشتن و نداری نباید به منجر به عدم درمان یک بیمار شود و ارزشهای دینی و اخلاقی به ما آموخته که چگونه یاریرسان همنوعانمان باشیم و از درد و آلامشان بکاهیم.