گزارش/طرح مردم‌پایه، مسجد سنگر سلامت از بالاترین سطوح علمی و جهادی فعالان مسجدی برخوردار است

00110.jpg - 11.78 kBطرح مسجد، سنگر سلامت که با عنوان طرح شهید سلیمانی در حال اجرا بوده یک طرح مردم‌پایه است که از بالاترین سطوح علمی و جهادی برخوردار بوده، طرحی که با همکاری و مشارکت نیروهای بسیجی و فعالان فرهنگی مساجد اجرا می‌شود.

به گزارش وب دا؛ طرح شهید سلیمانی با عنوان (مسجد، سنگر سلامت) از نیمه دوم آبان ماه امسال در خراسان رضوی با همکاری نهادها و سازمان‌های مختلف آغاز شد و در یک ماه گذشته نقش مؤثری در ایجاد روند نزولی کرونا در استان ایفا کرده است، طرحی که به‌منظور مقابله با شیوع ویروس همه‌گیر کرونا در حال اجرا است.

طرح مسجد، سنگر سلامت به‌منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا با همکاری سازمان بسیج مستضعفان و توافق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جوار مضجع شریف و نورانی حضرت رضا(ع) آغاز شده و عملکرد موفق مشهدی‌ها موجب تقدیر مسئولان کشوری واقع شده است.

شناسایی بیماران از طریق شبکه محله‌ای، معرفی به مراکز جامع سلامت منتخب، تسهیل هدایت بیمار به درمانگاه، نقاهتگاه و بیمارستان مطابق فرآیند تعریف شده دانشگاه علوم پزشکی، پشتیبانی و حمایت از بیماران در دوره قرنطینه با رفع موانع معیشتی در قالب اهدای بسته‌های کمک معیشتی به خانواده بیماران، رفع موانع شغلی با اخذ و ارائه گواهی مرخصی استعلاجی معتبر و برطرف کردن مشکلات شخصی آنها با خرید و انجام امور جاری زندگی فرد بیمار توسط جوانان بسیجی مؤمن، امین و معتمد محل از جمله اهداف طرح مسجد، سنگر سلامت هستند.

یکی از مساجد موفق مشهد در طرح شهید سلیمانی مسجد امیرالمؤمنین(ع) در بولوار امامت این شهر است، مسجدی که به عنوان الگویی موفق برای دیگر مساجد اجراکننده این طرح تبدیل شده است،  در همین خصوص با خادمان مردم در این مسجد به‌ گفت‌وگو پرداختیم تا با برنامه‌های اجرا شده در قالب طرح شهید سلیمانی آشنا شویم که حاصل آن را در ادامه می‌خوانید؛

امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) گفت: با همکاری برادران و خواهران بسیجی شهید جنگی از ابتدای بحران کرونا تاکنون خدمات قابل توجهی به اهالی محل که مبتلا به کویید 19 شده بودند ارائه شده و سطح این خدمات از زمان آغاز طرح شهید سلیمانی که با عنوان مسجد سنگر سلامت در حال اجرا است به‌صورت گسترده‌تر بوده است.

حجت‌الاسلام مصطفی الله‌داد با بیان اینکه از اواخر بهمن ماه سال گذشته خدماتی در دو بخش توزیع ارزاق و نیازمندی‌های بهداشتی اولیه مردم محل و همچنین مناطق حاشیه شهر و طرح مسجد سنگر سلامت بوده که در بخش نخست تمامی برنامه‌های بی‌وقفه در حال اجرا است، افزود: در بخش دوم هم با همکاری بسیجیان و فعالان فرهنگی مسجد امیرالمؤمنین(ع) نسبت به شناسایی خانه به خانه بیماران کرونایی و غربالگری ساکنان محل، تهیه نیازها و ارزاق بیماران مبتلا به کووید 19، مشارکت  3 پرستار در مشاوره‌های تلفنی و خدمات درمانی حضوری بر بالین در منزل، تهیه آب هویج و پخت سوپ مطابق با توصیه‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ارسال به منزل بیماران و اجرای طرح گشت آمران سلامت و توزیع اقلام بهداشتی نظیر ماسک و محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست و سطوح اقدام شده است.

امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) خاطرنشان کرد: در هفته گذشته که مناسبت ولادت با سعادت حضرت زینب کبری(س) را داشتیم از 3 پرستار مسجد امیرالمؤمنین(ع) که در طرح شهید سلیمانی مشارکت داشتند تقدیر به‌عمل آمد و بسیجیان و فعالان فرهنگی این مسجد با حضور در بیمارستان‌های درگیر بیماران کرونایی با اهدای شاخه گل از تلاش‌ها و زحمات مدافعان سلامت قدردانی کردند.

حجت‌الاسلام الله‌داد با ذکر این نکته که یکی از اقدامات مؤثر صورت گرفته بسیجیان و فعالان فرهنگی مسجد امیرالمؤمنین(ع) در 10 ماهه کرونایی بیان نکات مورد نیاز به پرسنل ادارات و کسبه بازارها و واحدهای صنفی محل بود، تأکید کرد: در همین خصوص تقویت بیش از پیش گشت آمران سلامت در دستور کارمان قرار گرفته تا اگر اشکالی مشاهده می‌شود که به برای سلامت جامعه خطرناک است بلافاصله تذکر لازم داده شده و با اهدای ماسک و محلول ضدعفونی‌کننده آن را تشویق به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نماییم.

وی اضافه کرد: مهمترین توصیه آمران سلامت مسجد امیرالمؤمنین(ع) به کسبه و کارمندان محل رعایت اضلاع مثلث سلامت (رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک )بود و در کنار آن تذکر لازم را به صنوفی که در آذر ماه امسال مجاز به فعالیت نبودند و با کرکره نیمه‌باز مشغول به کار بودند داده شد.

امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) ادامه داد: شرایط بحرانی کرونایی برای همه ما سخت است و اینگونه نیست که بگوییم کسی از این بحران آسیب ندیده و اگر هم محدودیت و ممنوعیت اعمال می‌شود همه وظیفه داریم که عمل‌کننده آن باشیم، زیرا اگر بی‌تفاوت باشیم موجب آسیب به سلامت جامعه می‌شویم .

حجت‌الاسلام الله‌داد با اشاره به اینکه در ایام فاطمیه به موضوع سبک زندگی فاطمی پرداخته می‌شود، خصلتی که باید همانند شهید سلیمانی در تمامی روزهای سال در زندگی‌مان جاری و ساری باشد، نه آنکه فقط محدود به ایام مناسبتی بشود، تصریح کرد: گرچه این ایام فرصتی مناسب برای تغییر سبک زندگی به شیوه ائمه اطهار(ع) است، اما نباید آن را مقطعی ببینیم و برایش تاریخ انقضاء لحاظ کنیم.

وی بیان کرد: یکی از ویژگی‌های خاص حضرت فاطمه زهرا(س) ولایت‌مداری آن بانوی بزرگوار بود و ما که خود محب آن حضرت می‌دانیم باید همانند ایشان ولایت‌پذیر بوده و مطیع امر ولی فقیه باشیم و از شهید سلیمانی می‌توانیم به عنوان یک الگوی بارز در این خصوص نام ببریم و ولایت‌مداری ما در ایام بحران کرونا رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی است، چیزی که بارها توسط مسئولان حوزه سلامت بیان شده و تأکید ویژه مقام معظم رهبری را هم به‌همراه داشته است؛ عمل به این مهم مصداق اجرا و عمل ولایت‌پذیری و سبک زندگی فاطمی است.

امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) با بیان اینکه شهادت توفیق و سعادت می‌خواهد و شهید سلیمانی خود یک انسان با اخلاص به تمام معنا بود محبوب همه شد، خاطرنشان کرد: اکنون طرحی که محور آن مسجد است به نام این شهید بزرگوار نامگذاری شده، توفیقی که نصیب هرکس نمی‌شود و ما هم می‌توانیم یک قاسم سلیمانی باشیم، به شرط آنکه بخواهیم.

حجت‌الاسلام الله‌داد گفت: اگر بخواهیم لایق چیزهای بزرگ باشیم باید زمینه آن را فراهم کنیم تا بتوانیم در معرض رحمت ساری و جاری خداوند قرار بگیریم و هر چه قدر که بهتر عمل کنیم نتیجه بهتری هم خواهیم گرفت همانند شهید سلیمانی که با دست راست سلام نظامی به فرمانده معظم کل قوا داد و دست چپ را روی قلبش گذاشت و گفت: ما هستیم، شما نگران نباشید، اما اگر نفاق و دورویی داشته باشیم ضربه بزرگی می‌خوریم.

