آموزش اصلاح سبک زندگی برای جلوگیری از پوکی استخوان در مراکز بهداشتی 

204.jpg - 12.69 kBمدیرجوانی جمعیت، سلامت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در دوران سالمندی یکی از موارد تهدید کننده سلامتی، پوکی استخوان است که در مراکز بهداشتی مراقبین سلامت با آموزش اصلاح سبک زندگی و تغذیه نکات آموزشی را در اختیار مراجعین قرار می دهند. 

دکتر محمد احمدیان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه عوارض ناشی از پوکی استخوان برای بانوان بعد از دوره یائسگی و برای آقایان در دوران سالمندی رخ می دهد، گفت: تغذیه و فعالیت های ورزشی و اصلاح سبک زندگی به خصوص در دوران میانسالی اهمیت به سزایی در سلامت استخوانی افراد در سالمندی دارد از همین رو کارشناس و مراقبین سلامت مراکز بهداشتی آموزش های لازم را بخصوص به بانوان ارایه می دهند .

وی تاکید کرد: بانوان بیش از آقایان مستعد پوکی استخوان هستند از همین رو تاکید ویژه به آگاهی بخشی به بانوان در خصوص این بیماری است. 

دکتر احمدیان با اشاره به اینکه آموزش های اصلاح سبک زندگی برای داشتن سالمندی سال برای بانوان 30 تا 59 سال و 60 سال به بالاتر ارایه می شود، گفت:  سن، جنسیت، نژاد، سابقه خانوادگی، استخوان بندی بدن و… خارج از کنترل فرد است اما با اصلاح سبک زندگی می توان آمار ابتلا به پوکی استخوان را تا حدود زیادی کاهش داد. 

وی اظهار کرد: کاهش سطح استروژن در زنان و کاهش سطح تستوسترون در مردان ممکن است باعث ایجاد پوکی استخوان در آن‌ها شود علاوه براین عملکرد ضعیف غده تیروئید و غدد وق کلیوی و رژیم غذایی کم کلسیم و یا داشتن جراحی دستگاه گوارشی نیز در این اختلال موثر است. 

دکتر احمدیان گفت:مصرف دخانیات، الکل و سبک زندگی کم تحرک موجب کاهش تراکم استخوان در بدن می‌شوند و در نتیجه از عوامل پوکی استخوان به شمار می‌آیند.

مدیر جوانی جعمیت سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: کاهش قد به مرور زمان ، شکستگی راحت‌تر استخوان‌ها، قامت خمیده، بیخوابی ناگهانی و... از علائم ابتلا به پوکی استخوان است.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