پیشرفت‌های قابل توجه گروه کودکان در حوزه‌های پیشگیری، آموزش، پژوهش و درمان

مدیر گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در گروه تخصصی کودکان شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی در حوزه‌های پیشگیری، آموزش، پژوهش و درمان بودیم و نتیجه تلاش‌های فعالان این حوزه تخصصی در تمامی موضوعات به‌خوبی در تمامی حوزه‌های اشاره شده مشاهده گردیده است.

دکتر عباس آخوندیان در چهارمین کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان که طی روزهای 19 و 20 دی ماه در تالار ابن سینا برگزار شد خاطر نشان کرد: در حوزه اطفال روی تمامی موارد فوق تخصصی مرتبط با این گروه سنی کار می‌شود و موارد شاخص آن در موضوعاتی همچون مغز و اعصاب، قلب و عروق، کلیه، گوارش، سرطان، موارد متابولیک و غیره دیده است و در این کنگره 2 روزه ضمن پرداختن به تمامی این موارد، به موضوعات مهم این روزها از جمله مشکلات عفونی و بیماری‌های‌ ویروسی آنفلوآنزا و HMPV هم پرداخته شد.

رئیس چهارمین کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان گفت: در این کنگره استانی که در آخرین دستاوردهای حوزه کودکان بیان شد،بیش از 250 متخصص، فوق تخصص اطفال از تمامی شهرهای خراسان رضوی حضور داشتند.

دکتر جواد آخوندیان اظهار کرد: پایه‌گذار کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان شهید دکتر محمد اسماعیلی، استاد شهید و پیشکسوت گروه کودئکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود، پزشک عزیزی که فوق تخصص کلیه کودکان بود و در زمان پاندمی کووید و حین خدمت رسانی به بیماران کرونایی به علت ابتلا به بیماری کرونا به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

وی تصریح کرد: شهید دکتر اسماعیلی در نوزدهم دی ماه سال 1399 به شهادت رسید و ما در این جمع فرهیخته و علمی و در چهارمین سالگرد شهادت این شهید والامقام نام و یاد این استاد عزیز و دیگر شهدای مدافع سلامت را گرامی می‌داریم.

تأثیرپذیری 90 درصدی کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان در موضوعات آموزش، پیشگیری و درمان اطفال

در این مراسم دکتر مرجان اسماعیلی، فرزند پزشک شهید مدافع سلامت، دکتر محمد اسماعیلی، گفت: با توجه به اینکه گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از قوی‌ترین گروه‌های آموزشی کشور در این حوزه تخصصی بوده و از ظرفیت اساتید توانمندی در موضوعات تخصصی و فوق تخصصی اطفال بهره‌مند است به این فکر افتادیم تا که برگزاری سالانه کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان را داشته باشیم و در آن در خصوص آخرین مباحث روز کودکان صحبت شود.

وی افزود: جای برگزاری یک کنگره علمی و تخصصی در حوزه کودکان خالی بود و این موضوع مورد توجه ویژه شهید دکتر اسماعیلی واقع شد و در همان سال 1399 که به علت ابتلا به بیماری کرونا به شهادت رسید شروع کار این رویداد استانی را داشتیم و از آنجا شهید اسماعیلی پایه‌گذار برگزاری این رویداد سالانه بود، کنگره‌های علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان با نام و یاد این شهید عزیز برگزار می‌شود و همزمان با چهاریم سالگرد شهادتش، چهارمین دوره این کنگره را برگزار کردیم.

مدیر اجرایی چهارمین کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان با اشاره به علاقه شدید شهید دکتر اسماعیلی به فعالیت‌های آموزشی در حوزه کودکان، بیان کرد: یکی از نکاتی که همواره شهید دکتر اسماعیلی بر آن تأکید داشت آشنایی با علوم روز دنیا در تمامی حوزه‌‌های تخصصی از جمله کودکان بود تا که بتوانیم متناسب با نیاز روز جامعه و نیز متناسب با نیاز فرد بیمار، خدمات رسانی مؤثر و اثربخشی داشته باشیم.