وی با اشاره به اینکه همه ما می‌توانیم با عمل خود از ولایت‌پذیری نمره 100 بگیریم ، افزود: ولایت‌پذیری باید با قدم‌های کوچک آغاز شود تا همانند شهید سلیمانی که به‌حق لایق شهادت بود به قدم‌های بزرگ ختم شود، این شهید والامقام هرگز از مسیر ولایت خارج نشد و به بزرگترین جایگاه رسید، ما هم می‌توانیم اینگونه باشیم به شرط آنکه در عمل ولایت‌پذیر باشیم و اینگونه نباشد که لسانی بگوییم معطیع امر ولی فقیه فقیه باشیم، اما بین رفتار، گفتار و کردار ما تفاوت بسیار باشد.

فرمانده پایگاه بسیج برادران شهید جنگی نیز در گفتگو با وب دا تصریح کرد: در راستای عمل به فرامین مقام معظم رهبری در خصوص خدمت به مردم محله در ایام مبارزه با ویروس کرونا بسیجیان و فعال فرهنگی مسجد امیرالمؤمنین(ع) با همکاری قرارگاه جهادی شهید جنگی ،حضوری پررنگ و ثمربخش از ابتدای بحران کرونا تاکنون داشته‌اند و این حضور از زمان آغاز طرح مسجد سنگر سلامت که با عنوان طرح شهید سلیمانی در حال اجرا است به‌صورت گسترده‌تر اجرا می‌شود.

مجتبی گوهری با ذکر این نکته که در قالب طرح شهید سلیمانی اقلام موردنیاز بیماران کرونایی شناسایی شده درب منزل آنان تحویل داده می‌شود و در کنار آن کمک‌رسانی به خانوارهای نیازمند و آسیب‌دیده از کرونا را دارند، تأکید کرد: به هر یک از بیماران کرونایی محله امامت تهیه، طبخ و توزیع، طبق توصیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد غذاها و نوشیدنی‌های مقوی و تقویت‌کننده نظیر سوپ و آب هویج را هفته‌ای دو نوبت داریم، در جهت خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی و آسیب‌دیدگان از کرونا مشارکت مستمر در 10 خیر نیک‌اندیش را داریم که در اینجا از تمامی آنان تقدیر و تشکر می‌کنیم.

فرمانده پایگاه بسیج برادران شهید جنگی با اشاره به اینکه تعداد 10 برادر بسیجی پایگاه شهید جنگی در طرح شهید سلیمانی مسجد امیرالمؤمنین(ع) همکاری دارند که این افراد به آسیب‌دیدگان کرونا در محله امامت و مناطق حاشیه شهر مشهد خدمت‌رسانی می‌کنند، بیان کرد: در محله امامت 15 خانواده آسیب‌دیده از کرونا شناسایی شده و در مناطق حاشیه شهر هم با همکاری مرکز خیریه امام حسین(ع) در بولوار شهید کشمیری 30 خانواده نیازمند شناسایی شده و در مجموع ماهانه 45 بسته غذایی و 45 بسته بهداشتی به 45 خانوار آسیب‌دیده از کرونا اهدا می‌شود.

گوهری اضافه کرد: از جمله اقلام بسته‌های غذایی می‌توان به برنج، روغن، رب، کنسرو و حبوبات و از جمله اقلام بسته‌های بهداشتی می‌توان به شوینده‌ها، محلول‌های ضدعفونی‌کننده و ماسک اشاره کرد و در این مدت بالغ بر 15 میلیون تومان هزینه شده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های مهم ما در ایام بحران کرونا ضدعفونی منازل دارای بیمار و فوتی کرونایی و منازل همجوار این نوع بیماران و فوتی‌ها بوده تا سایر افراد خانواده دچار آسیب نشوند و در این خصوص هم روزانه بالغ بر 100 منزل ضدعفونی ‌می‌شود.

