گزارش/ طرح مسجد سنگر سلامت زنجیره انتقال ویروس کرونا را مختل کرده است
- بازدید: 48
مشارکت پرشور مسجد امام حسن مجتبی(ع) در طرح شهید سلیمانی در شهرک امام علی(ع) مشهد موجب اخلال در زنجیره انتقال ویروس کرونا شده است.
ویروس کرونا بیش از یک سال است که کلیه جوامع جهانی از جمله ایران را تحت تأثیر قرار داده و باوجود تلاشهای گسترده برای کشف دارو و واکسن هنوز به مورد اثباتشدهای نرسیدهایم.
بسیج به عنوان یکی از مجموعههایی بوده که از روز اول بحران کرونا تاکنون در کنار خادمان حوزه سلامت بوده و در مسیر مبارزه با ویروس کرونا یاریرسان مدافعان سلامت بوده است.
از نیمه دوم امسال هم طرح مسجد سنگر سلامت که مزین به نام شهید والامقام، حاج قاسم سلیمانی است در حال اجرا بوده، طرحی در آن موارد مشکوک و مثبت کرونا شناسایی شده و مواردی که بیمار بودند از خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین موارد نیازمندی هم که در جمع آنها بیمار کرونایی وجود داشت بهجز خدمات بهداشتی و درمانی از خدمات معیشتی هم برخوردار شدند.
در طرح مسجد سنگر سلامت که مزین به نام شهید سلیمانی شده است پایگاههای مقاومت بسیج به عنوان پایگاه سلامت محلی، وظیفه حمایت و مراقبت از بیماران شناسایی شده را برعهده دارند.
این طرح پیرو فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی تدوین شده و در قالب آن گروههایی با استقرار در برخی مساجد مشهد و دیگر شهرستانهای استان خدمات درمانی، حمایتی و معیشتی را به خانوادههای آسیب دیده از کرونا ارائه می کنند.
یکی از مساجد فعال و موفق مشهد در طرح شهید سلیمانی مسجد امام حسن مجتبی(ع) شهرک امام علی(ع) بوده و در همین خصوص مهدی رحمتی و فاطمه طحبان فرماندهان پایگاههای بسیج برادران و خواهران این مسجد توضیحاتی را در خصوص اقدامات صورت گرفته در این طرح بیان کردند که در ادامه به آن اشاره شده است.
مهدی رحمتی گفت: بسیج لشکر مخلص خداست و همواره بسیجیان در سنگرها و جبهههای مختلف حاضر بوده و هستند و در جنگ فعلی هم که مبارزه با ویروسی ناشناخته است در جبهه مبارزه با کرونا حضوری قهرمانانه داشتند.
وی با اشاره به اینکه تعداد 25 آقا در طرح مسجد سنگر سلامت مسجد امام حسن مجتبی(ع) در قالب 5 گروه 5 نفره حاضر هستند، افزود: از زمان اجرای طرح شهید سلیمانی تاکنون 110 بسته غذایی و 110 بسته بهداشتی در میان خانوارهای نیازمند و آسیبدیده از کرونا توزیع شده است.
فرمانده پایگاه بسیج برادران شهید حسین جوانان مسجد امام حسن مجتبی(ع) اضافه کرد: اقلام بستههای اهدایی شامل برنج، ماکارونی، روغن، رب، پنیر، حبوبات، قند، چای، ماسک، محلول ضدعفونیکننده، مایع دستشویی، مایع ظرفشویی و پودر لباشویی بوده است و به هرخانواده یک پک غذایی و بهداشتی اهدا شده است.
رحمتی با بیان اینکه بسیجیان مسجد امام حسن مجتبی(ع) حضوری پررنگ در دوران دفاع مقدس و دفاع از حرمین شریفین ائمه اطهار(ع) داشتند، خاطرنشان کرد: بسیجیان مسجد امام حسن مجتبی(ع) امروز هم در تداوم راه دیروز پدران و مادران خود در قرارگاه تخصصی فعال شده در حوزه سلامت خدمات مقابلهای با کرونا را به مردم ارائه میدهند و در راه مبارزه با این ویروس منحوس یاریگر کادر بهداشت و درمان هستند.
فاطمه طحبان تصریح کرد: مسجد امام حسن مجتبی(ع) یکی از مساجد فعال بلوار نجف مشهد در بحث مبارزه کووید 19 بوده، محلهای که به نام شهرک امام علی(ع) مشهور است.
وی با ذکر این نکته تعداد 50 خانم در طرح مسجد سنگر سلامت مسجد امام حسن مجتبی(ع) در قالب 5 گروه 10 نفره حاضر هستند، تأکید کرد: از جمله اقدامات شاخص صورت گرفته میتوان به شناسایی بیماران کرونایی محله و یاریرسانی به آنها و خانوادههایشان در مقولههای معیشت و درمان و توزیع سبدهای غذایی و پکهای بهداشتی اشاره کرد.
