بیماران قلبی، ریوی و افراد دارای مشکلات خونی در هوای آلوده، حد الامکان از منزل خارج نشوند
- بازدید: 85
فوق تخصص بیماری های آلرژی و ایمونولوژی بالینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به افزایش شاخص آلودگی هوا؛ طی روزهای جاری گفت: در این شرایط بهتر است که گروه های حساس از جمله؛ بیماران قلبی، افراد دارای مشکلات خونی و کمبود اکسیژن و بیماران ریوی از منزل خارج نشوند و در صورت لزوم حتما از ماسک استفاده کنند.
دکتر یاسر یادگاری در گفتگو با وبدا، با بیان اینکه شاخص آلودگی بیشتر از 100 هوا، برای گروه های حساس و بیش از 140 برای تمام گروه ها، ناسالم به شمار می رود افزود: گروه های حساس شامل افراد مبتلا به بیماری قلبی و عروقی، بیماران دچار مشکلات خونی و دارای کمبود اکسیژن، بیماران ریوی حساسیتی مثل آسم هستند که، آلودگی هوا از چند طریق می تواند باعث تشدید بیماری آسم شود.
وی با اشاره به تاثیرات هوای آلوده و نقش آن در تشدید آسم های الرژیک گفت:، مواد آلوده در هوا به صورت کمک کننده، به مواد آلرژن می چسبد و ثبات و پایداری آنها در هوا بالا رفته ودر نتیجه ورود آنها به راه های تنفسی و جداره راه های تنفسی و دستگاه تنفسی تحتانی راحت تر و منجر به تشدید علائم آسم می شود.
دکتر یادگاری اضافه کرد: از سوی دیگر، خود مواد آلرژن، اثرات تحریکی دارند؛ چرا که افراد مبتلا به بیماری اسم ریه های حساس تری نسبت به افراد سالم داشته و وجود مواد محرک از جمله CO2و سایر آلاینده های هوا مثل سرب، باعث تحریک اضافه راه های هوایی می شوند؛ بنابراین فردی که آسم کنترل شده ای دارد و تحت درمان است، چنانچه در معرض هوای آلوده قرار گیرد، آسم او از کنترل خارج شده و علاوه بر تحریک، حتی ممکن است باعث حمله آسم و مراجعه به بیمارستان شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به افراد مذکور توصیه کرد که، حتی المقدور در شرایط هوای آلوده از منزل خارج نشوند. همچنین با توجه به افزایش آلاینده ها و آلرژن ها در اواخر شب و همین طور در طول روز در زمان اوج حساسیت، که توسط سایت های شهرداری یا آب و هواشناسی به صورت پیش بینی یا گزارش لحظه ای اطلاع رسانی می شود، حتما از بسته بودن درب و پنجره ها مطمئن شوند و داخل منزل از فیلتر هوا یا بوخور بهره بگیرند که می تواند، به میزان کمی مؤثر باشد.
دکتر یادگاری همچنین گفت: چنانچه ضرورت خروج از منزل وجود دارد، از ماسک برای پوشیده شدن کامل دهان و بینی و عینک محافظ برای حفاظت از چشم ها استفاده شود، چرا که مواد آلاینده و آلرژن ها، می توانند از طریق چشم ها وارد شود.
وی این نکته را هم یادآور شد که همراهی آلرژن ها با هوای سرد می تواند، تحریک بیشتری ایجاد کند، اما مواد آلاینده به تنهایی نیز می توانند، باعث ایجاد مشکلاتی در راه های هوایی شوند که در این صورت افراد نیاز به بستری و داروهای تنفسی خواهند داشت.