تشخیص زود هنگام بیماری‌های قلبی در کودکان، می تواند در کاهش بروز احتمال پرفشاری شریان ریوی مؤثر باشد

654.jpg - 11.65 kBفوق تخصص بیماریهای قلب کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تشخیص زود هنگام بیماری‌های قلبی در کودکان می‌تواند از وارد شدن خون زیاد، به ریه‌ها جلوگیری و در نهایت احتمال بروز پرفشاری شریان ریوی را کاهش دهد.

دکتر مریم مرادیان، در گفتگو با وب دا اظهار کرد: همانطور که پرفشاری شریان‌های سیستمیک با عنوان فشار خون بالا در بین عموم مردم شناخته شده است،در مورد شریان‌های ریوی نیز همین قضیه صادق است و این اختلال به عنوان یک بیماری محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در رابطه با کودکان گاهی این افزایش شریان ریه به دنبال بیماری‌های مادرزادی قلب ایجاد می‌شود و در واقع زمانیکه دیفکت یا سوراخ‌هایی که باید در زمان جنینی بسته می‌شدند، باقی بمانند و یا اختلالی به هر دلیل در آناتومی قلب کودک وجود داشته باشد، این  سبب میشود که مقدار زیادی خون وارد ریه‌ها شده و موجب افزایش تدریجی فشار شریانی شود.

دکتر مرادیان در همین ارتباط افزود: نکته مهم در خصوص این موضوع تشخیص زود هنگام بیماری قلبی است تا جلوی وارد شدن خون به مقدار زیاد به ریه‌ها گرفته شود و بنابراین کار ما به عنوان یک پزشک انجام معاینه‌ای دقیق است به منظور رسیدن به یک تشخیص دقیق و آغاز درمان زود هنگام.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان پیشگیری از چنین اختلالی در زمان جنینی وجود دارد گفت: با توجه به اینکه بیماری‌های مادرزادی قلب اغلب پایه ژنتیک دارد و تحت تأثیر عوامل محیطی می‌باشد، لذا به مادری که باردار است زمانیکه به همکاران زنان یا متخصصین بیماری‌های قلب کودکان جهت اکوی جنین مراجعه می‌کند، به او توصیه می‌شود که در معرض اشعه قرار نگیرد و داروها را نیز بدون اجازه پزشک مصرف نکند و به طور کلی در دوران بارداری تحت نظر پزشک باشد، این اقدامات می‌تواند ریسک بیماری‌های قلبی و به دنبال آن افزایش فشار شریانی را به حداقل برساند؛ هرچند که همه چیز را نمی‌توان کنترل کرد.

دکتر مرادیان اضافه کرد: معاینات پس از تولد نیز باید به صورت دقیق انجام شود و به خانواده‌ها اطلاع رسانی گردد که حتماً نوزاد را در دفعاتی که پزشک تعیین می‌کند برای معاینه به مرکز مربوطه منتقل کنند،چون برخی از خانواده‌ها تصور می‌کنند که نوزادشان کاملاً سالم است و نیاز به پیگیری ندارد. اما واقعیت آن است که بیماری‌های قلبی گاهی هیچ علامتی برای متوجه شدن خانواده ندارند و تنها با معاینه و شرح حال می‌توان آن را تعیین کرد، بنابراین لازم است که این همکاری از سوی خانواده‌ها انجام شود.

وی نوزادان نارس را در ریسک بالاتری از ابتلا به پرفشاری شریان ریوی دانست و در عین حال گفت: در نوزادانی که به موقع متولد می‌شوند نیز این خطر وجود دارد و ممکن است در پروسه تولد نوزاد تروما یا ضایعه‌ای سبب ایجاد این مشکل شود بنابراین بهتر است که نوزاد تحت نظر پزشک باشد.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

سه شنبه, ۱۶ بهمن ۱۴۰۳