پرستاران نقش موثری در آموزش سطوح خانواده و جامعه در پیشگیری از بیماری کووید-19 داشته اند

00200.jpg - 8.01 kBمعاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: پرستاران به عنوان یکی از قابل اعتماد ترین گروه های جامعه نقش مهمی را در آموزش عمومی، پیشگیری ، کاهش انتشار اطلاعات نادرست و هدایت جامعه به سمت منابع معتبر بهداشتی و عمومی و ترویج اقدامات پیشگیری از عفونت در حوزه کووید-19 داشته اند.

به گزارش وب دا، دکتر مریم حضرتی در مراسم آغاز سومین کنگره بین‌المللی پرستاری استراتژی‌های پیشگیری برای عفونت‌های مرتبط با مراقبت از بیمار که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و به صورت مجازی برگزار شد؛ خاطر نشان کرد: آموزش بیش از ده هزار ساعت در زمینه پیشگیری، کنترل و مقابله با بیماری کووید-19 از جمله اقداماتی است که تا کنون توسط این گروه در کشور انجام شده است.

 وی با تاکید بر اینکه در ایام همه گیری بیماری کووید-19، پرستاران با حجم بالا و بی سابقه ای از وظایف و مسئولیت ها روبرو هستند و این امر در بخش های مراقبت ویژه دو چندان است تصریح کرد: در حال حاضر بیش از شش هزار و 600 بیمار در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های کشور بستری هستند که مراقبت از این بیماران بر عهده پزشکان و پرستارانی است که علیرغم فشار کاری زیاد تلاش می کنند بهترین نوع خدمت را به بیماران ارائه دهند.

5 هزار پرستار آموزش فعالیت در بخش های مراقبت ویژه را فرا می گیرند

معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه همزمان با آغاز همه گیری ویروس کرونا در سطح کشور در بهمن ماه سال گذشته تمامی پرستاران سطح کشور آموزش های لازم را فرا گرفتند خاطر نشان کرد: در حال حاضر نیز با برنامه ریزی های انجام شده قرار است 5 هزار پرستار، آموزش های لازم را در زمینه مراقبت های ویژه دریافت کنند تا شرایط کافی را برای فعالیت در این بخش ها داشته باشند.

دکتر حضرتی افزود: بازدید مستمر از بیمارستان های مرجع کرونا، نظارت مستقیم بر توزیع تجهیزات و ملزومات حفاظت فردی در میان پرستاران، اختصاص ردیف پرستاران  و سوپروایزران کنترل عفونت، تدوین سرفصل های آموزشی کووید-19 جهت کادر پرستاری شاغل در مراکز مراقبت در منزل و تدوین دستورالعمل مراقبت از بیمار مبتلا به کووید-19 در منزل از جمله اقداماتی است که توسط این معاونت انجام شده است.

عفونت های بیمارستانی یکی از مشکلات عمده بهداشتی و درمانی است

معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه اظهار کرد: عفونت های بیمارستانی همواره یکی از مشکلات عمده بهداشتی و درمانی بوده و روز بروز اهمیت بیشتری پیدا کرده و نظام سلامت کشورها را به چالش کشیده است.

دکتر حضرتی خاطر نشان کرد:  افزایش بیمارستان ها، ظهور بیماری های نو پدید و باز پدید و افزایش روز افزون مقاومت میکروبی و نیاز به خدمات متنوع پزشکی بروز عفونت های بیمارستانی ناشی از خدمات درمانی را اجتناب ناپذیر کرده است.

وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات و مرور سیستماتیک سازمان جهانی بهداشت، شیوع عفونت های بیمارستانی در کشورهای توسعه یافته 6.7 درصد و در کشورهای در حال توسعه بین 7.5 تا 19.1 درصد متغیر است تصریح کرد:در این میان پرستاران نقش موثری در کنترل و مدیریت عفونت بیمارستانی دارد و شیوع عفونت کووید-19 نشان داد که پاسخ پرستاران به بحران کووید-19  بسیار فراتر از اهداف سازمان جهانی بهداشت است و درواقع به نوعی نمایش قدرتمند ظرفیت های پرستاری برای مقابله با چالش های نظام سلامت بود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، ضمن قدردانی از عوامل اجرایی برگزاری این کنگره اظهار امیدواری کرد: دستاوردهای این کنگره گام موثری در ارتقاء استراتژی ها و اقدامات پیشگیری  کننده در مدیریت و کنترل عفونت بیمارستانی باشد.

سومین کنگره بین‌المللی پرستاری استراتژی‌های پیشگیری برای عفونت‌های مرتبط با مراقبت از بیمار به صورت مجازی و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.

این کنگره با شرکت شش هزار و 750 پرستار داخلی و خارجی و با همکاری مرکز کنترل عفونت بیمارستان‌های دانشگاهی ژنو طی روز های 27 الی 29 آبان به طور مجازی برگزار می شود.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

پنجشنبه, ۰۴ بهمن ۱۴۰۳