پرستاران نقشی کلیدی در ایام بحران کرونا و درمان بیماران کرونایی داشتند
- بازدید: 149
سوپر وایزر کرونای مرکز آموزشی پژوهشی درمانی قائم(عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سهم بسیار زیادی از اقدامات صورت گرفته در بیمارستان قائم(عج) در ایام بحران کرونا مربوط به حوزه پرستاری بوده است و نقش کلیدی پرستاران در این ایام بر هیچکس پوشیده نیست.
زمستان بود و هوای سرد، نگرانی را در چهرههای همه اعضای کادر درمان بیمارستانها بهویژه پرستاران بهخوبی میتوان دید، اضطراب از ناشناختههای بهوجود آمده، از درد، از ناتوان بودنمان در برابر ویروسی ناشناخته، ایثار بود و گذشت و از آن زمان نزدیک به یک سال است که مردم کشور عزیزمان با بیماری منحوس کرونا دست و پنجه نرم میکنند.
بیش از 10 ماه است که از آغاز بحران کرونا در کشور میگذرد و در این مدت فشار زیادی که بر تیم درمانی و کادر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد وارد شد برهیچکس پوشیده نیست.
اگر از حوادث تلخ کرونا بگذریم و نکات مثبت آن را در پنجره جداگانهای ببینیم، یکی از این نکات مثبت، نشان دادن جایگاه تیم سلامت بهجامعه و دنیا است و بیشک یکی از پررنگترین نقشهای اثرگذار را پرستاران مدافع سلامت ایفا کردهاند.
در این دوران همه بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی درگیر کرونا چه آنان که مستقیم درگیر رسیدگی به بیماران بودند و چه بیمارستانهایی که نقش حمایتکننده را داشتند خوش درخشیدند و در این میان مترونها و پرستاران خوشتر درخشیدند.
یکی از بیمارستانهای فعال مشهد در بحث کرونا بیمارستان قائم(عج) است که تلاشهای قابل توجهی در امر درمان بیماران کرونایی داشته است و به مناسبت گرامیداشت هفته پرستار به سراغ سوپروایزر کرونا این مرکز درمانی رفتیم که گفتوگوی خبرنگار وب دا با فرزانه ممدوحی را در ادامه میخوانید؛
ممدوحی گفت: از آنجایی که مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج) به عنوان سانتر اعصاب شرق کشور میباشد، در ابتدای شروع بحران کرونا به عنوان سانتر کرونا انتخاب نگردید و این باعث شد که بیماران بیشتری به بیمارستان قائم(عج) مراجعه کنند که خود باعث بروز ازدحام بسیار و ادغام بیماران کرونا و غیرکرونا شده بود، اما با همت مسئولان و پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با تلاش مسئولان بیمارستان به سرعت اورژانس جدید راهاندازی و فضاهای بیشتری جهت پذیرش بیماران در دسترس قرار گرفت.
وی افزود: در بیمارستان قائم(ع) همزمان با سایر مراکز درمانی کمیتههای مختلف بحران تشکیل و شرح وظایف و دستورالعملهای مربوطه بررسی و اجرا گردید که در این بین سهم بسیار زیادی از این اقدامات مربوط به حوزه پرستاری بود.
سوپر وایزر کرونای بیمارستان قائم(عج) با بیان اینکه از ابتدای بحران کرونا تاکنون اقدامات و برنامهریزیهای مناسبی در خصوص مبارزه با این ویروس منحوس در این مرکز درمانی صورت پذیرفته است، خاطرنشان کرد: تریاژ مجزا بیماران تنفسی از سایر بیماران در اورژانس، جذب نیروهای داوطلب، جداسازی فضاهای آلوده و پاک در کل مرکز، تعین بخشهای مجزا عادی و ویژه برای بستری بیماران کووید، بررسی جدا نمودن همکاران آسیبپذیر شاغل از جمله مادران باردار، تهیه محتواهای آموزشی جهت بیماران و پرسنل، کلیپ آموزشی جهت مقررات بخش کووید و مراقبت در منزل، فالوآپ بیماران کرونا، آموزش مداوم و بهروز کلیه همکاران اداری و درمانی، بیماران و همراهان، مدیریت لوازم حفاظت فردی ، مدیریت نیروهای شاغل در بخشهای کووید با توجه با درگیری مستمر همکاران، تقویت میز پاسخگو در ورودی درب اورژانس کوهسنگی و ورودی درمانگاه، آموزش ترخیص به بیماران کووید و تهیه برنامه مدون آموزشی اشاره کرد.
ممدوحی تصریح کرد: سرعت شیوع و گسترش بالا، کل دنیا را در بحران قرار داد و به علت ناشناخته بودن ویروس کرونا، مسائل و مشکلات زیادی برای مسئولان تمامی حوزهها خصوصاً سلامت کشور بهوجود آورد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ما در مرکز بهصورت همزمان ارائه خدمات به بیماران کرونا و غیرکرونا را داشتیم شاهد ابتلای کادر درمان کروناییها در حین درمان این نوع بیماران بودیم و در طول این مدت پزشکان، پرستاران و کمک پرستاران بیشترین مواجهه با ویروس را داشتهاند.
سوپر وایزر کرونای بیمارستان قائم(عج) در خصوص آمار کادر درمان مبتلا به کرونا در این مرکز درمانی، بیان کرد: متأسفانه در طول 10 ماهه کرونایی شاهد درگیری تعداد زیادی از همکارانمان به این ویروس منحوس بودیم و تاکنون تعداد700 نفر مبتلا از ابتدای شروع اپیدمی داشتهاند که از این میان 2 نفر از همکارانمان را نیز از دست دادیم و به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و جزو شهدای قهرمان مدافع سلامت نام گرفتند و امیدواریم که همه ما بتوانیم بهخوبی ادامه دهنده راه این عزیزان باشیم.