520 بهورز، مراقب سلامت و مربی بهورزی نمونه مورد تقدیر قرار میگیرند
- بازدید: 184
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در مراسمی که در راستای تقدیر بهورزان، مراقبان سلامت و مربیان بهورزی نمونه در مشهد برگزار میشود و از 520 چهره شاخص و برگزیده کشور تقدیر به عمل میآید.
دکتر حسن عبداللهزاده در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: خدمات سلامت خانههای بهداشت روستایی توسط بهورزان ارائه میشود، این گروه در ابتدای شناسایی گروههای سنی روستای محل خدمت خود را دارند و در ادامه به آموزش بهداشت به گروههای هدف و همچنین خدمات مراقبتی برای گروههای مختلف نظیر کودکان، مادران باردار، دانشآموزان، سالمندان و دیگر گروههای ساکن در روستا دارند.
وی تصریح کرد: یکی از خدماتی که توسط بهورزان ارائه میشود خدمات مرتبط با 2 حوزه بیماریهای واگیر و غیرواگیر و براساس پروتکلها و دستورالعملهای مختص این گروه زحمتکش در حوزه سلامت بوده و در کنار این موارد خدمات دیگری همچون بهداشت محیط و اماکن روستا هم توسط بهورزان شاغل در خانههای بهداشت روستایی ارائه میشود.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خدمات بهورزان مبتنی بر 4 اصل عدالت اجتماعی، مشارکت اجتماعی، هماهنگی بین بخشی در روستا و استفاده از مناسبترین تکنولوژیها بوده است، خاطرنشان کرد: بهورزان ارائه دهنده خدمات اولیه بهداشتی در روستاها هستند و این گروه از کنار مراقبان سلامت شهرها نقش بسیاری در حفظ و ارتقاء سلامت جامعه دارند.
دکتر عبداللهزاده کرد: در مراسمی که 13 دی ماه با حضور مسئولان ارشد وزارت بهداشت در تالار شهید مطهری مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار میشود از 520 بهورز، مراقب سلامت و مربی بهورزی نمونه کشوری شامل 218 بهورز، 137 مراقب سلامت، 72 مربی بهورزی و 64 مسئول بهورزی و 34 نیروی شاغل در نشریه بهورز هستند تقدیر به عمل میآید.
وی تأکید کرد: در حال حاضر 1050 بهورز شاغل در روستاهای حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم و 400 دانشجوی بهورزی هم در حال آموزش هستند که این افراد پس از فارغالتحصیل شدن به جمع بهورزان شاغل میپیوندند؛ همچنین 1960 مراقب سلامت و 65 مربی بهورزی هم در این دانشگاه مشغول به خدمت هستند.
مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از مجموع 400 دانشجوی بهورزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد 200 نفر از آنها در مهر ماه سال 1404 و 200 نفر دیگر هم در مهر ماه سال بعد از آن فارغالتحصیل میشوند و این افراد در ترم آخر دوره کاروزی را در خانه بهداشت روستا دارند و پس از فارغالتحصیلی در همان مکان خدمت خود را آغاز میکنند.
دکتر عبداللهزاده افزود: بهورزان از مؤثرترین نیروها در ارتقاء سلامت جامعه هستند که فعالیتهای آنها در تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت تمامی گروهها نقشی حیاتی دارند و این گروه زحمتکش نقش مهم و تأثيرگذاری در پیشگیری از بیماریها و صیانت از سلامت مردم ایفا مینمایند.
وی در پایان گفت: ما همواره قدردان تلاشهای صادقانه و خستگی ناپذیر مراقبان سلامت و بهورزان عزیز شاغل در شهرها و روستاها هستیم و امیدواریم که تلاش این گروههای خدمتگزار حوزه سلامت منجر به ارتقاء سلامت جامعه تحت پوشش و عدم ابتلای آنها به انواع بیماریها و نیز عدم نیاز آنها به دریافت خدمات بیمارستانی بشود.