بهترین شیوه مصرف ویتامین D، استفاده آن همراه با مواد غذایی است

274.jpg - 31.40 kBعضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه درد و شکستگی های استخوانی، ضعف عضلانی و خستگی می تواند علائمی از کمبود ویتامین D باشد اظهار کرد: بهترین زمان مصرف ویتامین D در طول روز و همراه با مواد غذایی است.

دکتر سحر روان شاد در گفتگو با وبدا، ویتامین D را دسته ای از ویتامین های محلول در چربی و موثر در جذب عناصر ضروری بدن و از جمله کلسیم برشمرد و گفت: علائم کمبود ویتامین Dدر بدن می تواند موجب درد و شکستگی های استخوانی، ضعف عضلانی، خستگی و نقص سیستم ایمنی و در مقابل وجود مقدار کافی این ویتامین می تواند تامین کننده سلامت سیستم ایمنی و قلبی عروقی بدن باشد.

وی در خصوص نحوه اندازه گیری این ویتامین و تعیین مقدار مناسب آن در بدن هم گفت: کمبود ویتامین D، با اندازه گیری سطح این ویتامین در خون مشخص می شود و سطح نرمال آن در مطالعات مختلف متفاوت گزارش شده اما، اکثر مطالعات سطوح بین 20 تا 40 را طبیعی در نظر می گیرند.

دکتر روان شاد پیرامون علل کمبود ویتامینD نیز اظهار کرد: علل مختلفی برای کمبود ویتامین D عنوان شده که از جمله‌ی آن می توان به کمبود مصرف این ویتامین در رژیم غذایی،کمبود جذب این ویتامین در بدن و کاهش در معرض آفتاب قرار گرفتن اشاره کرد.

متخصص بیماری های داخلی افراد مستعد کمبود ویتامین D را شامل؛ افراد مسن و کودکان، افراد دچار سوء تغذیه، زندگی در مناطق با افتاب کم و پوشش زیاد ، افراد چاق ، مصرف داروهایی که سبب کاهش جذب این ویتامین می شود و پوست تیره برشمرد و خاطر نشان کرد: منابع غذایی ویتامین D می تواند شامل شیر، ماست، ماهی، تخم مرغ و میوه های خشک باشد، همچنین بیشتر افراد با مصرف روزانه 600 تا 800 واحد ویتامینD در روز از کمبود این ویتامین مصون خواهند بود.

وی در عین حال تاکید کرد: تأمین ویتامین Dبا قرار گرفتن بیش از حد در معرض افتاب توصیه نمی شود، زیرا این شیوه می تواند سبب عوارض جدی مانند افزایش ریسک ابتلا به سرطان پوست شود. همچنین با توجه به اهمیت این ویتامین در سلامت افراد، سطح این ویتامین در فواصل زمانی مشخص مخصوصا در افراد مستعد کمبود این ویتامین، توسط پزشک اندازه گیری شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