دکتر اسماعیلی تصریح کرد: کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان به لطف اساتید گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد همه ساله در حال برگزاری است و امیدواریم با بهره‌گیری از ظرفیت اساتید و پیشکسوتان این حوزه تخصصی، بتوانیم خدمتی مؤثرتر به بیماران گروه هدفمان که کودکان عزیزمان هستند داشته باشیم.

فرزند شهید اسماعیلی افزود: من معتقدیم تأثیر پژوهش‌های صورت گرفته در حوزه کودکان که نتابج آن در رویدادهایی همچون کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان بیان می‌شود با تأثیرپذیری 90 درصدی در موضوعات آموزش، پیشگیری و درمان اطفال همراه بوده است.

دکتر اسماعیلی گفت: به تمامی دانشجویان و دستیاران رشته‌های مختلف پزشکی از جمله کودکان توصیه می‌کنیم که از تجربه اساتید خود حداکثر استفاده را داشته باشند و همزمان با فعالیت در امر تحصیل، در حوزه پژوهش هم فعال باشند تا که ضمن کسب تجربیات لازم، به‌خوبی با فیزیوپاتولوژی و علت و معلول آن آشنا شوند و متناسب با نیاز و مشکل بیمار اقدامات درمانی‌ سودمند را برای بیمارانشان انجام دهند.

تغذیه سالم و مناسب نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلای به انواع بیماری‌های غیرواگیر داشته است

در ادامه این مراسم در آنوش آذرفر، دبیر اجرایی چهارمین کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان، بیان کرد: این کنگره 2 روزه سالانه با نام و یاد استاد شهید دکتر محمد اسماعیلی و با هدف ارائه مقالات، پژوهش‌ها و تجربیات کسب در بحث بیماری‌های کودکان برگزار شده و سعی شده تا که این مطالب به نحو مطلوب و کاربردی به مخاطبان این کنگره استانی بیان کرد.

وی خاطرنشان کرد: در این کنگره 2 روزه حضور بیش از 250 متخصص، فوق تخصص و رزیدنت حوزه اطفال داریم و تمامی برنامه‌ها به‌صورت حضوری و در قالب سخنرانی‌ها و پنل‌های تخصصی برگزار می‌شود.

عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته شایع‌ترین مشکلات کودکان در حوزه‌های همچون عفونت‌های تنفسی، مشکلات کلیوی و عفونت‌های ادراری، دیابت، غدد، مسائل و مشکلات قلبی مادرزادی و بیماری‌های ویروسی نظیر آنفلوآنزا، تأکید کرد: یکی از مسائلی در پیشگیری تمامی گروه‌های سنی از جمله کودکان از ابتلای به انواع بیماری‌های غیرواگیر نقش دارد بحث تغذیه سالم و مناسب است و توصیه بسیار مهم ما به والدین این است که از مواد غذایی، خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های سالم و مقوی در برنامه‌های غذایی خودشان و فرزندانشان استفاده نمایند.

دکتر آذرفر اضافه کرد: ما معتقدیم که دوران کودکی بهترین زمان و سن یادگیری بوده تا که در سنین بزرگسالی از ابتلای به انواع مشکلات و بیماری‌های به‌دور باشیم و معتقدیم که باید روی بحث آموزش‌های سلامت‌محور و همچنین تغذیه سالم بیش از پیش کار کرد و در این خصوص بر نقش و جایگاه ویژه مدارس که بسیار در امر آموزش و یادگیری تأثیرگذار هستند تاکید داریم.

وی بیان کرد: در حوزه کودکان باید مراقبت‌های از بدو تولد، تست‌ها، آزمایش‌ها و واکسن‌‌های از بدو تولد تا پایان دوره کودکی تأکید داریم، برای این گروه باید متناسب با سن و سال آنها چکاب‌ها و آزمایش‌های لازم را در موضوعاتی همچون چربی قون، قند خون و فشار خون داشته باشیم و این موضوع برای تمامی کودکان به‌خصوص کسانی در خانواده‌شان سابقه بیماری دارند مورد تأکید بوده و هست.

