دیابت شایعترین علل نارسایی کلیه است/کنترل قند خون بهترین کار جهت جلوگیری از بروز این مشکل
- بازدید: 114
فوق تخصص کلیه بزرگسالان و عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شایعترین علل نارسایی کلیه که منجر به دیالیز میشود دیابت بوده و برای این گروه از بیماران هم دیالیزهای صفاقی، همودیالیز و جایگزینی مداوم کلیه انجام میشود.
دکتر فاطمه ناظمیان در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: عمده مشکل بیماران کلیوی در بحث نارسایی بوده و این گروه از بیماران در بخش نفرولوژی بیمارستان امام رضا(ع) بستری و درمان میشوند.
وی تصریح کرد: در این بخش تخصصی 25 تخت فعال داریم که در بیشتر مواقع ظرفیت تختها بهصورت 100 تکمیل بوده و با خالی هر تخت بلافاصله بیمار جدید بستری میشود و با توجه به حجم بالای بیماران کلیوی حداقل نیازمند 5 تخت جدید در بخش نفرولوژی بیمارستان امام رضا(ع) هستیم.
عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مدت زمان بستری بیماران کلیوی در بخش نفرولوژی بیمارستان امام رضا(ع) بین 3 تا 14 روز و بسته به شرایط حالی بیماران بوده است، خاطرنشان کرد: اغلب این بیماران و بیش از 50 درصد آنها در کمتر از هفته تعیین تکلیف میشوند و موارد با وضعیت وخیم و مشکلات شدیدتر هم متناسب با وضعیتی که دارند مدت زمان بیشتری بستری هستند.
دکتر ناظمیان افزود: خدمات ارائه شده در بخش نفرولوژی بیمارستان امام رضا(ع) با رضایتمندی بالای 90 درصدی از سوی بیماران و همراهیان آنها همراه بوده است و در این بخش بیماران زیادی از استانهای گلستان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و خراسان جنوبی پذیرش میشوند و در کنار آنها بیماران غیرایرانی را هم داریم و بستری شدگان در این بخش تخصصی تنها از مشهد و خراسان رضوی نیستند.
وی در خصوص متوسط رنج سنی بیماران کلیوی، گفت: این بیماران از 18 تا 90 سال هسند درصد آقا و خانم آن هم یکی است، در این گروه از بیماران سابقههای دیابت، فشارخون و بیماریهای خود ایمنی دیده شده که جزء عمده دلایل ایجاد نارسایی کلیه بوده و این بیماران باید برای انجام یک پیوند خوب، ابتدا اقدامات مراقبتی و اولیه را طبق نظر پرشک مربوطه داشته باشند تا که عمل پیوندشان هم به خوبی انجام شود و با نتیجه مطلوب همراه باشد.
فوق تخصص کلیه بزرگسالان بیان کرد: شایعترین علل نارسایی کلیه که منجر به دیالیز میشود دیابت بوده و برای این گروه از بیماران هم دیالیزهای صفاقی، همودیالیز و جایگزینی مداوم کلیه انجام میشود، اما از آنجا که همه ما معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین کار جهت جلوگیری از بروز این مشکل کنترل قند خون بوده تا اگر مشکلی وجود داشت در همان مراحل اولیه شناسایی و درمان شود و فرد با مشکلات بعدی همراه نباشد؛ همچنین اگر فردی هم سابقه بیماریهای کلیوی و نارسایی در این حوزه را در خانواده دارد بهتر است که تحت غربالگری و معاینه قرار بگیرد و پیش از بروز مشکل، از وقوع آن پیشگیری نماید.