فرمانده پایگاه بسیج برادران شهید جنگی با اشاره به اینکه برنامه‌های طرح شهید سلیمانی حداقل تا پایان بحران کرونا ادامه می‌یابد، افزود: همچنین در دوران پساکرونا هم با توجه وجود خانوارهای محروم و نیازمند تمرکز بیشتری روی این خانواده‌ها خواهد بود تا به فراموشی سپرده نشوند و مشکلات معیشتی آنها را رنج ندهد.

گوهری با بیان اینکه شهید سلیمانی اهل درجه و پست و مقام نبود و همیشه خودمانی با مردم صحبت می‌کرد و گفت: مهمترین درسی که از این شهید والامقام در کنار ولایت‌مداری‌اش می‌توان گرفت در ساده‌ زیستی و خدمت بی‌منت به مردم است؛ شهید سلیمانی یک الگوی حقیقی خدمت به مردم در زبان و عمل است و همه ما می‌توانیم سیره این شهید بزرگوار را در مسیر خدمت به محرومان و نیازمندان و بیماران به‌خوبی دنبال کنیم.

مریم جنگی خاطرنشان کرد: در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری طرح مسجد سنگر سلامت را در مسجد امیرالمؤمنین(ع) فعال کردیم تا به فرمان امام خامنه‌ای لبیک بگوییم.

وی بیان کرد: بسیجیان و فعالان فرهنگی مسجد امیرالمؤمنین(ع) اعم از زن و مرد با اتحادی مثال‌زدنی در مسیر یاری‌رسانی به آسیب‌دیدگان از کرونا گام برداشتند و در بخش خواهران به عنوان بازویی قوی در کنار برادران بود و در مجموع 10 خواهر بسیجی پایگاه شهید جنگی در طرح مسجد سنگر سلامت مسجد امیرالمؤمنین(ع) مشارکت دارند.

فرمانده پایگاه بسیج خواهران شهید جنگی با تأکید بر اینکه تعداد 5 گروه 4 نفره در قالب طرح شهید سلیمانی فعال است، گفت: در مجموع 20 نفر (10 خواهر و 10 برادر) در این طرح مشارکت دارند و این گروه‌ها در موضوعات بهداشتی، غذایی و درمانی فعال هستند؛ همچنین پزشکان و پرستاران مدافع سلامت (2 پزشک و 3 پرستار) هم با گروه جهادی شهید جنگی طرح شهید سلیمانی مسجد امیرالمؤمنین(ع) همکاری دارند و حداقل در هریک از گروه‌ها یک عضو کادر درمان داریم تا صورت نیاز امدادرسانی به‌موقع صورت پذیرد.

خانم جنگی تصریح کرد: در برنامه‌های مشارکتی خواهران اقدام طبخ غذا، دوخت ماسک و آماده کردن بسته های بهداشتی و غذایی می‌کنند و برادران توزیع آن درب منزل بیماران کرونایی و همچنین افراد محروم و نیازمند شناسایی شده دارند.

وی تأکید کرد: در یک اقدام دیگر نصب 2 هزار تراکت اطلاع‌رسانی در خصوص خوداظهاری موارد مشکوک و مبتلا را در محل داشته‌ایم که این افراد با شماره مربوطه تماس بگیرند تا اقدامات موردنیاز سریع‌تر انجام شود و فرد بیمار دچار مشکل نشود، رابطان سلامت طرح شهید سلیمانی مسجد امیرالمؤمنین(ع) به‌صورت مستمر با این افراد در تماس هستند و مشاوره‌های تلفنی را می‌دهند، ضمن اینکه در صورت نیاز خدمات درمانی حضوری را هم در منزل فرد بیمار به وی ارائه می‌دهند.

فرمانده پایگاه بسیج خواهران شهید جنگی با اشاره به اینکه تأکید مؤکد ما به خانواده‌های دارای بیمار کرونایی ماندن در خانه است تا این ویروس منحوس ناخواسته تکثیر نشود، بیان کرد: به این خانواده‌ها اعلام کرده‌ایم تحت هیچ شرایطی از خانه بیرون نیایند، زیرا ما تمامی نیازهای آنان اعم از بهداشتی، غذایی، دارویی، درمانی و غیره را تأمین می‌کنیم و اقلام موردنیازشان را درب منزل تحویل می‌دهیم.