نتیجه اقدامات صورت گرفته و خدمات سلامت‌محور ارائه شده در حوزه اطفال به‌خوبی در مسیر رشد و ارتقاء سلامت این گروه سنی دیده شده است

همچنین دکتر علی قاسمی، دبیر علمی چهارمین کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان هم در این مراسم، گفت: چهارمین سالگرد شهادت استاد شهید دکتر محمد اسماعیلی، فوق تخصص کلیه کودکان و بنیان‌گذار بخش نفرولوژی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی کودکان دکتر شیخ را گرامی ‌می‌داریم و امیدواریم همه ما بتوانیم به‌‌خوبی ادامه دهنده راه پرافتخار این شهدای عزیز حوزه سلامت باشیم.

وی افزود: کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان از سال 1399 آغاز شده و همه ساله یک تا 2 گروه تخصصی و فوق تخصصی در حوزه اطفال در این کنگره به بیان آخرین تجربیات خود در حوزه تخصصی‌شان می‌پرداختند، اما امسال به شکلی متفاوت‌تر از سال‌های قبل برگزار شده و در کنگره چهارم از تمامی متخصصان و فوق‌تخصص‌های حوزه اطفال نظیر عمومی، خون، غدد، گوارش، کلیه، قلب و عروق، مغز و اعصاب، ایمونولوژی، آلرژی و غیره دعوت به عمل آمده است تا تمامی نیروهای فعال در حوزه ژنرال از این تجربیات بهره‌مند گردند.

رئیس بیمارستان دکتر شیخ تصریح کرد: با توجه به گسترش فضاهای فیزیکی در حوزه کودکان در بیمارستان‌های دکتر شیخ و اکبر فعالیت‌های حوزه فوق‌تخصصی در مواردی همچون نفرولوژی، سرطان، دیالیز، گوارش، قلب و عروق، مغز و اعصاب، جراحی، پسوند سلول‌های بنیادی و غیره، کارهای این حوزه به شکل تخصصی‌تر انجام می‌شود و نتایح آن هم در رشد خدمات سلامت‌محور به کودکان بیمار به‌خوبی دیده شده است.

برپایی نمایشگاه دستاوردهای حوزه کودکان در موضوع سلامت در قالب 8 غرفه تخصصی

در چهارمین کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان نمایشگاه دستاوردهای حوزه کودکان در موضوع سلامت در محل برگزاری این کنگره استانی دایر شده است.

در این نمایشگاه تخصصی که در قالب 8 غرفه دایر شده است داروهای مصرفی پرکاربرد در حوزه کودکان همچون اسپری‌های بینی فلوتیکازون، بودیسوناید، تئوتروپیوم، مومیتاسون، دکسپانتینول، فکسوفنامین، آزلاستین، موارد کمک تغذیه، انواع شیرخشک‌های معمولی و رژیمی متناسب با کودکان با مشکلات آلرژی، گوارشی و همچنین نوزادان نارس، پروبیوتیک‌های غیر یخچالی در حوزه‌های زنان، اطفال، عمومی، تغذیه و گوارش، انواع ساشه‌ها، قطره‌ها و مینی کپسول‌های تقویتی عرضه شده است.

در این نمایشگاه تخصصی آخرین تجهیزات آزمایشگاهی حوزه کودکان درموضوعات و زمینه‌های همچون غدد، ایمونولوژی، گوارش، آلرژی، متابولیک، ژنتیک و هماتولوژی و نیز محصولات تخصصی کودکان در حوزه‌های ارتوپدی، قلب و غیره به نمایش دید مخاطبان درآمده است.

همچنین از دیگر محصولات عرضه شده در این نمایشگاه تخصصی می‌توان به شربت‌های لیپوزین، لیپومیون، زینکومیون و دوپکتفورت و نیز قطره‌ای بیوکالید، بیوگن، بیودیاب، بیودیگست، بیوفلورا، بیولبس، بیولانس، بیولاکت و بیوفم اشاره کرد.

چهارمین کنگره استانی علمی و تخصصی بیماری‌های کودکان به مدت 2 روز و در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، نوزدهم و بیستم دی ماه در تالار ابن سینا برگزار می‌شود و در این کنگره استانی ضمن ارائه 15 سخنرانی، 6 پنل تخصصی در موضوعات مختلف حوزه کودکان برگزار خواهد شد.

22.jpg - 89.73 kB

23.jpg - 84.01 kB

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