اصرار به انجام سزارین در تاریخ های خاص، خطر و آسیب های جدی برای مادر و نوزاد به همراه دارد

0035.jpg - 4.24 kBدر دهه های اخیر داشتن شماره های خاص و رند خط تلفن، پلاک ماشین، تاریخ تولد، عقد و عروسی و چیزهایی از این قبیل برای برخی افراد جامعه نمادی از تشخص و لاکچری بودن محسوب می شود.

به گزارش وب دا، متاسفانه تاریخ های شناسنامه ای نیز از این موضوع بی نصیب نمانده و گروهی از والدین برای  درج تاریخی خاص در شناسنامه  فرزند شان به خود می بالند و سعی دارند با دخالت در زمان زایمان، تاریخ تولد فرزندشان لاکچری باشد مثلا ۹/۹/۹۹ که به گفته خودشان رندترین تاریخ این دهه است. غافل از این که دخالت در تاریخ زایمان و زایمان زودرس چه خطرات و عوارض و عواقبی می تواند برای نوزادشان تا آخر عمر به دنبال داشته باشد.این مداخله ممکن است به تجربه تلخی مبدل شود که تا پایان عمر پشیمانی برای والدین به ارمغان بیاورد.

مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: بر اساس تقسیم‌بندی‌های علمی زایمان زودرس قبل از ۳۷ هفته، و زایمان ۳۷ تا ۳۹ هفته پیش از موعد محسوب می‌شود، مداخله در زایمان بواسطه سزارین عوارض خطرناکی برای مادر و نوزاد همراه است، مداخله در زایمان به هیچ عنوان از لحاظ علمی صحیح نبوده و هر کار غیرعلمی غیرقانونی هم هست.

فریده فرخی با بیان اینکه بارداری یک سیر فیزیولوژیک و طبیعی دارد و هر زمانی که بصورت طبیعی جنین آمادگی داشته باشد و رحم هم آماده باشد انقباضات رحمی شروع و نوزاد متولد می‌شودتصریح کرد: این که بخواهیم زودتر از موقع زایمان و یا دیرتر از موقع زایمان اتفاق بیفتد هر دو ضرر دارد و غیر طبیعی است.

وی افزود: از سوی دیگر در صورت سابقه قبلی سزارین ، اگر دقیقاً سن بارداری را بدانیم بعد از ۳۹ هفته زمانی از طرف پزشک برای عمل سزارین (شرایط انتخابی) تعیین می‌شود و به تعویق انداختن زمان سزارین ممکن است منجر به سزارین اورژانس شده و در نتیجه منجر به عوارض مادری و عوارض جنینی شود.

تقسیم‌بندی علمی زایمان زودرس و زایمان پیش از موعد

مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در تقسیم بندی‌های قبلی فقط زایمان زیر ۳۷ هفته ( زایمان اگر زودتر از ۳۷ هفته اتفاق می‌افتد) زایمان زود رس محسوب می‌شداما تقسیم‌بندی‌های جدید به این نحو است که زیر ۳۷ هفته زایمان زود رس است، و زایمان ۳۷ تا ۳۹ هفته هم Early term (ابتدای مراحل پایانی) نامیده می‌شود، که بدون علت کاملاً مشخص علمی ( نه به درخواست والدین) مجاز به چنین کاری نخواهیم بود.

زایمان پیش از موعد و مداخله در زایمان عوارض جدی برای مادر و نوزاد دارد

فریده فرخی تاکید کرد: در مواردی خانواده‌ها درخواست زایمان زودتر از موقع را دارند که این امر مداخله در زایمان و اقدامی غیر طبیعی و در نتیجه غیرعلمی خواهد بود، چرا که هم عوارض مادری و هم عوارض جنینی (نارسایی ریوی) دارد.

وی به تمام مادران و پدران توصیه کرد: باتوجه به این که بارداری سیر فیزیولوژیک و طبیعی دارد، بنابراین بایستی اجازه داد هر موقع لازم باشد و جنین رسیده باشد، بخودی خود انقباضات شروع و نوزاد متولد شود و  اصرار بر این است ، تا حد امکان هیچ مداخله ای انجام نشود، تا این که یک زایمان ایمن برای مادر و نوزاد داشته باشیم.

 

 


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

پنجشنبه, ۰۴ بهمن ۱۴۰۳