جنگی افزود: تعداد فرد مبتلا به کرونا در محله امامت شناسایی شده‌اند که متأسفانه یک نفر از آنان که پدر یک خانواده 3 نفره بود به علت شدت بیماری فوت کرد، اما 11 نفر دیگر خوشبختانه در منزل بهبود بافتند و نیازی به بستری آنها در بیمارستان نبود.

وی با بیان اینکه آخرین برنامه اجرا شده را در شب یلدا داشتیم و با تهیه بسته‌های کوچک و اهدای آن خانواده‌ها مشوق آنان در عدم برپایی دورهمی‌های شب یلدا در وضعیت بحرانی کرونایی بودیم، گفت: با این کار ضمن پرهیز از دورهمی‌های یلدایی، محافل خانوادگی را شاهد بودیم، اقدامی که خوشبختانه مثمرثمر واقع شد و نگرانی‌ای در این خصوص وجود نداشت.

عضو بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی در طرح شهید سلیمانی ناحیه مقاومت بسیج سلمان تصریح کرد: این توفیق را داشتیم که در قالب طرح شهید سلیمانی خدمت‌رسان مردم باشیم و در این خصوص در بحث غربالگری مردم منطقه تحت پوشش و شناسایی بیماران کرونایی فعال بودیم.

مونا امجدی تأکید کرد: افراد شناسایی شده به‌صورت مستمر تحت نظر قرار دارند و در طول دوره درمان ضمن مراقبت ویژه از آنان چند نوبت تست را داریم تا پاسخ آن منفی شود.

وی با بیان اینکه با همکاری بسیجیان و فعالان فرهنگی مساجد بحث شناسایی افراد مبتلا به کووید 19 سرعت گرفته است، خاطرنشان کرد: در جهت اثربخشی بهتر و بیشتر فعالیت‌ها هم کلاس‌های آموزشی را برای رابطان سلامت مساجد برگزار می‌کنیم و این افراد به‌صورت کامل توجیه شده‌اند که چه زمان فرد ناقل، مشکوک یا مبتلا است و در هر مرحله چه کاری را باید انجام دهند.

امجدی با اشاره به اینکه در ناحیه مقاومت بسیج سلمان مشهد با 26 مسجد در ارتباط هستیم که یکی از آنان مسجد امیرالمؤمنین(ع) است، مسجدی که به عنوان مسجد پایلوت منطقه تحت پوشش این ناحیه بود، افزود: این مسجد خوشبختانه عملکرد بسیارخوبی در طرح شهید سلیمانی داشته و به الگوییموفق برای دیگر مساجد در راستای اجرای هرچه بهتر این طرح شده است.

وی گفت: با همکاری مراکز خدمات پرستاری حوزه تحت پوشش خدمات رایگان به بیماران کرونایی در حال درمان در منزل ارائه می‌شود و هرکس به سهم خود تلاش کرده تا نقشی مؤثر در مسیر مبارزه با ویروس کرونا داشته باشد.

عضو بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی در طرح شهید سلیمانی ناحیه مقاومت بسیج سلمان با ذکر این نکته که مدافعان سلامت بالغ بر 10 ماه است که با لباس بسیارسخت و با فشارکاری بسیاربالا در تلاش هستند که قدردان همه آنان هستیم، تأکید کرد: ما تا زمانی که این وضعیت را از نزدیک تجربه نکنیم و در خط مقدم جبهه مبارزه با ویروس کرونا نباشیم سختی کار کادر درمان کرونایی‌ها درک نمی‌کنیم، عزیزانی که از جان خویش گذشتند تا جان همنوعشان حفظ شود.

امجدی با بیان اینکه تلاش ما این است که به عنوان رابطان سلامت یاری‌گر مدافعان سلامت باشیم، خاطرنشان کرد: همچنین از مردم هم به عنوان یاوران سلامت می‌خواهیم که با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از دستکش و ماسک، عدم خروج غیرضرور از منزل، عدم حضور در هرگونه محفل، مجلس و دورهمی و شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب صابون به مدت 30 ثانیه یاری‌گر خادمان حوزه سلامت باشند.


IMAGE

شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

تاریخ بروز رسانی :

جمعه, ۰۵ بهمن ۱۴۰۳