استقرار 95 شرکت فناور و دانش بنیان در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- بازدید: 72
مدیر توسعه فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پارک علم وفناوری سلامت محور می تواند نیاز روز جامعه را به محصولات سلامت محور تامین کند علاوه براین با ابداعات و نوآوری در این حوزه راهکارهای موثر تر و کم هزینه تری را به مخاطبان معرفی می کند.
دکتر مجبتی سنکیان در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه یکی از زیست بوم های اصلی که پایه های تجاری سازی را فعال می کند پارک های علم وفناوری در دانشگاه است، خاطر نشان کرد: این مراکز می توانند ایده های دانشجویان و اساتید را به محصول تبدیل کنند.
وی با بیان اینکه در مراکز رشد نمونه سازی انجام می شود و بعد از نمونه سازی ، تجاری سازی محصول مد نظر است، اظهار کرد: پارک های فعال امروز با حوزه علوم فیزیک و شیمی و مکانیک درگیر هستند ولی روند تولید محصولات سلامت محور متفاوت است .
دکتر سنکیان با اشاره به اینکه در این دوره کرونا همه مردم بیشتر حس کردند که چقدر به کارخانه ها و صنایع سلامت محور احتیاج داریم ولی وقتی ساختار نباشد پاسخ دهی صنعت به نیاز سلامت روند درستی نخواهد داشت، گفت: از همین رو یکی از اقدامات پارک های علم و فناوری تمرکز و جایگاه بخشیدن به شرکت های دانش بنیان است؛ در پارک های علم و فناوری تا حد زیادی نظارت و کنترل کیفی بر محصولات بیشتر است .
مدیر توسعه فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از سال 97 مجوز ایجاد پارک علم و فناوری از سوی شورای گسترش دریافت شد و از اسفند 97 زیر ساخت های لازم برای ایجاد پارک علم و فناوری فراهم شد و عمده فعالیت تحقیقاتی در پژوهشکده بوعلی متمرکز شد، عنوان کرد: در حال حاضر 83 شرکت در مرکز رشد علوم دارویی مستقر هستند که 15 شرکت از این تعداد دانش بنیان هستند و به نیازهای حوزه سلامت پاسخ می دهند .
وی عنوان کرد: در شرایط کرونایی حضور شرکت های دانش بنیان سلامت محور ضرورتی انکار ناپذیر است از همین رو توجه به ایجاد زیر ساخت های لازم در حوزه صنایع سلامت محور اهمیت دو چندانی دارد.
دکتر سنکیان با اشاره به اینکه در حال حاضر در محوطه پارک (پژوهشکده بوعلی) 2 مرکز رشد و تعدادی سوله آماده برای مرکز نوآوریها و شتاب دهنده ها وجود دارد، گفت: علاوه براین دو کلین روم آماده کار احداث شد که مراحل پایانی کار را طی می کند و در بعضی از کلین روم ها محصولات تولیده شده و کلین روم سلول درمانی نیز به زودی تاسیس می شود.
وی با بیان اینکه به لحاظ قانونی اساسنامه پارک ها علم و فناوری محصولات سلامت محور با سایرین متفاوت است و در حال حاضر 5 دانشگاه در سراسر کشور پیشرو در این حوزه هستند، گفت: پارک علم وفناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 98 راه اندازی شد ؛خوشبختانه در حال حاضر بسیاری از مراحل توسط این مرکز علمی طی شده است.
دکتر سنکیان با اشاره به اینکه یکی از راه های پیش روی هر دانشجو وارد شدن به مرکز دولتی و دانشگاه به عنوان پژوهشگر است، تصریح کرد: در شرایط امروز انتظار مردم از دانش آموختگان پزشکی صرفا طبابت نیست بلکه توقع دارند به نیازهایی که روزانه ایجاد می شود پاسخ دهیم و آینده روشنی را برای خودمان رقم بزنیم.
وی گفت: هر دانشجو در ضمن تحصیل به عنوان یک فرد خلاق با ایده می تواند به یکی از نیازهای سلامت محور پاسخ دهد و توقعات جامعه را برآورده کند،خود فرد نیز با فضایی روبرو می شود که انتظار است خلاقانه پاسخ دهد .
دکتر سنگیان با بیان اینکه پژوهشکده بوعلی در بحران کرونا از اوایل اسفند ماه اقدام برای تولید محصولات سلامت محور کرده است، عنوان کرد: یکی از ماموریت های پارک ها علاوه بر محصولات روتین این است که بتوانند نیازهای جامعه را برآورده کنند و با هزینه کمتر و کیفیت بیشتر این کار را میسر کنند.
مدیر توسعه فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه علاوه براین شرکت هایی که اساس الکترونیک داشتند انواع ضدعفونی خودکار و ساخت ونتیلاتور و تب سنج را شروع کردند، عنوان کرد: این شرکت ها در زمینه تشخیص بیماریها و ضدعفونی کننده ها محصولات نوینی را تولید کردند، اهمیت تشخیص در درمان اهمیت بسیاری دارد زیرا اگر در ابتدا مشکلات بیمار دقیق شناسایی شود بسیاری از مشکلات بیمار ردیابی و حل می شود.