فرمانده پایگاه بسیج خواهران شهید حسین جوانان مسجد امام حسن مجتبی(ع) ادامه داد: وضعیت بیماران کرونایی شهرک امام علی(ع) در پروندههای تشکیل شده به ثبت رسیده تا در صورت جهت پیگیری امور درمانی در خارج از منزل، در اختیار کادر بهداشت و درمان قرار بگیرد؛ ضمن اینکه این تشکیل پروندهها را برای موارد مشکوک هم داشتهایم.
ارتباط مستمر با موارد مشکوک و مثبت کرونا داریم و از خانوادههای آنان هم خواستهایم که در خانه بمانند و انجام کارهای بیرون از منزلشان را به نیروهای فعال در طرح شهید سلیمانی بسپارند، زیرا ممکن است که ناقل باشند و با همین رفتوآمدها موجب انتقال ویروس به دیگران بشوند.
طحبان با بیان اینکه از جمله مبتلایانی که با آنان در ارتباط بودیم میتوانیم به کودکان، سالمندان، مادران باردار، سربازان و بیماران خاص و صعبالعلاج اشاره کرد که خوشبختانه اکثر آنها بهبود یافتند و تعداد محدودی هم در حال درمان هستند، افزود: در شهرک امام علی(ع) عمده افراد مبتلا در سنین بالا هستند و در میان اغلب آنها ترس از کرونا دیده میشود که همین امر خود خطرناک بوده و کمک مؤثری در امر درمانشان به آنان نمیکند و بهجهت داشتن روحیه قوی جهت مبارزه با این ویروس منحوس و شکست آن حضور روانپزشک را بر بالین بیمار کرونایی و خانوادهاش داریم تا فرد بیمار و خانواده وی ترس و دغدغهای در این خصوص نداشته باشند با روحیه بالا اقدامات درمانیاش را دنبال کند.
دکتر محمود صادقیوزین گفت: طرح مسجد سنگر سلامت که به نام سردار دلها شهید سلیمانی نامگذاری شده از نیمه دوم آبان ماه همزمان با سراسر کشور در خراسان رضوی آغاز شده و تاکنون بیش از 2500 پایگاه مقاومت بسیج در مساجد سطح استان فعالیت خود را در قالب طرح آغاز کردهاند.
وی افزود: بهطور متوسط هر کدام از بسیجیان مشارکتکننده در طرح مسجد سنگر سلامت به مدت 4 ساعت بسته به شرایط کرونایی هر شهر بهصورت حضوری، غیرحضوری و مکتوب آموزش دیدهاند.
معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی با بیان اینکه خروج از بحران کرونا با تلاش جمعی میسر است و بحمدلله این اتحاد و همدلی میان تمامی مجموعهها وجود دارد، خاطرنشان کرد: سازمانها و نهادهای مختلف در طرح شهید سلیمانی با عنوان مسجد سنگر سلامت وارد کار شدهاند که از جمله آنها سپاه و بسیج، دانشگاه علوم پزشکی، استانداری، مرکز رسیدگی به امور مساجد، جمعیت هلال احمر، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی و شهرداری هستند.
دکتر مجید جعفرینژاد اظهار کرد: حرکت مجاهدتگونه بسیجیان در طرح شهید سلیمانی ستودنی بوده و بحمدلله تلاشهای جمعی ثمربخش بوده و آمار مبتلای روزانه ۱۴ هزار نفری در کشور ظرف مدت یک هفته به ۷ هزار نفر رسید و کاهشی ۵۰ درصدی داشت.
وی اضافه کرد: کاهش قابل توجه آمارهای مبتلا و فوتی کرونایی بسیارخوشایند بوده و معتقدیم که این آمار بازهم کاهش مییابد به شرط آنکه همکاریهای شایسته مردم با خادمان حوزه سلامت تداوم یابد، اما اگر غفلت شود بازهم افزایش مییابد.
رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مسجد خانه خداست و بهترین مکان برای عبادت، تصمیمگیری و فرهنگسازی است و نباید این مکان مقدس را صرفاً فضایی برای اقامه نماز بدانیم، خاطرنشان کرد: بسیج در کنار مسجد در طرح شهید سلیمانی، سنگر سلامت محله و جامعه است و انشاالله در گام بعد و پس از ریشهکنی بحران کرونا در سنگرهای اشتغال، ازدواج، مبارزه با مواد مخدر و غیره این فعالیتها را شاهد خواهیم بود.